Een paard als surprise voor Sinterklaas


Eindelijk! Ik mag het eindelijk vertellen van mijn dochter…Ze had voor een van haar klasgenootjes een surprise gemaakt. Nu is zij deze week daar heel druk mee geweest en ik vond hem zo leuk geworden. Ik had er een paar foto’s van gemaakt en wilde donderdag al een stukje erover schrijven. Helaas!

Embargo

Het stukje over de surprise stond tot voor gistermiddag 17:00 onder embargo šŸ˜‰ Emma wilde niet dat deze eerder online kwam. Zij vierde namelijk deze dag Sinterklaas op school en wilde niet dat haar “slachtoffer” (of enig ander klasgenoot) haar surprise al zou zien. Ik kan me daar best wel iets bij voorstellen. Vandaar vandaag pas de blog over haar surprise. Voor de meeste mensen zal het dit keer te laat komen, maar voor volgend jaar ben je dan in ieder geval op tijd! De variatie met surprise beginnen hier aardige vormen aan te nemen. In het eerste jaar van haar surprisetijd op de basisschool maakte ze al een bord vol spruiten (helaas geen foto’s en geen blog van) en vorig jaar maakte ze een immens grote microfoon. Dit jaar ging Emma voor een paard als surprise.

Paard als surprise-1

Paard als surprise

Van een aantal dozen maakten we dit jaar een surprise. Achteraf bleek het relatief simpel te zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten op het net te vinden. Dit heb je in ieder geval nodig:

  • 2 kartonnen dozen
  • tape
  • 4 rollen waar het keukenpapier op heeft gezeten
  • verf
  • touw
  • lijm (wij gebruikten een soort van Art Attack lijm wat bestond uit twee gelijke delen lijm en water)
  • karton in verschillende kleuren
  • papier

Paard als surprise-2Als eerste hebben wij in de grootste doos het cadeautje gedaan. Let hier goed op! Je zal niet de eerste zijn die zijn surprise maakt en er dan achter komt dat zijn cadeautje er niet in zit!!! De dozen zijn vervolgens dicht geplakt.

Paard als surprise-3De rollen hebben we aan een kant ingeknipt zodat je deze kun bevestigen onder het paard. Deze hebben we vast gezet met een soort van papier marche. Daarvoor gebruikten we 1 deel lijm/1 deel water. Lijm moet dan wel op waterbasis zijn anders mengt het niet. Wij gebruikten hiervoor gewoon kinderlijm. Het is dezelfde formule wat ze in het Disney-programma Art Attack gebruiken.

Paard als surprise-4De tweede doos hebben we met wat papier aan het lijf vast geplakt met dezelfde lijm. Het hele paard is vervolgens bruin geverfd. Om het paard af te maken is er van het touw een staart gemaakt en hebben we manen geknipt. De manen hebben we met een stuk tape vast geplakt op het hoofd. Om de manen op hun plek te houden hebben we een reep karton geplakt, wat uiteindelijk een gedeelte is van het halster is wat het paard om het hoofd heeft. Dezelfde kleur gebruiken voor de neusgedeelte van het halster en het halster is af. Nu nog van karton de ogen, twee neusgaten, twee oren en vier hoefjes maken en op zijn plek plakken.

Paard als surprise helemaal klaarIk vind het paard geweldig geworden en ook de ontvanger was er erg blij mee. We hadden verwacht dat dit paard het feest niet zou overleven, maar met chirurgische precisie is dit paard van zijn cadeautjes verlost. Emma vertelde me later hoe dit gegaan was. “Ze heeft het paard eerst een keizersnede gegeven en vervolgens de cadeautjes eruit gehaald. Daarna heeft ze hem weer netjes dicht geplakt!” Dat bleek ook wel, toen haar klasgenootje met een paard volledig intact naar buiten kwam. Surprise geslaagd! Daar doen we het toch allemaal voor?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.