Het verhaal van de zebrataart… 1


Zeg schat…Heb je nog suiker in huis? en bloem? en Zure room?

Vriendlief kwam mij zondagochtend wakker maken met een stormvloed aan vragen. Wanneer je net wakker bent, is dat nog niet zo heel gemakkelijk om daar antwoord op te geven. Ik kreeg wel een vermoeden wat hij van plan was, maar ik werd even op het verkeerde been gezet door het laatste ingrediënt: zure room? “nee schat…zure room heb ik niet in huis…” Of ik dan maar even wilde kijken naar het recept of het ook echt nodig was….

Eenmaal beneden vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. De dag ervoor waren we door opa en oma meegenomen naar het wereldrestaurant en hebben daar heerlijk onze buikjes vol mogen eten op hun kosten. Tja, daar zeg ik geen nee tegen…dat is veel te lekker! Die mening hadden Vriendlief en de kinderen ook dus hadden ze wat bedacht. Ze wilden iets gaan bakken om opa en oma te bedanken.

zebrataart

De zebrataart

Nu is Emma gek van een aantal programma’s op tv en in één van die programma’s wordt er regelmatig gebakken: Jill! Voor de vraag: “wat gaan we bakken voor opa en oma?”, had Emma 1 antwoord! “Jill weet raad!” Eenmaal op de site waren vriendlief en Emma er snel uit…ze wilden een zebrataart gaan bakken voor opa en oma. Het mooie van het hele verhaal? Ze hadden mij gevraagd of ik ze bij wilde staan, maar vriendlief en Emma zouden de taart met zijn tweeën zelf gaan bakken!

Een uurtje later waren ze volop bezig en was het een dolle boel. Ik vond het wel heel erg leuk om ze zo bezig te zien, maar zag ondertussen de keuken veranderen alsof er een bom ontploft was. Om met de woorden van Isis te spreken: “Is mijn mond smerig? Mooi, want dan vind ik het lekker!” In het geval van de keuken was het duidelijk een gevalletje: “is de keuken een puinhoop? Mooi, dan was het leuk om die zebrataart te bakken!” Ik was zelf met Isis aan de gang om een paasknutsel te maken (blog volgt nog) en bleek niet eens nodig als vraagbaak. Het uiteindelijke resultaat was om door een ringetje te halen en het bakken van een zebrataart bleek niet eens zo moeilijk! Voor mij dus ook een mooie les!

Zebrataart stukje

Wat betreft de taart? Ik zou jullie van harte aanbevelen om deze taart zelf ook eens met de kinderen te maken. Je eet letterlijk jouw vingers erbij op! Ik geef je alvast het filmpje, dan moet jij alleen nog voor de ingrediënten zorgen! Have fun!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Het verhaal van de zebrataart…

Reacties zijn gesloten.