Met deze hangstoel ervaar je het nieuwe “loungen” 12


Het nieuwe jaar is alweer ruim aan zijn tweede maand bezig en ik tel de dagen af! Buiten is het nu of heel koud of heel nat. Kou kan ik aan, maar al die nattigheid doet mijn humeur niet goed. Geef mij het voorjaar en de zomer maar. Kunnen we eindelijk weer heerlijk naar buiten!

Voordat het zover is, moeten we helaas nog even wachten. Tot die tijd mag onze nieuwe hangstoel nog even binnen blijven vertoeven. Inderdaad! We hebben een nieuw stukje interieur mogen ontvangen in ons huis!

Hangmatgigant-3

Hangstoel als meubelstuk in jouw interieur

Ik zal eerst even uitleggen wat een hangstoel nu eigenlijk is. Een hangmat kennen we allemaal, toch? De meeste mensen dromen vaak over een eiland met een wit strand, liggend in een hangmat met een cocktail in de hand…ofwel paradijs op aarde!

Door jou hangmat in de breedte te gebruiken, creëer je een hangstoel van jouw hangmat. Al zittend krijg je een wat actievere houding en kan je dus wat makkelijker met elkaar socializen of lekker een boek lezen. Op zich al een prima oplossing, maar bij Tropilex vonden ze dat dit beter kon. Resultaat? Een uitermate comfortabele en zichtbaar sterke hangstoel. Daarbij is er keuze uit zoveel leuke designs dat er altijd wel eentje bij jou in de smaak valt. Ik heb hangstoelen altijd al erg leuk gevonden, maar tot op heden heb ik het altijd nog bij mijn knalrode hangmatje gehouden…tot een paar weken terug. We mochten een hangstoel uit zoeken van Tropilex. Als een kind zo blij hebben we de collectie afgestruind en samen hebben toen gekozen voor de groene variant met de tropische naam Trinidad Cult.

Bij het ontvangen van het enorm lange pakket (wat overigens griezelig punctueel afgeleverd werd, bijna op de minuut nauwkeurig), bleek gelijk een uitdaging te ontstaan. Het is leuk om zo’n hangstoel uit te proberen, maar het weer buiten zit op dit moment niet mee. Om nu lekker even in de regen of in de ijskou een hangstoel buiten uit te proberen, is verre van ideaal dus hebben we daar een alternatief voor bedacht. We gaan hem gewoon binnen hangen! Deze groene stoel past namelijk uitstekend bij de junglekamer van Emma!

Hangmatgigant-1

Lichtgewicht

het pakketje waar de hangstoel is licht, compact en zit in een super handige draagtas. Op deze manier kan je hem ook nog eens meenemen wanneer je lekker een dagje gaat chillen aan een meer of in het bos. Ik kan wel zeggen ook aan het strand, maar het feit blijft dat er aan het strand niet zo heel veel bomen staan :). Zorg wel dat je een speciale set met bevestigingsmateriaal mee besteld. Daarmee wordt namelijk het een eitje om de hangstoel te installeren. Wil je de stoel buiten hangen, dan is de touw met karabijnhaak al voldoende om het geheel op te hangen. Binnen gebruikten we de meegeleverde, grote, sterke schroef met oog in de nokbalk van onze zolderkamer om vervolgens daar het touw aan te kunnen bevestigen. Het touw is in totaal drie meter lang, maar kan natuurlijk op maat gemaakt worden. De ophanging is goed voor een maximale belasting van 160 Kg. Let daarbij dan wel op de plek waaraan je het ophangt. Voor de ophanging dien je altijd een steunbalk of een sterke tak te gebruiken. Doe je dit niet dan is de kans groot dat de “chill-time” binnen no-time eindigt op de grond.

Hangmatgigant-5

Relax

Onze “Trinidad Cult” hangt nu voorlopig midden in de kamer van Emma. Vanuit de stoel kan ze nu heerlijk chillen voor de TV of spelcomputer. Het enige nadeel is nu wel dat deze stoel direct voor haar kamerdeur hangt. Geen nood! We hebben de hoogte aangepast en nu kan Emma zelf de hangstoel aan de karabijnhaak ophangen en weghalen. Het touw hebben we lang gelaten zodat deze aan een spijker weggetrokken kan worden en niet meer voor de ingang van haar deur hangt.. Emma blij, mama blij!

Na twee weken chillen is de conclusie duidelijk. Het dikke stof zorgt voor de nodige comfort en Madam Emma heeft zelfs al geprobeerd om in deze hangstoel te gaan slapen. Helaas was dit een brug te ver, maar met een kussen en een dekentje in de hangstoel kan ze het uren uithouden. Relax!

Winactie Hangmatgigant

Tropilex: het nieuwe genieten!

Deze sterke, comfortabele hangstoel heeft mijn hart gestolen. Van de zomer gaat deze duurzaam geproduceerde stoel lekker de tuin in en kan ik ook gaan genieten van het mooie zomerweer in deze hippe stoel (nu maar wel hopen dat het geen typische Hollandse zomer gaat worden).

