Een verjaardag van een maand! 2


Midden in het feestgedruis van de decembermaand werd Isis 5 jaar oud. Een hele leeftijd alweer! Tot op de dag van vandaag hadden we hier nog niets van laten zien en dat was met een reden. Ook al is het goed voor de zoekmachines, ik wilde dit keer geen 10 aparte blogjes schrijven over één verjaardag. Zeker niet wanneer het al zo’n tijd geleden is. Vorige week stond het kinderfeestje van Isis gepland en daarmee was eindelijk haar verjaardag voorbij. Wel geteld 1 volle maand van verjaardagsvieringen op verschillende dagen.

Verjaardag Isis verjaardagskaart

Haar verjaardag van een maand!

Het begon allemaal op haar verjaardag zelf: 23 december. De dag begon met een luid verjaardagslied vanuit ons gezin, een verjaardagsmuts (die overigens niet van haar hoofd te branden was) en een enorme berg met cadeautjes. Samen met mijn ouders hebben we het (bijna) complete set Kinderziekenhuis van Playmobil gekocht. Enthousiast werden de cadeautjes stuk voor stuk uitgepakt. Maar liefst 8! cadeautjes mocht ze uitpakken van ons.

verjaardag Isis uitpakken

Sinterklaas had haar wens niet in vervulling laten gaan. Dezelfde kinderziekenhuis had ook op haar lijstje voor de goedheiligman gestaan. Toentertijd was ze nog stevig teleurgesteld dat ze haar gevraagde set van Playmobil niet in de zak had gekregen. Kun je nagaan hoe blij ze nu was!

Een paar dagen later ontving ze ook nog eens de laatste twee ontbrekende onderdelen van de gehele set. Van haar tante kreeg ze nog de tandartskabinet en met kerst kreeg ze als laatste de ambulance. Tot op de dag van vandaag speelt ze er nog regelmatig mee en kan ze helemaal opgaan in haar spel van zorgen.

Verjaardag Isis-4

Taart

Isis is geen meisje van de slagroomtaarten. Ook die mierzoete taarten met fondant vind ze niet lekker. Ze zijn ontzettend leuk om te zien, maar daar heeft mevrouw geen boodschap aan. Ze heeft liever een taart wat ze lekker vind dan wat ze mooi vind. Ik kan haar geen ongelijk geven.

Ze wilde dus voor haar verjaardag Oma’s Appeltaart! Nu kan ik je vertellen dat Oma’s Appeltaart ook de lekkerste van de hele wereld is, maar door het vlechtwerk aan de bovenkant is het lastig om daar kaarsjes, poppetjes of versieringen op aan te brengen. Fondant is op een appeltaart niet lekker (naar mijn mening), dus hebben we voor een alternatief gekozen. We kochten een setje poppetjes van Frozen! Even wat poedersuiker op de taart, poppetjes erop en klaar is de Frozen verjaardagstaart! Ze was er helemaal gelukkig mee! Onder toezicht van Elsa, Anna, Kristoff en Olaf werd het kaarsje uitgeblazen.

Verjaardag Isis verjaardagstaart

Uit eten

Wie jarig is, mag zeggen wat ze willen eten! Dat is een van de regels hier in huis bij een verjaardag. Meestal is dit geen probleem, maar dit keer hebben wel een uitdaging bij deze regel. Van een feestweek is Isis de eerste die jarig is. Mijn vader volgt de dag erna en vervolgens is het Kerst. Wel lekker, maar verre van ideaal om vier dagen uitzonderlijk te eten. Opa en kleindochter gooide het al snel op een akkoordje en besloten te gaan eten bij Ribhouse Texas in Voorst. Een plek waar mama niet zo snel nee tegen zegt 🙂

In een gezellige omgeving vol met kerstmannen, kerstbomen en over de top versieringen door het gehele pand (ook buiten overigens) hebben we het ons heerlijk laten smaken. De grote verrassing van de avond was een heerlijk toetje wat in deze etablissement  doorgaans onder vertoon van veel vermaak bij de tafel gebracht wordt. Voor de meeste is dit als pesterijtje bedoeld, maar een kind van vijf vind dit prachtig! De herkenning wanneer de muziek begint en haar naam genoemd wordt. Onbetaalbaar!

Traktatie verjaardag Isis

Trakteren

Haar verjaardag viel precies in de eerste week van de kerstvakantie. De week voorafgaande aan de vakantie zat barstens vol met andere activiteiten op school, dus heeft Isis er zelf voor gekozen om haar verjaardag op school direct na de vakantie te vieren. Zo zaten we dus op de laatste zondag van de vakantie mooie Elsa’s te maken van een prikker en een eierkoek.

