Makkelijk voor Carnaval; onze last minute outfits van Freek Vonk en Kaartenvrouw 1


Je houdt ervan of je haat het…Carnaval! Ik vaar daar een beetje tussendoor. Ik vind Carnaval wel leuk, maar ik ben er niet zo wild van dat ik dagen aan het feesten ben. De optocht vind ik leuk om te zien, maar ik ben geen persoon die zich al hossend de polonaise ziet lopen. Mijn idee van Carnaval? Het is dan mogelijk om legaal de idioot uit te hangen. Het is mogelijk om weer terug te gaan naar jouw kindertijd, de tijd van verkleden in moeders schoenen en het torpederen van jouw moeders make-uptasje. Carnaval is je compleet voor gek zetten en er mee weg komen.

Dit jaar ben ik meer aanwezig met Carnaval dan ooit. Emma heeft altijd al met de optocht mee willen lopen en dit jaar doet de school mee aan de optocht. Als Emma gaat, wil Isis ook en haar wil ik nog net niet 3 kilometer in haar eentje laten lopen in een optocht. De keerzijde van dit idee? Ik moet dus nu ook verkleed. Ik zocht op ons thema (kaarten) en ik werd daar niet vrolijk van. Voor een beetje hartenvrouw-outfit moet je al meer dan 40 euro neertellen. Tijd voor actie!

Last minute outfits voor carnaval

Vorig jaar begon ik al een beetje met het maken van eigen carnavalskleding. Ik heb toen voor Emma haar Super Emma pak gemaakt. Niet moeilijk en wel heel erg leuk om te doen. Dit jaar hebben we niet één, maar twee outfits nodig. Een voor Emma en een voor mij. Isis is een ander verhaal, maar dat vertel ik later wel. Daarnaast hebben we nog twee outfits nodig voor de meiden in de optocht, maar gelukkig is het daar alleen maar nodig om een kleur aan te hebben. De rest wordt door school aangeleverd. Isis wordt in het rood aangekleed en Emma in het zwart. Daar zijn we dus lekker snel klaar mee 😉

Freek Vonk

Een trouwe volger van deze blog zal het niet verbazen. Emma wil dit jaar verkleed gaan als haar idool Freek Vonk. Wat betreft de uitvoering was dit de makkelijkste outfit van ons twee. Freek heeft immers altijd natuurlijke kleuren aan (althans…in zijn filmpjes wel). Een kleine strooptocht door onze eigen jungle van kleding heeft ons het volgende opgeleverd:

Last minute outfit carnaval Freek Vonk 1Last minute outfit carnaval Freek Vonk 2

Een oud shirt van mij en een korte broek van haarzelf maakte het outfit op zich al geloofwaardig. Immens grote bergschoenen van mij eronder (ja mama, want Freek heeft hele grote voeten! 😉 ) en het geheel hebben we afgemaakt met een speelgoedslang. En? Lijkt ze een beetje?

Kaartenvrouw

Ik (zei de gek) was de volgende waar een outfit voor bedacht moest worden. Het moet wel bij het thema van de optocht passen en ik ging op zoek naar inspiratie. Ik kan je vertellen dat dit nog niet zo heel gemakkelijk is. In eerste instantie heb ik veel op Hartenvrouw gezocht. Er zijn daarvoor enorm veel ideeën te vinden, maar aangezien ik niet zo heel handig ben op de naaimachine…dan wordt dit hem niet. Uiteindelijk heb ik alle ideeën op een hoop gegooid en er een eigen creatie van gemaakt. Op Instagram had ik mijn ontwerp al een beetje laten doorschemeren. Ik vind hem uiteindelijk wel gelukt.

Last minute outfit carnaval Kaartenvrouw 2

De rok is gemaakt van tule en organza. Ik heb hiervoor van beide stoffen 2 meter gebruikt. Dit was twee keer de lengte die ik nodig had voor de lengte van mijn rok. Ik heb tule gekozen voor het volume en de organza is gekozen vanwege de glanzende kwaliteit. Hierdoor krijgt de rok een wat meer glamourlook De stof is in lange stroken geknipt en aan een stuk elastiek geknopt. In mijn artikel tutu en haarstiekjes is te lezen hoe je dit moet knopen (haha, nu weet je ook gelijk waar mijn basisidee vandaan kwam!) Het mooie van deze rok is dat de stroken niet noodzakelijk netjes geknipt hoeft te worden. Een perfecte rok die iedereen kan maken!

