Sintviering anno 2015


Het zal niemand ontgaan zijn. Sinterklaas is langs geweest en hoe! Afgelopen vrijdag mochten mijn dochters op school hem verwelkomen. Hoe gaat nu zo’n Sintviering anno 2015? Helemaal in stijl kwam hij aan…alhoewel?

Sintviering anno 2015 op school

Om half negen werden alle kinderen naar de weg gedirigeerd. Veilig achter lint en met een hoop ouders als “stootbumper”om de kinderen heen, kon er aan de drukke weg gewacht worden op de Sint. Hoeveel ze ook zongen…de Sint was niet in zicht. Ineens dook er wel een piet op, die vertelde dat hij Sinterklaas zoek was geraakt. Hij vroeg de kleuters of ze nog wat gezien hadden op school. Al snel vertelde een van de kleuters dat ze die ochtend wel een caravan naast school hadden zien staan. Wie weet zit Sinterklaas daar wel in? Helaas! Na een flinke schreeuwpartij voor de caravan, bleken daar alleen een paar pieten in te zitten. Dat is in ieder geval wel weer wat meer, maar nog steeds geen Sinterklaas!

Sintviering -2Er werd maar weer besloten om, samen met de pieten, te wachten bij de weg. Ieder kind was vol verwachting aan het loeren over de weg…Waar blijft de Sint nu? Tot ze ineens achter zich een zachte stem hoorden praten. De Sint was al in de school en stond nu in de klas van groep 3/4. Natuurlijk! De Sint was vannacht weer blijven slapen! Stom…

Sintviering -6

Ieder jaar is er getrouw eerst een gezamenlijk ontvangst. Na een kwartier gaat iedereen weer naar zijn eigen klas en begint de Sintviering. De bovenbouw beginnen met hun surprises. De onderbouw krijgt bezoek van Sinterklaas. Wat altijd wel leuk blijft, is dat bij ons op school Sinterklaas met drie hulpjes komt. Zo heeft Sinterklaas hulp van twee pieten en kan de derde piet ook de bovenbouw vermaken. Stiekem vinden ze dat toch wel erg leuk! In de pauze werd zelfs nog even gehoopt dat piet mee zou voetballen. Dit deed hij andere jaren ook en ja…wanneer je altijd door nagenoeg dezelfde pieten bezocht wordt, wordt je ook herkend door de oudere kinderen. Zelfs als piet!

Sintviering -3

Bezoek kleuters

De kleuters worden eerst verwend met een bezoek van de Sint en zijn pieten. Ze hebben allemaal iets ingestudeerd en aan de twee grootste van de klas de eer om de immens zware staf weg te zetten. Laat Isis hier nu de gelukkige voor wezen. Bij lange na niet de oudste van de klas, maar we groot genoeg om deze belangrijke taak te vervullen.

Sintviering -4Ik weet niet wat er gebeurd is in een paar weken, maar in de 10-minutengesprek van een poosje terug werd ons verteld dat Isis nog niet zo zelfverzekerd overkwam in de kring. Ze zou vrij verlegen zijn. Nou…ik kan je vertellen dat ik daar op dit moment helemaal niets van terug zag. Ze had het hoogste woord! Aan het einde van het bezoek had ze zelfs een diepgaande discussie met piet Pablo over pannenkoeken! Pablo noemde ze Nappenkoeken en daar was Isis het totaal niet mee eens!

Sintviering -5

Ondertussen in groep 7/8

Ondertussen ging het feest in groep 7/8 onverminderd door. Na een paar keer spieken (gelukkig hebben alle deuren naar de klassen een mooie ronde raam waar je net overheen kan gluren) bleek Emma haar cadeau nog niet had gekregen. Ook het paard was nog niet van zijn plek geweest. Inmiddels was het al tijd voor de pauze en moest er even een beveiligingskwestie worden opgelost. Grappig om te zien dat ieder kind op school precies weet waar de Sint zich op dat moment bevind. En maar proberen om hem te “ontmaskeren”

Sintviering anno 2015 surpriseNa de pauze was groep 3/4 aan de beurt voor het bezoek van Sinterklaas en zag ik Emma in groep 7/8 druk in de week met haar stoomboot. Helaas kon ze deze niet mee naar huis nemen. Ze moest hem helemaal slopen voor de cadeautjes! Gelukkig is ze wel heel blij met haar nieuwe stiften, chocoladeletter, potlood en knuffelleeuw. Ja, ja…ook al is ze inmiddels tien jaar oud, ze blijft verzot op knuffelbeesten. Het begint nu zelfs zo’n dramatische proporties aan te nemen dat ze al haar knuffels in bed wilt hebben. Helaas kan ze er nu zelf bijna niet meer bij liggen. Iets teveel van het goede misschien?

De Sintviering anno 2015 was bijzonder geslaagd. Na een vermoeiende ochtend kreeg ik Isis niet eens meer mee om boodschappen te doen. Ze was te moe! Later ben ik Emma gaan ophalen en gelukkig had zij nog wel energie genoeg om mij te helpen met de huishoudelijke taken. Ze hebben het fantastisch gehad en dat is het enige wat telt.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.