Pupil van de week!


In mijn blog van vorige week heb ik het er al eventjes over gehad: mijn dochter Emma was Pupil van de week! Ik neem je kort mee naar die 14 november 2015.

Vaste lezers weten het al heel lang. Mijn oudste dochter is gek op voetbal en doet inmiddels alweer vier jaar aan deze sport. Ze zwerft een beetje over het veld. De ene keer is ze keeper, de andere keer weer spits. Bij de club waar ze speelt hebben ze het fenomeen pupil van de week, al denk ik dat iedere club dit wel heeft of het nu om voetbal gaat of hockey. Ik weet ook niet hoe dit bij andere clubs in zijn werk gaat, maar ik vond deze behandeling toch wel apart. Je bent hier niet ‘eventjes” pupil van de week….

Pupil van de week-4

Een dag van een pupil

Zodra je weet dat je pupil van de week wordt, ontvang je een trainingspak waarop met grote koeienletters vermeld wordt (hoe kan het ook anders…) Pupil van de week! In ons geval in de clubkleuren blauw jasje en een zwarte trainingsbroek. Gelukkig is ze redelijk lang, anders had ze werkelijk in het pak verzopen. Dat mag de pret niet drukken, nietwaar?

Het fenomeen Pupil van de week is bij meerdere sporten wel bekend. Feitelijk is het niet bedoeld dan om de jeugd kennis te laten maken met het hoogste niveau van de club. Je loopt als het ware een dagje stage bij de crème de la crème van de vereniging. Het is zeker geen straf om mee te lopen met het dameselftal. Ze voetbalen heel niet onverdienstelijk en staan nu derde in de 1e klasse A! Ik heb verder geen verstand van voetbal, maar volgens mij is het voor de dames een redelijk hoog niveau. Hierna blijft alleen nog maar de topklasse over en dan zou je door kunnen stromen naar de Eredivisie van het vrouwenvoetbal.

Om tien voor 1 werd ze op de club verwacht. Aanvang wedstrijd? Twee uur! Echt handig vond ik dit niet, maar zoals je vorige week kon lezen, hebben we er uitstekend een mouw aan kunnen passen. Emma kon zo pupil van de week wezen op het voetbalveld. Ze mocht werkelijk overal bij zijn. Bij het omkleden, bij het warm lopen, bij de aftrap, bij de wedstrijd en als laatste zelfs bij de derde helft.

Als blijvende herinnering kreeg ze een oorkonde mee met de namen van alle speelsters en werd ze in de derde helft nog getrakteerd op een flinke bord friet! Zoveel zelfs dat ze het eten daarna niet eens meer heeft aangeraakt. Ach, het was voor mij toch maar een probeersel om KFC kip te maken (al heeft ze daar wel een paar stukken van gegeten). Over het recept ben ik nog niet helemaal tevreden, dus daar zal ik nog even op blijven oefenen.

Tot slot een klein stukje film van de befaamde aftrap met goal!

Je kan zien dat mijn videoskills nog niet optimaal ontwikkeld zijn. Ik ben aan het oefenen, maar ik merk dat ik de volgende keer beter een statief mee kan nemen. Ik ben niet zo vast met de hand, blijkbaar 😉 Al met al vind ik het een grappig filmpje geworden. Waren jullie bekend met het fenomeen Pupil van de week? Vind je dit leuk of mag het voor jou gestolen worden?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.