Die akelige Rommelpiet ook!


Iedere keer, wanneer sint in het land is, staan er in die koppies van mijn dochters een aantal vaste gebeurtenissen gegrift. Ik zet de gebeurtenissen eens even op een rijtje:

1. Aankomst: Aankomst van Sinterklaas is hier in het dorp altijd in het plantsoen en wordt vervolgd door een middag vol pret, pepernoten en cadeautjes.
2. Sinterklaasavond: bij ons, ouders, ook wel bekend onder de naam sinterklaasviering 2.0. Bij de kinderen is het bekend als sinterklaasmiddag.
3. Schoen zetten in het weekend
4. Sinterklaasviering op school met ergens tussen aankomst in het land en de viering op school de komst van Rommelpiet!

Al sinds die goede man in het land is gekomen, staan mijn kinderen al te stuiteren wanneer ze uit bed komen. De jongste begint nu pas de verbanden te ontdekken binnen dat hele feest, dus wanneer je haar zegt dat er iets gebeurd, dan onthoud ze dat wel. Wat het nu precies inhoud en wat er gaat gebeuren…daar heeft ze geen idee van, maar het zal vast wel leuk zijn. Grote zus Emma maakt daar dan weer dankbaar gebruik van om het hoofd van haar zusje lekker op hol te brengen. Zo dus ook met Rommelpiet!

Oo Rommelpiet toch!

Wanneer komt die Rommelpiet nou?

Die akelige vent komt ieder jaar weer op school en laat dan een enorme rommel achter. Niet alleen op onze school, maar ik zie foto’s door het hele land waarbij er gewoon een grote janboel gemaakt is van de klassen in Nederland. Lieve Sinterklaas! Heel erg leuk die Rommelpiet, maar kunt u hem de volgende keer niet gewoon thuis laten?

Ach…nee laat maar. Onze kinderen zouden er alleen maar van in de war raken. Ze kijken er namelijk stiekem ook wel naar uit. Zo werd er deze week al een paar dagen gesproken over de komst van een ene meneer Rommelpiet. Emma speelde het spelletje mee en had Isis al helemaal gek gemaakt. Rommelpiet zou deze week moeten komen! Dat was ieder jaar zo. Emma legde Isis haarfijn uit waaraan je zou kunnen zien dat Rommelpiet langs geweest was.

Zodra je de school zou naderen, dan kon je het al zien aan de gordijnen. Die zullen namelijk dicht zijn wanneer Rommelpiet is geweest. Vraag me niet waarom…maar de gordijnen zitten allemaal dicht. Eenmaal op het schoolplein mag je niet naar binnen. Niemand! Zelfs niet eventjes om de tas weg te zetten. Iedereen wordt structureel buiten de deur gehouden.

Afgelopen woensdag was het zover. Al bij het parkeren van de auto merkt Isis opgewonden op dat de gordijnen dicht zitten….Rommelpiet is geweest. Het is dan ook goed voor te stellen dat ze vervolgens al stuiterend naar school gin. Vol verwachting klopt ons hart! Ze loopt het schoolplein op en zie haar eigen juf voor de deur bivakkeren. Ze mogen niet naar binnen…Niemand! Ze verteld de kleuters nog dat ze de klas niet meer in durft. De juf van de vorige dag heeft daar zo’n rommel gemaakt! Of zou er toch iets anders zijn? Om half negen mogen ze naar binnen en gaan ze op onderzoek uit. Al snel worden de chocoladeletters in hun zelf geknutselde schoentjes gevonden.

Ik ben zelf ook nog even binnen geweest en wat een rommel had die piet gemaakt! Ik wilde ook even snel spieken bij groep 7/8 en zag tot mijn grote verbazing dat het daar best wel netjes was. Ik vroeg nog of Rommelpiet hier nog niet langs was geweest! (héél dom! Ik weet het!) Ze hadden alles alweer netjes opgeruimd. De tafels stonden zelfs opgestapeld tot aan het plafond! (jaja!) Rommelpiet was alleen vergeten wat achter te laten. Gelukkig vonden ze die later nog in de gymtassen.

Brief van Sinterklaas Rommelpiet

Sinterklaas komt logeren

De eerste stap naar het Sinterklaasfeest is gezet. Dit jaar heeft de Sint zelfs nog een andere verrassing in petto. Eerder was Sinterklaas al in slaap gevallen bij zijn aankomst (lees hier als je het verhaal nog niet kent), nu blijkt Sinterklaas het toch wel fijn te vinden in dit rustige dorp. De camper is overgenomen door de pieten en de Sint heeft een hoekje van de school ingepikt om lekker warm te kunnen slapen. Iedere dag gaan ze vol verwachting kijken of Sinterklaas inderdaad in zijn bedje heeft geslapen. Ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.