Opruimwoede; het opruimen van een rommelkamer


Een directe bestemming heb ik er nog niet voor, maar als je de oude kamer van Isis bekijkt, dan is het met een woord te omschrijven: Bomexplosie!

Sinds Isis is verhuist naar haar nieuwe kamer, is haar oude kamer voornamelijk gebruikt als opslagruimte. Alle kleding die te klein geworden was, of dit nu van Emma of Isis was, is in deze kamer neergelegd. Nou ja…neergelegd? Kijk zelf maar eens

Afscheid babykamer uitzoeken

Dat is even schrikken nietwaar? Zodra ik weer wat kleding heb dat te klein is geworden, gooi ik het naar binnen en trek van schrik de deur maar weer dicht šŸ˜‰ Ik wil er gewoon even niet aan denken. Toch komt er een moment dat ook ik met de billen bloot moet, qua opruimen dan. Isis groeit weer uit haar kleren en ergens in deze zooi liggen nog prachtige exemplaren van zuslief te wachten op een tweede draagbeurt. Tijd om het eens uit te mesten.

Ik weet dat er makkelijker manieren zijn om deze zooi te ordenen. In het begin had ik nog van die mooie pamperdozen waarin ik per maat de kleding deed. Helaas is dat systeem, zoals het hier vaker gaat, binnen no-time weer door mij de nek om gedraaid. Even snel iets zoeken, even die extra maat pakken en snel de kleding wisselen. Tijdsgebrek: Een uitgekiende recept om alles wat georganiseerd is weer eens lekker door elkaar heen te gooien. Daarbij was onze zolder deze winter ook leeg gehaald met dozen waarin alle oude kleren van Isis zaten. Ik had het idee om dit eens uit te zoeken en te verkopen op marktplaats. De dozen zijn dan wel van zolder gehaald, maar voor de rest heb ik er nog niets mee gedaan.

Opruimen

Nu ik eens een keer kinderloos op de woensdagmiddag thuis zat te koekeloeren, ben ik maar eens in het diepe gesprongen. Lang leve de mega kamer van Emma. Ik kon in ieder geval alle dozen daar zolang even parkeren. Zodra ik de kamer ontdaan had van alle kleding, kledingdozen en overig textiel, leek het weer op een babykamer. Goh, wat lijkt het weer een eeuwigheid geleden dat ze hier als baby op deze kamer sliep.

Afscheid uitzoeken babykamer

Goed, deze kamer is weer enigszins toonbaar voor het publiek šŸ˜‰ Vol goede moed stapte ik de kamer van Emma binnen en moest ik even slikken. Wat een bende! Ik kreeg een visioen voor ogen van een kringloopwinkel waarvan de maandstock nog eventjes in de schappen gehangen moest worden. Van schik ben ik maar eerst de kinderen op gaan halen. Later deze middag zou ik dan wel met twee hulpjes alles sorteren.

Afscheid kleding uitzoeken

Maar zoals alles in het leven van dit chaotische persoon heeft deze Pop-up kringloopwinkel nog paar maanden haar wortels geschoten in de kamer van Emma. Kortom…er moest echt wat gebeuren, want dit kan gewoon niet. Een van mijn doelstellingen van Day Zero is dan ook het afmaken van Emma haar kamer en daar hoort het opruimen natuurlijk ook bij.

Inmiddels is de berg met kleding naar de schuur verhuist (alwaar ik het nog steeds moet gaan uitzoeken…ook een puntje van mijn Day zero-lijst) en is de kamer van Emma heerlijk opgeruimd. Haar studeerhoek is klaar, Speelgoedhoek is weer geordend en zelfs van het kleine kamertje hierboven hebben we het ledikantje (samen met de commode die niet op de foto staat) verkocht. Stapje voor stapje komen we steeds verder vooruit. Zodra de kamer eindelijk af is, zal ik het eens een uitgebreide tour geven voor de liefhebbers.

Wordt vervolgd!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.