Sintviering punching-style


Wat zeg je nu Linda? Punching-style? Je was toch zo tegen spelletjes waarbij de asociaal gedrag aan leerd aan de kinderen? Waarom begin je nu dan over slaan? Alsof er al niet geweld in de wereld genoeg is….

Ik probeer ieder jaar een Sintviering in elkaar te zetten, waarbij je niet een traditionele viering kan verwachten. Ik wil ieder jaar weer een Sintviering met een twist. Waarom? Lees deze blog nog maar eens en dan weet je wel waarom. De tijden veranderen (gelukkig maar!) en inmiddels is het vieren van een Sintviering met een twist een traditie geworden bij ons. Ze willen gewoon geen Sinterklaas meer aan huis. Sinterklaas is voor op locatie, op school of op tv, maar niet meer bij ons in huis.

bordspel af Punching-style

Alternatieve Sintviering in Punching-style

Nu maak ik het voor mijzelf wel heel moeilijk om ieder jaar een alternatief sinterklaasfeest te verzinnen. Tot nu toe is dit al aardig gelukt. We begonnen een aantal jaren geleden al met onze speurtochten in foto’s, later werd dit speurtochten met opdrachten. Vorig jaar verzonnen we het Pepernoten-ganzenbord, wat ook een dikke hit was. Dit jaar gaan we dus voor een Sintviering in punching-style. Het klinkt vreemder dan het is, maar het beloofd heel leuk te worden.

Er is echter een maar aan dit verhaal. Meestal laat ik op onze site zien hoe we deze middag organiseren. Emma begint echter steeds meer de site in de gaten te houden. Zeker op de momenten waarop ik wat aan het verzinnen ben. Ze weet ondertussen wel dat ik dat dan ook van te voren op de site zet. Dat gaan we dit jaar dus niet doen (jammer Emma)! Ik maak het spel wel en zal ook wel achteraf laten zien hoe het geworden is, maar ik laat niet van te voren zien wat je moet doen.

Wat laat ik dan wel zien? Ik laat je wel zien wat we precies gaan doen en waar het allemaal vandaan komt. Zo wordt het idee dan wel duidelijk en kan het ook zelf gemaakt worden voor dit jaar. Laat ik eerst maar eens even showen waar ik het idee vandaan heb.

Het idee wordt nu al gelijk een stuk duidelijker. Wij gaan dit ook doen, maar dan geheel in Pieten-style. Het bord wordt een stuk muur, waar cadeautjes op geplakt zijn. Deze zijn aan de voorkant open, maar wel afgedekt met cadeaupapier. Zo kunnen de dozen wel gevuld worden, maar zien ze van te voren niet wat er in zit. In die cadeautjes komen dan opdrachten te zitten. Heel gevarieerd, van het bakken van pepernoten tot het verkleden met een pietenpak. Daarnaast heb ik nog een drietal spelletjes in petto, waaronder het vorig jaar zo goed ontvangen pepernoten-ganzenbord.

De voorbereidingen zijn bijna afgerond. Ieder cadeautje wordt begeleid door een gedicht, waarin de opdracht wordt uitgelegd. Ieder gedicht is opgeleukt met een kleurplaat die ik zelf lekker heb ingekleurd (heeft mama ook nog eens wat te doen).

Ik begin er nu al zin in te krijgen. Het beloofd weer een leuke middag te worden!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.