90’s trakteren: Snoepketting van Nibb-it! 1


Herken je deze nog? Onlangs had Q-music de 90’s top 500. Die week kwamen er op mijn tijdlijn enorm veel oude herinneringen naar boven en ja, helaas…ik ben al zo oud, haha! In de 90’s was ik al in mijn tienerjaren beland. De jaren van de Spice Girls en Nintendo Gameboy…  Ik ben die herinneringen maar eens gaan uitzoeken. Wat zijn mijn ultieme herinneringen van toen? Ik ging eens graven in mijn geheugen…

Trakteren in de jaren 90

Wat dacht je van de traktaties uit de jaren 90? Ik kan me herinneren dat we dan op zakjes chips of een koekje trakteerden. Niks geen creatieve uitspattingen van moederlief! Daar deden ze in die tijd gewoon niet aan. Of toch wel?

Nibitketting-2

Nibb-it snoepketting

Wat ik me nog wel voor me kan halen dat we regelmatig getrakteerd werden op een snoepketting van Nibb-it . Tegenwoordig mag dit van Foodwatch waarschijnlijk niet meer…te zout, vet en ook nog eens te veel suiker…maar ik ben er wel groot mee geworden 😉

Het maken van een Nibb-it snoepketting heeft op zich nog wel een voordeel. Er zit een grens aan de hoeveelheid Nibb-it ringetjes die je aan de snoepketting maakt.. Hiermee zijn duidelijke afspraken te maken  met je kind (je krijgt maar 1 snoepketting en that’s it). Een snoepketting met Nibb-it ringetjes is dan zelfs nog minder dan de inhoud van een klein zakje chips, dus wat wil je nog meer. (Er gaan ongeveer 20 kettingen uit een zak wanneer je ongeveer 10 ringen aan een ketting rijgt.)

Nibitketting-1

Het maken van een NIbbit-snoepketting is zo mogelijk nog makkelijker. Je neemt een snoepveter en rijgt daar een aantal Nibb-it rondjes aan. Dicht knopen om de nek en er kan gegeten worden!

Nibitketting-5

Wat werd er nog meer getrakteerd in the 90’s?

Echte creatieve mama’s gingen nog voor de bol met prikkers. Als variatie op het fruit kreeg je dan kaas en worst voor geschoteld, Het meeste herinner ik dat ze gewoon met een mand vol chipszakjes rond gingen of…dat we zelfs niet eens trakteerden, zoals ik! Ik was namelijk altijd vol in de zomervakantie jarig en tegen de tijd dat ik weer naar school moest, was ik alweer vergeten dat ik jarig was geweest.

Wees maar niet bang hoor…ik kwam in die tijd verder totaal niets te kort. Op mijn verjaardag mocht ik altijd uitkiezen waar we die dag door zouden brengen en meestal eindigde dit bij een of ander pretpark, soms zelfs in Amerika! Ik heb het dus niet gemist 😉


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “90’s trakteren: Snoepketting van Nibb-it!

  • Linda

    Haha herkenbaar! Die ketting met nibitt was ik alweer vergeten maar die heb ik zeker ook wel eens gemaakt ja! Grappig 🙂 🙂

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.