Kidz Cookin’ KitKatcake!


Oei, oei! Mijn planning is enorm overhoop gehaald! Geen excuus natuurlijk, maar dit recept had ik eigenlijk al een week of twee geleden al beloofd! *schaam* Via Instagram plaatste ik met Pasen al een foto van deze lekkernij en met mijn ietwat naïeve gedachten dat het wel zou kunnen, heb ik in de reacties beloofd dat het recept die week online zou komen. Helaas…dat liep dus anders.

KitKatCake-3

KitKatcake

Het recept is redelijk makkelijk om uit te voeren. Een kind kan de was doen! En het is wel zo leuk om met zijn alle dit recept te maken. Er is geen oven nodig, geen vuur of ander gevaarlijke kooktechnieken.

De cake

Voor de cake zelf gebruiken we een voorgebakken boerencake. Deze cake is wat steviger en dus makkelijker te verweken in het recept. Deze cake snij je in drie lagen doormidden.

De vulling

  • 10 pakjes KitKat mini
  • 200 gr. roomkaas
  • 225 gr. poedersuiker
  • 50 gr. roomboter
  • 50 gr. melkchocolade

Ik kan bijna geen leuker klusje bedenken voor de kinderen dan het kleinmaken van de KitKats. Men neme: Een mini KitKat en daar is vervolgens (bijna) alles mee geoorloofd om ze kleiner te maken! Sla ze op het aanrecht, breek ze over midden, sla erop met een pollepel. Je kunt het zo gek niet bedenken, zolang je het maar wel binnen de veilige grenzen houdt. Mijn kinderen vonden het fantastisch werk om te doen! Doe deze KitKat-kruimels in een bak en zet ze weg! (niet stiekem snoepen) De KitKats hebben we nodig voor de vulling en voor het decoreren van de cake. Hou nog wel een KitKat heel, zodat we die straks bovenop de cake kunnen leggen.

KitKatCake-1

Voor de vulling ga je als volgt te werk. De ingrediënten meng je met elkaar in een grote kom, beginnend met de roomkaas en roomboter. Voeg vervolgens de poedersuiker toe. Wanneer dit goed is gemengd, dan voeg je de melkchocolade toe en de vulling is klaar.

De opmaak

  • 5 pakjes KitKat mini
  • 150 gr. melkchocolade

Nu gaan we de cake werkelijk maken. De voorbereidingen zijn natuurlijk heel belangrijk, maar nu gaan we echt zien wat het gaat worden.

De cake hebben we in drie lagen gesneden in de lengte. Pak de bakblik erbij en leg de eerste laag in het blik. Snij eventueel de cake op maat wanneer het een kleine bakblik betreft. Nu komt de eerste laag vulling. De vulling gaan we in twee lagen gieten, dus in deze laag verwerk je de helft van de vulling. Op de vulling strooien we een laag KitKat-kruimels (ongeveer een kwart van de totale kruimels)

KitKatCake-2

Nu komt laag twee. Maak dit ook weer af met een laag vulling. Dit keer mag de rest van de vulling erbij en nog eens een de tweede laag KitKat-kruimels. De cake wordt nu afgemaakt met de laatste laag cake. Zet het nu even in de koelkast voor ongeveer een uur.

Na een uur kan de cake op een bord of plank gestort worden. Smelt de chocolade “au bain marie” (boven kokend water) of laat het heel voorzichtig in de magnetron smelten (nooit meer dan 5 tot 10 seconde per magnetronsessie anders gaat de chocolade verbranden en dan kan je alles weg gooien). Verdeel de gesmolten chocola over de cake. Maak het nu af met het strooien van de KitKat-kruimels. De zijkanten van de cake is bedekt door het uitsmeren van de vulling en vervolgens helemaal te bedekken met de overige KitKat-kruimels. Een hele KitKat boven op de cake als decoratie en klaar is de cake!

KitKatCake-4

Waarschuwing!

Het eten van deze cake geschied geheel op eigen risico. De cake is in die mate verslavend, dat de vingers als verloren beschouwd mogen worden. Ook zullen onze Dieetgoeroe’s niet blij zijn met dit recept. Wanneer je het pad met deze KitKatcake kruist, neem dan gepaste afstand, schat de situatie in en neem dan een klein stukje!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.