Hallo! Wat leuk je weer te zien!


Wow! Dat is een tijd geleden! Ruim een maand terug kondigde ik aan dat Kidzblozzy.nl met kerstvakantie zou gaan! Ik kan je vertellen dat ik het echt nodig had. De laatste weken van het jaar is hier altijd zo hectisch dat er geen doorkomen aan is. Gekscherend roep ik wel eens recht te hebben op een “derde” kerstdag om uit te rusten. Zo raar is dat niet, wanneer je bedenkt hoeveel er direct op elkaar volgt qua gebeurtenissen. In oktober eindigen we met Halloween om vervolgens door te stromen naar de intocht van sinterklaas. Na deze toch al spannende aangelegenheid mogen we ons gelijk opmaken voor het Sinterklaasfeest met als afsluiter een vierdaagse met kerst. Isis bijt de spits af door op de 23e jarig te zijn, vervolgens is mijn vader jarig en als hekkensluiter natuurlijk twee dagen kerst…

Ook al is dit allemaal wel gezellig, het valt me ieder jaar toch weer tegen. Dit zijn namelijk de feesten waar ik niet zomaar aan voorbij kan gaan.

En toen werd het stil…

Het besluit om net na Sinterklaas met kerstvakantie te gaan was een aangename verademing op mijn kerstagenda, kan ik je vertellen. Ik heb alle bezigheden buiten huis op de lange baan geschoven. Even geen blog om mij ook nog druk om te maken. Even geen “extra” bemoeienissen als kerstdiner op school of aankleding van de school. Even geen andere bezigheden als het regelen van de dagelijkse dingen (dank je vriendlief voor het opvangen daarvan!). Even helemaal terug naar de basis…ons gezin!

Kerstboom klein

Heerlijk genieten!

Zo kon ik me helemaal concentreren op de vijfde verjaardag van ons moppie. Gelukkig wilde ze na de vakantie pas trakteren en daar hadden we nu alle tijd voor. De dag na haar verjaardag moest ik nog een dagje werken, maar dan had ik ook echt vakantie. Een weekje uitslapen (nou ja, voor hoever dat ging met stuiterende kinderen die graag kerst willen vieren) en bijkomen.

Het kerstdiner hadden we dit keer slim aangepakt. Eerste kerstdag hebben vriendlief en ik het voorgerecht gemaakt, mijn ouders het hoofdgerecht en de meiden hebben voor het toetje gezorgd. Helemaal zelf verzonnen en gemaakt. Heerlijk en als kers(t) op de taart is het allemaal ook nog eens erg smakelijk verlopen.

De tweede kerstdag hebben we gevierd binnen ons eigen gezinnetje. Vriendlief en dochters hadden net voor kerst de laatste inkopen gedaan (terwijl ik op het werk zat) en vervolgens dus ook de tweede kerstdag qua diner in elkaar gezet. Strak geholpen door mijn dochters hoefde ik dus ook tweede kerstdag niet alles alleen te doen, waardoor er meer tijd over was om te genieten.

Voor de rest? Helemaal niets! Heerlijk relaxen, spelletjes spelen, beetje bewegen en vooral genieten van elkaar. Helaas moest vriendlief de dagen tussen kerst en Nieuwjaar werken, maar dat mocht de pret verder niet drukken.

A little longer…

Al met al heeft de kerstvakantie iets langer geduurd dan gedacht. Nog voordat de eerste schooldag begonnen was, waren we alweer meegezogen in nieuwe projecten. Mijn hoofd was voller dan een gemiddelde zwembad op een zomerse dag. Voordat ik met Kidzblozzy.nl verder kon, wilde ik eerst de grootste projecten hebben lopen. Nu, bijna twee weken later, kan ik melden:

  • dat de eerste vakanties geboekt zijn,
  • de eerste tekeningen gemaakt zijn voor een eventuele nieuwe keuken,
  • de eerste open dagen voor het voortgezet onderwijs gepland zijn om te bezoeken met onze oudste dochter.
  • het kinderfeestje van Isis rond is,
  • de plannen (bijna) rond zijn omtrent carnaval en de optocht van Klarenbeek. Ik zoek alleen nog een outfit (joker of vrouw) en we zoeken nog hele goedkope hoofddeksels voor onze kaarten in de kleuren rood en zwart (iemand een idee voor een prijs lager dan 2 euro per stuk?)
  • én hebben we opgeruimd in mijn hobbyschuur. Ik kan in ieder geval weer op mijn werkplek zitten en de volgende plannen uitvoeren.

Je ziet dat we dus niet stil hebben gezeten. Wie dus dacht dat december altijd een drukke maand was, heeft het hopeloos fout ingeschat. Geef niet, het houd ons lekker bezig. Het betekent wel dat het nu zachtjes aan tijd wordt om Kidzblozzy.nl weer op te starten.

Kerstboom

Hallo…Wat gaan we dan nu met Kidzblozzy.nl doen?

De enorme kerstvakantie was uitermate geschikt om alles eens op een rijtje te zetten, wat Kidzblozzy.nl betreft. Wat wil ik met deze site? Wat wil ik bereiken? Welke kant ga ik op? Juist door de enorme hoeveelheid tijd, kon ik me ook eens goed verdiepen in wat ik zelf wil en hoe de situatie thuis er op het moment bij ligt. Hierdoor heb ik wel een aantal beslissingen genomen die straks ook wat vreemd in de oren gaat klinken. Voor nu…nog eventjes geduld. Ik zal later deze maand precies vertellen wat er gaat veranderen.

Wordt vervolgt…..


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.