Tilapiafilet met Pastinaak en Cranberry 2


Soms….heel soms kom je op een idee en heb je absoluut het gevoel dat dit wel eens het begin kan zijn van een hele mooie creatie. Soms…heel soms pakt iets zo goed uit dat je er verbaast naar staat te kijken en vervolgens compleet vergeet om de bijbehorende bloggersritueel uit te voeren. Ik heb dus nu wel een foto van het gerecht voordat deze de oven in gaat en dan houdt het op! Binnenkort wil ik dit gerecht nog eens maken en dan zal ik alles goed maken.

Eind vorig jaar merkte ik dat mijn broeken weer wat strakker gingen zitten. Er gingen geen enorme alarmbellen af, maar besloot voor mijzelf dat het weer tijd was om even te concentreren op mijn eten. In mijn geval betekend dat vaak minder kaas eten en weer even letten op wat ik eet. Meestal switch ik dan in mijn gerechten van gebakken aardappels naar aardappels in de oven enz. enz.

Een ander fenomeen hier in huis is dat hier vrij weinig vis gegeten wordt. Vissticks, kibbeling en lekkerbekjes gaan nog wel, maar zodra de herkomst te herleiden is naar vis, dan gaat onze interesse al snel uit naar een ander lekker stukje vlees. Dit jaar besloot ik toch meer aandacht te gaan besteden aan onze gerechten en dus ook meer vis te gaan eten. Het is enorm gezond en zo veelzijdig!

tilapiafilet met pastinaak en cranberry

Tilapiafilet uit de oven

Het gerecht is zo eenvoudig…een kind kan de was doen. Of zij uit vrije wil dit gerecht zelf ook gaan maken, is stap 2. Het meest lastige voor kinderen is het snijwerk. Vooral de sjalotjes zullen een uitdaging gaan vormen. Ooit heb ik ergens de volgende tip gehoord.

Neem bij het snijden van uien een slokje water in de mond. Dit voorkomt tranende ogen!

Eerlijk gezegd heeft het bij mij nog nooit geholpen, dus wie nog de ultieme tip heeft voor het traanloos snijden van uien…Be my guest en vul jouw tip in bij mijn reacties. Wie weet kan ik er nog wat mee 😉

Wat heb je nodig?

De benodigdheden voor de tilapiafilet met pastinaak en cranberry is voor twee personen.

  • Tilapiafilet (1 per persoon)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 stuks pastinaak
  • 1 handvol gedroogde cranberry’s
  • peper
  • zout

Als eerste snij je de pastinaak in kleine blokjes en kook deze eerst even een minuut of 10 voor. Pastinaak is te vergelijken met wortel en is dus redelijk hard. Ik vind het zelf lekkerder wanneer de groentes gaar zijn, dus vandaar het koken.

Neem een grote ovenschaal (waar de visjes naast elkaar in kunnen) en vet deze in met wat olijfolie. Wrijf de vis in met wat olijfolie en kruid deze met een klein beetje zout en peper. Bedek de vis nu met de gekookte pastinaak. Snij de knoflook, sjalotje klein en strooi deze ook over de vis. Strooi nu de cranberry’s erover en maak de schaal af met wat zout en peper.

De baktijd is nu nog ongeveer 10 tot 15 minuten op 200C°.

Overdaad schaad! Dat heb ik met dit gerecht wel gemerkt. De smaken van de groentes zijn zeer uitgesproken en kunnen dus het gerecht gaan overheersen. Het zoete van de Pastinaak en het licht zoet/zure van de cranberry’s vullen elkaar heerlijk aan en persoonlijk vind ik zelf het zoete wel lekker bij dit visje. Voor ons was dit een geslaagde eerste poging om eens wat meer vis te gaan eten.

Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Tilapiafilet met Pastinaak en Cranberry

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.