Schaatsen in Deventer bij de Scheg


Het is nu al een tijdje geleden, maar toch wil ik deze leuke bestemming jullie niet onthouden. In de kerstvakantie was er een dagje over om wat leuks te gaan doen met de kinderen. We nodigden opa en oma uit en we besloten eens de Scheg in Deventer een bezoekje te brengen voor een sportieve middag. Met al dat feesteten in de maand december is een beetje extra beweging overbodige luxe. Nu wil het toeval dat de Scheg in deze tijd van het jaar (winter) hoofdzakelijk uit twee bezigheden bestaat (althans voor ons). Zwemmen en Schaatsen. Mag jij raden wat wij daar zijn gaan doen.

De Scheg-1

Toch een beetje winter

De Scheg in Deventer is een heel groot sportcomplex en zo’n beetje alles is mogelijk daar. Wil je een squashbaan huren, dat kan! Wil een vergaderen? Dat kan ook! Trainen met jouw sportploeg? Ook dat is mogelijk, maar het complex bied voornamelijk de ruimte aan twee sporten en mogelijkheden van familievermaak. Aan de ene kant bestaat het uit een groot tropisch zwembad met o.a. een wildwaterbaan, diverse glijbanen en een speciaal kinderbadje m├Ęt zandstrand. Tevens kan je daar gewoon baantjes zwemmen, is er zwemles te krijgen en is het goed vertoeven in het IJslandse badhuis 4-Elements. Klinkt lekker, nietwaar?

Eerlijk zeggen…had jij gekozen voor zwemmen? Het zou heel goed kunnen, aangezien beide dames grote fans zijn van zwemmen, maar ze kozen er deze keer voor om de ijzers onder te binden!

De Scheg-2Het andere gedeelte bestaat namelijk niet uit zomaar een schaatsbaan…nee, het is een schaatscomplex! Erg verwarrend, want vanuit het zwemparadijs is het mogelijk om over de schaatsbaan uit te kijken. Aan de ene kant van het glas sta je in badpak of zwembroek te kijken naar een groep mensen die dik ingepakt aan het schaatsen zijn!

Wie nu denkt dat het enkel een baan is waar je achter elkaar rondjes moet rijden…heeft feitelijk nog gelijk ook ­čśë Maar je rijdt niet alleen maar rondjes. De totale schaatsruimte is op te delen in 3 aparte gebieden. Het leukste gebied voor kinderen is het speelgebied met autootjes, klimtoestellen, sneeuw en noem maar op. Naast de immense speelpool is een groot vierkant schaatsbaan. Hierop schaatsen de meeste gezinnen met (kleine) kinderen en als klap op de vuurpijl heb je nog de 400-meter baan om deze twee gebieden heen liggen.

De Scheg-4

Zoals gezegd waren wij daar tijdens de kerstvakantie en wat daarbij een bijzondere vermelding waard is, was de heerlijke “Top 2000”-lijst wat door de luidsprekers schalde. In het kader van “het is bijna oud en nieuw” een oliebol erbij en ik kan ronduit bekennen: het was gewoon genieten! De meiden maakten lol, waren lekker in beweging en keken hun ogen uit, vooral bij het verschijnen van de Zamboni. Wat een gevaarte is dat zeg! De Zamboni zorgde regelmatig voor glad ijs, zodat we nog even verder konden genieten van de heerlijke schaatsmiddag.

De vaste lezers weten dat ik nog niet zo’n hele grote filmmaker ben. Toch heb ik van deze middag een aantal filmpjes gemaakt die ik zowaar ook nog kon monteren naar een wat langer filmpje. Dus…Tatatadaa! Hierbij presenteer ik u; “De Scheg”

Hmmm… tja, ik heb inmiddels een belangrijke les geleerd! Hou de telefoon in de juiste positie vast! Just learning ­čśë

Tot en met 13 maart is de schaatsbaan nog geopend. Voor de openingstijden kan je het beste de site van De Scheg in de gaten houden. Na 13 maart wordt deze kant van het sportcomplex omgebouwd tot kartbaan waarbij je vanaf 8 jaar kan gaan drift karten!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.