Goede voornemens 2016?


De afgelopen weken werd mijn tijdlijn gedomineerd door alle goede voornemens van jan en alleman. Erg leuk om te lezen en (wat niet minder belangrijk is) voor het einde van dit jaar weer blogvoer om te kijken of alle goede voornemens uitgekomen zijn.

Waarbij ik het wel leuk vind om te lezen over andermans voornemens (of het ontbreken daaraan), heb ik zelf een hekel aan goede voornemens. De voornemens worden door mij doorgaans in de eerste week al het raam uitgekieperd om vervolgens vrolijk verder te gaan op oude voet.

Ontwikkeling

Geen goede voornemens voor Kidzblozzy in het jaar 2016. Maar wat dan wel? Tijdens een lekkere lange kerstvakantie heb ik veel kunnen nadenken over de toekomst van Kidzblozzy.nl. Het afgelopen jaar zijn we begonnen op een eigen domeinnaam en daarmee zijn de bezoekersaantallen in twaalf maanden behoorlijk gestegen. Allemaal wel heel erg leuk, maar toch vroeg ik mezelf af: Wat wil ik nu bereiken met Kidzblozzy.nl?

Zelfs na een lange kerstvakantie weet ik het nog steeds niet. Er is niet iets wat ik van nature al erg leuk vind om over te schrijven. Ik ben wat dat betreft meer een generalist. Ik vind het allemaal heel erg leuk om te doen en daar ligt dan ook gelijk mijn valkuil. Ik kan niet alles doen en dat doet mij pijn. Ik wil het wel, maar ik heb daar gewoonweg te weinig tijd voor. Om onze blog te vullen is er nu zoveel tijd nodig dat ik mijn eigen ontwikkeling in de weg zit. Komend jaar zal dan ook de focus van Kidzblozzy.nl meer op de achterkant van de site komen te liggen. We blijven wel schrijven, maar niet meer iedere dag. Wat er dan gaat veranderen? Ik zal het je laten zien waarin ik me wil ontwikkelen dit jaar.

Foto’s

Beter worden in het maken van foto’s. Ik heb voor kerst al de eerste verbeteringen mogen krijgen van de Kerstman. Onder onze kerstboom lag een heus mini-studio en een statief waar ik enorm blij mee ben. Ik wil in mijn hobbyschuur een heus studiootje bouwen waar ik lekker mijn gang kan gaan. Er is nog heel wat oefening nodig, maar ik ga de goede kant op.ontwikkeling fotografie handwerk

Handwerk

Meer diy maken voor iedereen, niet alleen voor kinderen. Op mijn wensenlijst staat al jaren dat ik mijn eigen sombere houten meubels eens op wil knappen. Dit is een enorme klus wat mij altijd nog heel angstig maakt. 2016 wordt voor mij het jaar van de lef! Niet alleen mijn eigen meubels moeten eraan geloven. Ik zou graag oude meubels willen opknappen, maar zeker ook nieuwe producten een twist willen geven. Een voorbeeld van nieuwe producten met een twist? Lees deze oude blog maar eens: Een kastje voor losse snoeren of de wat recentere: Een legotafel voor de bouwfanaten. De eerste plannen zijn al in volle gang.

Vloggen

Vloggen! Iedere blogger weet: Vloggen is Hot! Wie bang is dat ik nu zelf voor de camera gaat staan, heeft het nu mooi mis. Ik hou niet van de camera (althans om ervoor te staan) en de camera houdt ook niet van mij. Dat is in het verleden maar al te vaak bevestigd. Ik doe mijn best, maar beter wordt het niet 🙂 Ik kan wel met mijn kinderen vloggen. In de vakantie heb ik al een balletje opgegooid en binnenkort zal deze te bewonderen zijn op You Tube en natuurlijk ook via deze site.

Meegroeien

We groeien mee met onze kinderen. Wat niet iedereen weet, is dat Kidzblozzy al bestaat vanaf 2012. De eerste drie jaar heb ik er zo goed als niets met de site gedaan en ben ik vanaf eind 2014, begin 2015 de site pas actief onder de aandacht gaan brengen. Al die tijd breng ik mijn site onder de aandacht met: “al het leuke voor een kind” en daar hoorde voor mij de leeftijdscategorie van 0 tot en met 16 jaar bij. Ik vind dit voor ons een gepasseerd station. Andere bloggers zitten midden in de babytijd en zijn daardoor beter in staat om over babyspulletjes te bloggen. Daarmee zie ik gelijk mijn probleem. Er hangen zoveel hengeltjes in dezelfde vijver dat ik de mijne maar even op een andere locatie gaat hangen. Voortaan bloggen we met onze kinderen mee. We hebben nu de focus voor de leeftijden 5 tot en met 16 jaar.Afrika Festival groeten uit...

Gezin voorop!

Focus op het gezin. Ik heb altijd al de focus op mijn gezin gehad, maar toch merkte ik dat in het afgelopen jaar mijn gezin leed onder het maken van de blog. Aan het einde van het jaar waren mijn kinderen het beu om maar iedere keer weer knutsels te moeten maken. Ik was wel bezig met mijn kinderen en deed ook alles samen met hun, maar de echte oprechte aandacht was altijd ergens anders volgens mijn kinderen. Ze spraken mij erop aan dat een blog leuk is, maar dat iets ook eens moet gebeuren vanuit het hart, spontaan. Weet je? Ze hebben helemaal gelijk! Niet meer constant die fotocamera bij de hand wanneer we eens op stap gaan of wanneer we iets nieuws koken. Niet meer: “wacht even! Ik heb mijn camera nog niet aan staan!” of “schatje wil je even draaien? Dat is beter voor de foto!”. Het komt zoals het komt.

Wat gaat 2016 ons brengen?

Ik weet het niet! Eerlijk…wanneer ik in de toekomst kon kijken, dan had ik de staatsloterij niet nodig! Ik weet wel dat er naast mijn persoonlijke ontwikkeling voor de blog nog heel veel andere dingen op de planning staan…maar dat is een ander verhaal 😉


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.