Deze heerlijke dikke hangstoelen en vrolijk gekleurde hangmatten van Tropilex zijn exclusief verkrijgbaar bij Hangmatgigant vanaf ongeveer 50 euro (excl. bevestigingsmateriaal). Het leuke is….*tromgeroffel*…we mogen twee exemplaren weg geven! Ben je nu ook net zo enthousiast geworden en kijk je nu ook lekker uit om lekker te chillen in zo’n hippe stoel? Geef je dan snel op voor deze winactie Mocht je de hangstoel nu niet zo heel geweldig idee vinden dan is het ook mogelijk om voor zo’n mooie hangmat te gaan. Je waant jezelf dan helemaal op Ibiza! (nu alleen nog die lekkere ober voor de cocktails 😉 )

Hoe doe je mee? Reageer hieronder met een geldig e-mailadres en laat me weten via de reactie welke type hangmat of hangstoel jij helemaal geweldig vind en dan maak jij kans op één van de twee producten van Tropilex.

Deze winactie loopt tot 29 februari. Op 1 maart zal ik de winnaars per mail berichten en zal er op onze facebookpagina de uitslag te lezen zijn. Hou dus onze pagina in de gaten en blijf op de hoogte door onze pagina te liken. Het liken van Hangmatgigant zou natuurlijk ook enorm lief zijn!

Spread the word! Zie jij jezelf al zitten van de zomer?

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

12 gedachten over “Met deze hangstoel ervaar je het nieuwe “loungen”

 • Wendy Wassink

  Hoi! Wij vinden de Hangstoel ‘Trinidad’ orient heel gaaf!
  Groetjes Tess, Huub, Jacco en Wendy

 • Bertine Huis in 't Veld

  Hoi hoi, wij vinden de “fire” of “earth” kleuren heel mooi! Zou fantastisch zijn om te integreren in de nieuw in te richten slaapkamer van Tigo straks. En dan in de zomer mee naar buiten. Hij zou het al wel zien zitten om in een hangmat te gaan slapen en geen bed te nemen, want dan heeft ie meer ruimte over op zijn ‘game’ kamer… haha…

 • Inge

  Hai Linda,
  doe heel graag mee!
  De Trinidad Cult hangstoel vind ik het mooist voor hier denk ik;http://www.hangmatgigant.nl/catalog/product/gallery/id/1219/image/2343/

  Heb voor het eerst van mijn leven een piepklein tuintje en we willen deze zomer een soort van afdakje onder de schuur maken zodat we toch lekker buiten kunnen loungen. (Tuin is te klein voor echte loungebank of groot tuinstel en ivm rugklachten kan ik niet op een bistrosetje of zo zitten)

  zo’n hangstoel neemt weinig plaats in en brengt je de hoogte in, superhandig in een kleine tuin
  🙂
  En in de winter kan hij naar binnen want dan vt er op zolder nog zonlicht naar binnen en ik zou daarom in de toekomst een winterkamer van de zolder willen maken om het zomergevoel vast te houden.
  Lijkt me super!

 • Marian Zw.

  Wow datziet er echt lekker relax uit! Zo’n stoel lijkt me niet zo handig, wij hebben geen balken aan het olafond, die zijn allemaal achter speciale isolatie platen weggewerkt..Maar een hangmat dat vinden de kindjes natuurlijk helemaal geweldig! Lekker in de tuin swingen, denken dat je in een warm land ligt te dutten.

 • Aniek de Vries

  Ohh, dat ziet er relaxed uit! Echt geweldig! Doe dan ook graag mee! (: Ga voor het zelfde exemplaar als op de eerste foto!

 • Jolanda van der Pol

  Geweldig stoer, cool en gaaf zal er hier geroepen worden!!
  Een eigen hangmat met heerlijk warm zomers weer … voor braaf & braaf 😉
  Moeders denkt nu al … mmmmm dat snakt naar meer.
  De tweeling in een eigen hangmat met een leesboek in de relaxmodus ???
  Yes!! Me-time … Ik kan er nu alleen nog over dromen.
  Een Hangstoel ‘Tropical’ rainbow …. ja dat is pas een GE-WEL-DIG mooi Cadeau 😀
  Ook nog eens in vrolijke kleuren die onze huis & tuin wat extra doet opfleuren.
  Wij doen graag mee en maken graag een kansje … en hopelijk op 1 Maart a.s bij goed bericht misschien nog wel een “Tropisch”, Vreugde dansje #Duimen #Winactie ¯\_(ツ)_/¯

 • Jolanda

  Oh wat een heerlijke actie! De Hangstoel ‘Tropical’ Lounge Natura ziet er fantastisch uit. Fingers crossed!

 • Jolanda

  Wat een heerlijke hangstoelen. Lekker lounchen in het zonnetje, of gewoon in huis natuurlijk.
  De kleurtjes van de Hangstoel ‘Trinidad’ orient vind ik echt de mooiste. Wie weet heb ik geluk, ga in ieder geval onwijs hard duimen 🙂

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.