Verjaardag Isis Elsa FrozenIk haalde een afbeelding van Elsa van het internet en heb deze 40 keer (voor en achterkant) uitgeprint en uitgeknipt. In totaal zouden dit dan 20 traktaties worden. Deze Elsa’s heb ik op een satéprikker geplakt. Vervolgens een eierkoek doorsnijden en aan elkaar plakken met wat pasta. Ik heb hiervoor chocoladepasta gebruikt. Met wat blauwe Icing heb ik de rokjes nog een beetje versierd. De icing heb ik gemaakt van poedersuiker, roomkaas en wat blauwe kleurstof. 1 druppeltje is al genoeg. Ik ben nog helaas het eindresultaat nog even tijdelijk kwijt. De foto’s zijn wel gemaakt, maar aangezien ik in deze periode zoveel verschillende camera’s had gebruikt, weet ik niet meer waar deze op staat. Foto volgt.

We maakte zelfs een alternatieve Elsa van twee bekertjes met een zakje popcorn. Een van Isis haar klasgenootjes heeft een Glutenallergie dus daar moest ook eventjes wat op gevonden worden. In een snelle app-contact begreep ik dat het popcorn die ik in huis had wel gegeten mocht worden door deze klasgenoot. Isis maakte vervolgens van twee plastic bekertjes een mooie rok waar we het popcorn in verstopten. Heerlijk als alles bij elkaar komt en dan gewoon klopt!

Traktatie verjaardag Isis alternatief

Drama

Eventjes leek het erop dat het hele feest van trakteren die maandag niet meer door ging. Zo’n vijf minuten voordat Isis naar bed zou gaan op de zondagavond, viel ze met haar hoofd tegen de punt van de schouw. Resultaat: een heftig huilend meisje met een enorme rode plek in het haar. In eerste instantie had ik het nog niet door. De val was in mijn ogen zo vertraagd en viel het best wel mee. Nadere inspectie van de rode plek bleek dat dit bloed was en dat mijn vijfjarige moppie een gat in haar hoofd gevallen had. Nog geen kwartier later zaten we binnen in de behandelkamer van onze huisartsenpost. Wel vlot wanneer je bedenkt dat wij zo’n 15 kilometer van het ziekenhuis wonen. Het was bellen, instappen, uitstappen en doorlopen naar de behandelkamer. Het bleek een sneetje op de zijkant van het hoofd van ongeveer één centimeter. Niet veel, maar omdat het wondje open stond, moest het gelijmd worden. Nooit geweten dat dit zo hard zou kunnen bloeden!

Met het advies om haar om de twee uur wakker te maken reden we nog geen tien minuten later weer naar huis. Voor de beeldvorming: het gebeurde om vijf voor 7 en om half 8 waren we weer terug en lag ons mopke op bed. Een ervaring rijker…een vervelende dat dan weer wel.

Gelukkig bleek er voor de rest niet veel aan de hand en trots toog ze die maandagochtend naar school met haar (min of meer) zelfgemaakte traktatie. Helaas moest ik zelf weer werken, maar de foto’s maakten dit weer helemaal goed.

Kinderfeestje

Vorige week zaterdag was daar de laatste dag van haar verjaardagsmaand. Samen met een klasgenootje gaf ze een verjaardagsfeestje in de plaatselijke kinderspeelparadijs. De dames hadden namelijk besloten dat de hele klas op hun verjaardag moest komen. Heel leuk en erg gezellig, maar wel erg kostbaar! Dan kun je het maar beter samen vieren. Het is dan ook niet niets om een kinderfeestje te organiseren voor 20 kinderen!

Enorm geholpen door Emma hebben de ouders van het klasgenootje en ik uiteindelijk deze dag overleefd. Zij was de aanjager in het hele verhaal. Zij zong met de kinderen “Lang zal ze leven”, Zij haalde de kinderen uit het speelgedeelte zodra het tijd was om wat te drinken of te eten, Zij schonk het drinken in en Zij hield tijdens het spelen ook nog eens een oogje in het zeil. Zodra er iets gebeurd was, zorgde ze voor het kindje en bracht ze deze naar ons. Ik ben dan ook enorm trots dat ze deze dag mee was en wanneer haar carrière met de dieren niet lukt, kan ze nog altijd juf worden 😉


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Een verjaardag van een maand!

    • Linda

      Langdurige verjaardagen zijn hier bijna standaard 😉 Drie van de vier gezinsleden zijn (bijna) standaard jarig in de vakantie dus wordt een verjaardag op de dag zelf altijd op een bijzondere manier gevierd (binnen het gezin). De rest komt dan later (of wordt daarvoor gevierd)

Reacties zijn gesloten.