De rok bleef in mijn ogen nog wat te smal dus heb ik de stroken nog eens aangevuld met hobbyorganza van de Action. De “Actionorganza” is wat stugger waardoor er toch meer volume in de rok kwam. Deze rolletjes organza zijn nog eens in de lengte door geknipt.

Om het af te maken heb ik op de stroken kaarten bevestigd. Voor de stevigheid heb ik eerst met een gatentang (zo’n tang waar je gaatjes in een riem mee knipt) op de kleinste stand vier gaatjes in de kaarten gemaakt. Vervolgens zijn ze met een draadje aan de rok bevestigd. Het is even een werkje, maar de totale rok is in een avondje te maken. Een echte last minute outfit!

Last minute outfit carnaval kaartenvrouw

Even wat gekkigheid bij de fotoshoot 😉

De basis voor mijn outfit is zwart. Ik heb een zwarte legging (thermoslegging) en een zwart shirt aan. Zo heb ik het straks niet al te koud. Mijn outfit heb ik verder afgemaakt door een net colbertje erop te dragen. De overige accessoires komen van de Action. Een rode pruik voor de kleur, een masker zodat ik straks minder herkenbaar ben in de optocht 😉 en een boa om de bovenkant van het jasje wat te bedekken.

Ik heb voor deze outfit niet zo heel veel uitgegeven. Even een opsomming:

  • Tule en Organza bij stoffenzaak Anja (via webwinkel): € 13,95
  • Elastiek kwam uit mijn eigen voorraad evenals de basis van legging, shirt en colbert
  • Kaarten: € 0,38 bij de Action
  • Pruik: € 3,29
  • Boa: € 1,89
  • Masker: € 1,89

Deze hele outfit heeft me dus € 21,40 gekost in totaal. Hoe dan ook…ik ben er blij mee!

Het zustertje

Voor Isis was het een heel ander verhaal. Dit pakje is gekocht in de winkel! Hoe origineel 😉

Ik zal dit wel even uitleggen. Voor Emma wordt het nu steeds moeilijker om een outfit voor carnaval te bedenken. Of de kleding is te klein, of de kleding is te duur en tot slot is het dan toch niet wat ze ervan verwacht. Voor Isis is het nog mogelijk om een leuke outfit te scoren voor weinig. Daarnaast heeft Emma voorheen ook ieder jaar haar outfit in de winkel mogen kiezen, dus wil ik voor Isis dezelfde behandeling.

Last minute outfit carnaval Zuster

Wanneer je in de winkel naar een carnavalsoutfit voor jouw kleintje aan het zoeken bent, is het verstandig om hier op te letten:

  • Kijk eens bij de budgetwinkels. Action en Xenos hebben vaak leuke outfits te koop, maar vergeet ook bijvoorbeeld de Lidl niet. Die hebben soms ook nog eens leuke outfits voor rond de 7 euro.
  • Kijk eens op marktplaats! Rond deze tijd wordt er enorm veel aangeboden en daar zit vast wel wat tussen. Wist je zelfs dat er marktplaatsen alleen voor carnaval zijn?
  • De budgetvarianten zijn vaak wel dunner qua stof. Hou er dus rekening mee dat er ook kleding onder moet. Bij deze outfit hebben we een witte basis genomen van een wit shirt en een witte legging.
  • Ga je alleen de optocht kijken? Zorg dan voor een outfit wat groot genoeg is om over een jas te passen. Dit is leuker dan dat het outfitje verdwijnt onder een dikke laag winterkleding. Denk daarbij eens aan een van de volgende poncho’s in een versie van luipaard of eskimo

Isis heeft zelf voor haar zustersoutfit gekozen. Wij hebben deze gehaald bij de Action voor iets meer dan zeven euro. Zij gelukkig, wij gelukkig 🙂 Nog iets meer dan een week en we zijn er klaar voor! Jullie ook?

Last minute outfit carnaval freek en zuster


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Makkelijk voor Carnaval; onze last minute outfits van Freek Vonk en Kaartenvrouw

Reacties zijn gesloten.