Verlanglijstje 1.0; Isis blijft lekker gewoon.


Verlanglijstje 2.0…Emma was er maar druk mee om deze nieuwe vorm van lijstjes maken onder de knie te krijgen. Ze was er maar liefst een paar dagen mee bezig voordat ze het af had. Isis heeft echter nog niet de computerskills die haar oudere zuster bezit dus was zij aangewezen op de meer traditionele vorm van het maken van een verlanglijstje 1.0; het knippen en plakken. Waar sommige kinderen het bij “klein maar fijn`’ houden, vond Isis het tijd voor het grotere werk. Het resultaat mocht er dan ook wezen. Zij fabriceerde maar liefst een verlanglijstje van A3-formaat en zelfs dat vond ze nog niet genoeg. De achterkant moest ook vol én een aanvulling op haar verlanglijst met nog een A4 volgeplakt met de meest fantastische cadeautjes. Waar is de bescheidenheid gebleven 😉

verlanglijstje 1.0 Isis

Wat staat er bij Isis op haar verlanglijst 1.0?

Frozen Elsa zingende pop

Frozen

Mijn dochter is verzot op Frozen, maar welk meisje is dat niet op dit moment. Ruim 25% van haar lijstje heeft te maken met de enorme Frozen-collectie die deze dagen te koop is. Het valt wel op dat ze absoluut niet taalt naar de verkleedkleren uit de collectie. Wel zou ze graag de spelletjes, pyjama, poppen en broodtrommel willen hebben van dit immens populaire Disneyfiguur. Ach…eigenlijk maakt het haar niets uit, als het maar van Frozen is.

Xylofoon

Muziek

Net als bij haar grote zus Emma staat ook die enorm irritante drumstel op haar verlanglijstje. Gelukkig heeft ze ook nog haar keuze uit instrumenten gemaakt die wat minder geluid produceren. Wanneer het drumstel niet kan, is ze ook nog gelukkig met een gitaar, piano of xylofoon. Laat die laatste nu net al bij oma in hun speelgoedkist liggen! Misschien moeten we die maar weer inpakken? Scheelt weer wat centen 😉

Herenhuis

Playmobil

Ik telde maar liefst vier producten van Playmobil. Wat me wel opviel, was dat haar selectie voornamelijk te maken heeft met het dagelijks leven. Een speeltuin, herenhuis en een zwembad. Haar verzorgende karakter werd op het lijstje onderstreept door het kiezen van het kinderziekenhuis. Wie weet hebben we in de toekomst een zustertje in huis?

strijkplank

Verzorging

In de 10-minuten gesprek van vorige week op school kwam bij de juffrouw haar verzorgende karakter aan de orde. Ze zorgt voornamelijk voor de kindjes die net op school komen, soms tot vervelends toe. Ze kan daarbij erg opdringerig zijn. Dat verzorgende karakter merken we thuis ook.
Wanneer er een gezinslid ziek is of zich even niet lekker voelt, hoef je bijna niets meer te doen. Zij gaat dan drinken halen, de boel opruimen en zorgt ervoor dat je niets te kort komt. Dit zie je ook op haar lijstje terug. Zo wil ze graag een verzorgingsset voor de dierendokter, een babypop om te verzorgen en zou ze graag een strijkplank met strijkbout willen hebben. Waar ze dat laatste dan weer vandaan heeft, mag Joost weten. Mijn strijkplank staat namelijk stof te happen op zolder, omdat ik een hekel heb aan strijken. Met het kopen van kleren hou ik er al rekening mee dat ze niet gestreken hoeven worden en bij hoge uitzondering verlaat mijn strijkbout de plank om op bed te strijken.

Kameeltje spuug

Spelletjes

Naast de verschillende spellen van Frozen prijken ook nog spelletjes als Knibbel Knabbel Knuisje en Kameeltje Spuug op haar verlanglijstje 1.0. Ik denk dat dit hem dit jaar niet gaat worden. Knibbel Knabbel Knuistje zit al in ons spelassortiment en zelf hou ik niet zo heel erg van spelletjes waarbij gespuugd wordt. Hetzelfde geld trouwens ook voor spelletjes waarbij scheten gelaten worden of iemand voor schut gezet wordt. Ik krijg daarbij altijd het idee dat je juist pestgedrag aanleert bij de kinderen en dat het oké is om asociaal te zijn. Ik probeer mijn kinderen op te voeden waarbij ze zich netjes kunnen gedragen en dan zou ik door deze spelletjes de hele dag druk zijn om het ongewenste gedrag als scheten laten en boeren weer moeten afleren…

Wij zijn voor het grote feest van volgende week in ieder geval weer een stuk wijzer geworden. Dit jaar gaan we eens consuminderen…In plaats van een volle zak die ze ieder jaar kregen, krijgen ze nu één zelfgemaakt cadeautje en één cadeautje van hun verlanglijst. Voor de rest wordt de zak aangevuld met de cadeautjes die opa en oma nog kopen al geloof ik dat die ook niet van plan zijn om het al te gortig te maken. Ze hebben immers al zoveel! Nee…dit jaar zal het vertier in de middag en het gourmet in de avond de meest belangrijke deel van het feest worden.

Even alvast een tipje van de sluier? Volgende week staan er nog een aantal blogs in de planning over de komende sinterklaasviering. Zo zullen we kijken naar het zelfgemaakte cadeau die we voor de meiden in petto hebben (hint: het heeft te maken met lego), krijg je te zien welk spel we de hele middag gaan doen (Puppypower!) en zal ik nog wat tips geven voor een aangepast gourmet.

Wat doen jullie met Sinterklaas?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.