Razende reporter! Van intocht tot Pupil van de week! 1


Stel je voor: Je hebt twee kinderen in de leeftijd van 10 en 4 jaar šŸ˜‰ De een geloofd nog heilig in Sinterklaas en de ander gaat liever voetballen. Het wordt oktober en de agenda begint al wat te vullen. Je streept snel aan op welke dag Sinterklaas in het dorp aankomt, want geen rekening houden met de intocht van Sinterklaas kan ik niet verkopen aan onze jongste telg. De intocht hier in het dorp duurt maar liefst twee uur en een kwartier en als je dat mist dan heb je in de klas echt niets meer om over mee te praten! Daarover later alles.

De tijd verstrijkt en ja hoor….aankomend weekend zal eindelijk Sinterklaas aankomen in het dorp. *bliep, bliep* klinkt de telefoon van vriendlief. Een verzoek of Emma pupil van de week wilt zIjn…Natuurlijk wilt ze dat! TIjd? Ze moet er om tien voor een zijn en de aftrap is even voor twee uur. Ehhmmmm…dat is dus rond dezelfde tijd als wanneer de Sint het dorp in zal komen. Hoe gaat ik dat in hemelsnaam oplossen?

Kijk! Op zo’n moment prijs ik mij gelukkig met een lieve vriend en twee ouders die dolgraag helpen. Vriendlief zal Emma begeleiden bij haar avontuur als pupil van de week en Ik zal beginnen met Isis bij de intocht van Sinterklaas. Zodra het eenmaal begint te lopen, zal oma mee gaan lopen en kan ik even snel naar de aftrap van Sinterkl….Oh nee, de aftrap van Pupil van de Week! Schnaps! Ik raak nu al in de war.Sinterklaasintocht 2015-1 razende reporter

D-day, de rol van deze Razende reporter.

Op zaterdag 14 november was het zover. Alle activiteiten waren tot in de puntjes geregeld. Vriendlief: Check! Dochters in de juiste pakken: Check! De juiste dochter op de juiste plek: Check! Het feest kon beginnen. We begonnen bij Isis op het plantsoen met de intocht van Sinterklaas. Ieder jaar weer een groot feest en ook dit jaar vond Isis het weer geweldig. Nog voordat de Sint aan zijn tocht met de kinderen kon beginnen, nam ik afscheid van Isis en rende naar het voetbalveld. Gelukkig lag dat nog geen 100 meter verderop.

Emma was inmiddels de warming up aan het doen met het damesteam. Na enkele foto’s zag ik in mijn ooghoek de rode mijter van Sinterklaas alweer opdoemen. Ze waren nu al terug van hun rondje! Ai! Ik kon nog snel een bank op klimmen om van een hoogte ook nog foto’s te maken van Sint. Het zal wel heel vermakelijk zijn geweest om te kijken hoe ik die foto’s nam. Aan de ene kant kwam de optocht aan met Sinterklaas, zijn pieten en de kinderen van het dorp. Aan de andere kant stond het 1e dameselftal van het dorp zich warm te lopen met als toevoeging Emma, Pupil van de week. Twee onderwerpen die totaal niet met elkaar te maken hebben. Gelukkig speelde dit zich allemaal af op de sportvelden van het dorp, anders had ik dit kunstje nooit kunnen flikken. Lang leve het multifunctioneel centrum! šŸ˜‰

Er is die dag nog heel wat gebeurd en ik heb daar dan ook zeer leuke foto’s van (en zelfs voor het eerst een filmpje gemaakt, maar die moet nog even verder bewerkt worden). Aangezien deze tekst al relatief lang is en die dag nog veel meer avonturen bevat…wordt vervolgd…


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Razende reporter! Van intocht tot Pupil van de week!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.