IKEA-hack Regolit: van kaal papier tot junglelamp. 1


Emma slaapt alweer 2 jaar op haar nieuwe kamer, maar tot op heden was deze nog steeds niet “af”. Vorige week liet ik al doorschemeren dat deze kamer toch al snel als een enorme opslagplaats gebruikt wordt. Wat wil je ook met ruim 70 vierkante meter. Een gemiddelde studentenkamer is kleiner! Dat dit een project voor meerdere jaren zou zijn, had ik me van te voren al bedacht. Sommige gedeeltes van de kamer hoefde niet gelijk ingericht te worden en daarbij was mijn budget er ook niet naar om de kamer in een keer te af te maken.

Project Junglekamer

Met wat kunst en vliegwerk hebben we een korte tijd geleden haar kamer zo goed als af gemaakt. In ieder geval opgeruimd. Het enige wat nog op mijn projectenlijstje stond was het maken van een lamp. Bij het inrichten van het slaapgedeelte in mijn originele plannen wilde ik een natuurlijke lamp. Het thema was immers Jungle en op dat moment zag je van die mooie bolvormige lampen van touw in de winkels hangen. Het prijskaartje: gemiddeld zo’n 60 euro. Via Pinterest had ik al gezien dat het makkelijk zelf te maken zou zijn. Nu jaren later zal ik eerlijk zijn… Die lamp gaat het ook niet worden. Ik heb een dappere poging gewaagd, maar nadat ik mijn creatie de volgende dag weer zag, wist ik het zeker…Voor mij is deze lamp een regelrechte Pintrest Fail. Na het wikkelen van al dat touw was mijn ballon geknapt voordat het touw kon drogen. Resultaat: een streng doorweekt touw.

Ietwat uit het veld geslagen wist ik een lange tijd niet wat ik er mee aan moest. Mijn idee viel in duigen, maar mijn creativiteit liet even wat te wensen over om iets nieuws te verzinnen. Na twee jaar zat Emma nog steeds met een spotje tegen het plafond op haar kamer. Een lelijk, bruin spotje waarvan ook nog eens twee lampen stuk zijn. Arm kind! Tijd voor verandering!

Onze Ikea-hack Regolit!

Een echte hack kan je het niet noemen. We hebben bij IKEA een lamp Regolit gekocht. De lamp bestaat uit een papieren bol. Meer niet! De fitting moet je apart aanschaffen (Hemma), maar dan ben je voor vijf euro helemaal klaar met deze lamp.  De fitting hang je dan in de papieren bol en jouw lamp is in de basis klaar!

IKEA-hack Regolit Lamp uit

Maarrrr……Het papier van de lamp is zo makkelijk te bewerken met o.a. stiften, verf of ander leuk decoratiemateriaal dat het zonde is om deze lamp ongemoeid te laten. In de winkel zag ik ze al hangen met leuke zwarte stippen, maar het feit blijft dat jouw eigen fantasie de grens zal wezen in het decoreren van deze lamp.

IKEA-hack Regolit lamp licht

De papieren lamp is jouw blanco canvas voor een prachtig kunstwerk. Voor de junglekamer heb ik  met waterverf geprobeerd wat bladeren op de lamp te schilderen. Hou wel in gedachten dat ik geen Picasso ben. Wat vinden jullie? Is het een beetje gelukt? O zich vind ik de lamp wel erg leuk geworden en deze lamp staat ook nog eens erg leuk in de kamer van Emma. Het allerbelangrijkste is: Emma vind hem ook helemaal geweldig en daar doe ik het voor, nietwaar? Zowel uit als aan is het grappig om te zien hoe de lamp veranderd door de tekeningen. Juist door het licht lijkt de lamp in de avond feller dan overdag.

Tips voor het decoreren van een Regolit-lamp

  • Alles wat je op de lamp plakt of bedekt met verf, stift of andere materialen zorgt ervoor dat de lamp minder licht door laat. Wees dus bewust met het decoreren. Vul het niet te veel op, gebruik niet te veel dekkende verf (tenzij je juist donkere vlakken wilt creëren)
  • Gebruik waterverf om het licht wel door de lamp te laten komen. doordat de laag als het ware mengt met het papier, geeft het leuke lichteffecten aan de lamp.
  • Wees niet bang met schilderen. Voor € 2,50 heb je een nieuwe kans! Kunst kost nu eenmaal wat meer 😉
  • Laat jouw kind anders ook eens een lamp versieren! Zo kan je nog eens een keer wisselen van lamp. Je zult zien dat iedere lamp gelijk een andere aanblik geeft in de kamer.
  • Ben je te perfectionistisch? Laat dit project dan aan je voorbij gaan. Verwacht namelijk geen dekkend of strak effen resultaat! Het papier is gelijmd en dit geeft verschil in aanhechting m.b.t. het verf of stift wat je op de lamp doet. Wees er op bedacht dat je altijd de lijmstrepen zal zien waar het papier aan elkaar geplakt is.

Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “IKEA-hack Regolit: van kaal papier tot junglelamp.

Reacties zijn gesloten.