De leukste logeeradressen van de Sint.


Nu Halloween hier in huis voorbij is, beginnen de kinderen zo langzaam aan zich te verheugen op de komst van de Goedheiligman. Aankomende zaterdag zal hij aankomen in Meppel en de planningen worden er nu al op aangepast. Vanavond zal ook het Sinterklaasjournaal weer van start gaan en Emma heeft deze nu al weer in haar agenda gezet. Ook al is ze nu een tiener en beweert ze dit voor haar zusje te doen, stiekem vind ze het toch nog leuk.

Voor mij is dit een teken dat ik weer wat meer aandacht moet gaan schenken aan Sinterklaas. Wat willen ze hebben, wat gaan we doen, wat wil ik bakken en hoe gaan we ons huis versieren. De komende weken zal er veelvuldig aandacht zijn op deze blog voor dit vrolijke kinderfeest, want ondanks de nationale media-aandacht die de pieten nog steeds krijgen, vind ik het vooral nog een feest voor onze kinderen.

Zo ver van te voren vroeg ik me af…Waar slaapt en woont die goede man eigenlijk tijdens zijn verblijf in Nederland? Ik ben op zoek gegaan en wat denk je? Ik geloof dat hij wel honderden slaapplekken heeft om uit te kiezen! Ik zet vandaag de leukste eens op een rij!

Logeeradressen van de Sint

De leukste logeeradressen van de Sint

 De Sinterklaaskelders

In de Historische Kelders van Arnhem zijn alle voorbereidingen alweer getroffen voor het ontvangst van Sinterklaas aanstaande zaterdag. De kamers worden weer in gereedheid gebracht en de kachel doet al flink zijn best om de Sint van een behaaglijk warme onderkomen te voorzien. Op gezette tijden mag je bij de Sint langskomen om zijn schatkist te zien, zijn pepernotenkeuken en de slaapvertrekken van een aantal pieten. Jouw eigen kunsten mogen ook vertoond worden. Onder leiding van een aantal leerpieten worden de kunsten nauwkeurig gevolgd. Wanneer je alles goed doorloopt, dan ontvang je een heus pietendiploma! Voor meer info: De Sinterklaaskelders in Arnhem

Het Kasteel van Sinterklaas

In het Limburgse Helmond zijn alle vrijwilligers in rep en roer om het kasteel toonbaar te maken voor de Sint. Ook daar zal vanaf zaterdag de kans erin zitten dat Sinterklaas met zijn gevolg aanwezig is. Zowel binnen als buiten is er veel vermaak te vinden. Van Oudhollandse spelletjes tot het snoepen van speculaas en pepernoten. Het kasteel van Sinterklaas is dan ook één van de drukst bezochte locatie van Nederland. Wat wil je ook! Ze hebben zelfs een site waarop van alles al te lezen is! Zelfs huisvis Nemo is geïnterviewd! Voor meer info: Het Kasteel van Sinterklaas.

Eervolle vermelding

Ik wilde in deze blog alleen de leukste logeeradressen van de Sint vermelden, maar dan doe ik een locatie te kort. In het Pietendorp van Enkhuizen zijn alleen pieten te bewonderen. Sinterklaas slaapt daar niet! Maar dit pietendorp is zo leuk om te bezoeken, dat je er zeker eens een keer naar toe moet! Het is namelijk ook de officiële aanleghaven voor Pakjesboot 12! Je zou kunnen zeggen dat het pietendorp de hoofdcentrale van Nederland is, het epicentrum van het Sinterklaasfeest! Voor meer info zie Het nationale Pietendorp.

In onze Evenementenkalender zijn er nog meer locaties te vinden waar Sinterklaas mogelijk aanwezig kan zijn. Kijk voor meer informatie en nog meer locaties op onze evenementenpagina.

Even een tip van onze kant! Kijk van te voren op de sites of er nog plek is. Ik heb nu sommige evenementen al niet eens meer opgenomen, omdat de kaartverkoop zo’n enorm succes was, dat er al geen kaartje meer te krijgen was. De meeste locaties zitten met een maximum aantal gasten die ze dagelijks toe mogen laten. Mocht je dan geen kaarten hebben of te laat van huis vertrekken, dan kan de toegang geweigerd worden. Voorkom teleurstelling bij de kinderen en laat je van te voren goed inlichten.

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.