Isis wil niet achter blijven 2


Tja…waar grote meiden overgaan naar een “grote mensen” fiets, moeten zusjes het soms doen met afdankertjes. Althans…bij ons wel. Gelukkig hebben we het hele arsenaal aan oude fietsen van Emma hier nog in de schuur staan, dus Isis zit niet zonder. Er is echter een klein hobbeltje die nog genomen moet worden.

Isis kan wel fietsen, maar niet op twee wielen

Isis kan namelijk nog niet fietsen. We hebben haar al van alles gegeven, beloofd of voorgehouden. We schaften al heel vroeg een loopfiets aan. Een loopfiets was het enige fietsje wat Emma niet in haar wagenpark had en we hoorden later pas dat een loopfiets juist goed is voor de ontwikkeling van het evenwicht. Ik geloof dat Isis het loopfietsje slechts één seizoen heeft aangeraakt (ja, letterlijk alleen aangeraakt) en voor de rest heeft ze er nog geen meter mee “gefietst”. Haar driewieler en haar fietsje met zijwieltjes pakte ze wel geregeld. Ze kan dus wel fietsen, maar zodra we de zijwieltjes er af halen, weigert ze nog om 1 seconde op de fiets te zitten.

We probeerden het meerdere malen om haar te laten fietsen, hebben met haar meegelopen en haar vast gehouden, maar zodra we los lieten, stapte zij van haar fiets af en liet hem dan in het gras liggen. Ze keek er vervolgens niet meer naar om. Nu Emma steeds vaker op de fiets naar school gaat, wil Isis ook op de fiets naar school. De boodschap dat ze dan zelf moet leren fietsen, doet haar bedenken en laat ze de wens om op de fiets naar school te gaan maar weer varen. Ze wil wel, maar dan wel achterop bij mama op de fiets. Aangezien ze inmiddels alweer de lengte van 1,23 heeft bereikt, begrijp je ook wel dat achterop bij mama steeds moeilijker wordt. Ze wordt daarvoor gewoonweg te groot!

city-street-house-broken unsplash.com

Ze moet zelf willen

Langzaam aan begint ze nu wel te begrijpen dat ze zelf moet leren fietsen. Haar klasgenootjes kunnen allemaal al fietsen en sommigen komen ook op de fiets naar school. De rit naar school zal voor haar best een pittige rit worden (zo’n 15 tot 20 minuten fietsen), maar qua kracht zou ze het wel kunnen. Echt “dwingen” om haar te leren fietsen willen we ook niet, omdat ze dan alleen nog maar angstiger kan worden om te gaan fietsen. Ze moet het zelf willen!

Tot afgelopen donderdag…Zodra ik van een lange dag hard werken uit de auto stap, komt mijn oudste dochter naar ons toe hollen (ons…Oma was die dag mee naar huis gereden). We moeten onze ogen dicht doen. Ietwat ongeduldig begin ik te draaien om haar hand te ontwijken. Ik had na een lange rit helemaal geen zin in een hand voor mijn ogen die ik zelf niet kan controleren. Geïrriteerd draai ik mij om en….komt ineens mijn jongste voorbij fietsen! Huh? Wat was er die dag gebeurd? Later bleek dat ze die dag bij de buren had gespeeld en hun kleinzoon had onze dochter wel even leren fietsen….Let wel: Onze buurjongen is een jaar jonger dan Isis! Enfin…uiteindelijk doet het er niet toe. Ze kan fietsen! Helemaal trots geeft ze me een High Five

Hoeveel ontwikkeling kan een kind in 1 week aan?

Achteraf paste het helemaal in het plaatje van deze week. Zoveel ontwikkelingen in één keer! Die week mocht ze ook al snuffelen in groep 3, Iedere dag kwam ze enthousiast thuis van school en hoorde we de mooiste verhalen of lezen, rekenen en schrijven. Ze mocht achter de computer “langzaam leren lezen” en op het grote veld spelen! Helemaal geweldig! Nu is het alleen nog afwachten of ze aan het eind van het jaar naar groep 3 mag gaan. Haar juffen twijfelen of ze het wel aan kan. We zien het wel.

In de rest van de wee werd ze ook nog eens eerste met haar groepje op de Koningspelen en als kers op de taart zwom ze afgelopen weekend ook nog af voor diploma A! Nou…ik zeg top gedaan moppie!

Na het afzwemmen blijkt maar eens te meer dat een kind niet oneindig kan presteren….Ons moppie zakt volledig in en ligt al een zielig hoopje mens op de bank. Ze heeft nog wel even een opleving tijdens de koffie (want er moest natuurlijk wel getrakteerd worden), maar eenmaal op bed hebben we haar niet meer gehoord. Gelukkig hebben ze nu twee weken vakantie om heerlijk bij te tanken.

Gaan jullie nog wat leuks doen in de vakantie? Of moeten de kinderen nog naar school?

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Isis wil niet achter blijven

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.