IKEA Hack; van Skogsta naar luxe wanddecoratie 1


Eindelijk! Mijn eerste DIY project van dit jaar is een feit! Eigenlijk moet ik zeggen mijn laatste DIY project van 2015, maar dat liep even wat anders.

Kerstcadeautje

Het project in kwestie was ik al gestart voor de kerst van 2015. Mijn ouders waren toen der tijd nog met een verbouwing bezig van de woonkamer en de slaapkamer. Ook de WC werd onder handen genomen en daar wilde ze nog één ding voor hebben; iets aan de muur! Ik ben gaan zoeken op internet en kwam op een idee. Ik kon dit idee opdelen en in kleine cadeautjes geven met kerst! Zo kregen zij behoorlijk wat om uit te pakken en wisten wij eindelijk wat we mijn ouders konden geven. Bij het shoppen voor deze wanddecoratie bleek er nog één uitdaging te zijn….De bakken die ik nodig had, waren niet meer te krijgen bij de IKEA.

Ik ben het nog gaan navragen, maar ook de medewerker van de klantenservice kon mij niet veel vertellen. In de App waren er nog een paar op voorraad, maar in de vestiging van duiven was niets! Ook gaf het systeem aan dat er niets was in Amersfoort. Doodleuk vertelde ze wel dat er in Barendrecht nog 155 exemplaren lagen….tja, alsof ik twee dagen voor kerst nog even op en neer gaat naar Barendrecht voor vier bakken van in totaal 25 euro? Dacht het toch eventjes niet. Wanneer ze dan wel weer te koop waren, was nog niet bekend. Het is een nieuwe collectie, maar er waren wat problemen met de levering. Ze kon me alleen adviseren om de site in de gaten te houden of regelmatig te bellen.

Eind januari was ik het zat. Zowel op de site als in de app was er nog steeds geen nieuws over een nieuwe voorraad. Ik trok mijn stoute schoenen aan en slingerde een bericht op mijn tijdlijn van Twitter:

Binnen een dag had ik antwoord. Er waren nog 60 stuks leverbaar in Zwolle. Of ik daar iets aan had! Nou, zeker wel! Ik heb @IKEAhelpt vriendelijk bedankt en ben vervolgens die zaterdag naar Zwolle gereden om de bakken te halen. Eindelijk! Ik kon verder.

Kogsta Decomuur

Skogsta bakken als wanddecoratie

Ik had deze specifieke serie op het oog om een wanddecoratie te maken voor de toilet. In eerste instantie was ik nog even bang dat het geheel te kolossaal zou worden, maar het resultaat mag er wezen. Alle accessoires zijn afkomstig van IKEA. Ik zal ze even opnoemen:

  • Skogsta bakken; in totaal twee sets van twee bakken
  • Hären gastendoekjes (3x, ze worden per twee verkocht)
  • Orädd sierpot
  • Fejka Kunstplant; een echte plant doet het nu eenmaal niet zonder licht.
  • Sockerärt Vaas
  • Lugga geurkaars
  • Torka decoratie ballen
  • Ribba wissellijst (10x15cm)

In totaal waren we voor dit plaatje nog net geen 50 euro kwijt (€ 48,31). De Skogsta bakken zijn in eerste instantie bedoeld om iets in op te bergen. Ik snap dat best, maar met het mooie hout van de Skogsta-bak vond ik ze nog mooier tegen de muur. De hoge bakken zijn onderaan bevestigd zodat ze een soort van plank vormen. Daarin worden keurig de kleine gastendoekjes in op geborgen. Altijd schone bij de hand en het oogt lekker luxe! Er zijn nog goedkopere gastendoekjes bij IKEA te koop. Deze zijn echter vrij dun en voor 40 cent te koop per stuk. Wanneer je deze voor 0.99 cent per twee koopt en ze ogen een stuk luxer, dan weet je wel wat je zou moeten kiezen.

Skogsta Decomuur-3

Op de planken heb ik een lampetkan, wat decoratiebollen en een geurkaars gezet. Niet te veel, de bakjes zijn wel stevig, maar nu ook weer niet zo stevig dat je daar zware potten, vazen en planten op kan zetten. Hou het simpel en licht! Mocht je toch wat zwaardere spullen hebben, zet deze dan zo dicht mogelijk bij de muur. Hierdoor wordt gewicht “minder zwaar”. De bakken hebben een zwaartepunt waarmee rekening gehouden moet worden. De bakken zijn langer, dus zal de trekkracht naar de grond voornamelijk op de verste punt van de muur liggen.

De twee grote baken zijn erboven gemonteerd. Om de bakken te monteren hebben we een gaatje door de achterplaat geboord en met schroef en al aan de muur bevestigd. In de ene bak een nepplantje in een mooi potje en in de andere een fotolijst met een mooie quote en de luxe wanddecoratie is compleet! De quote die in het lijstje zit is trouwens van Walt Disney.

En? Hoe vinden jullie het geworden?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “IKEA Hack; van Skogsta naar luxe wanddecoratie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.