‘Ver-Halloween’ jouw foto’s!


Ik ‘ver-Halloween’

Jij ‘ver-Halloweent’

Wij ‘ver-Hallowenen’

……?

Neerlandici of gewoonweg taalliefhebbers zullen mij neerschieten! Help! Ik ben niet gek geworden, ik spreek niet ineens een of andere vreemde taal en ik wil ook de wereld niet op zijn kop zetten….

?…of toch misschien wel een klein beetje. Laten we eens een nieuw werkwoord verzinnen! ‘Ver-Hallowenen! Betekenis? “Allerdaagse spullen aanpassen aan het feest Halloween.” Tja…wat zal ik er verder nog over zeggen.

Het gekke is dat ik niet de enige was die dit werkwoord ging gebruiken. Bij de voorbereidingen van onze knutsels van deze week legde ik het plan uit van deze knutsel. Ik gebruikte daarbij precies de omschrijving dat ik hierboven gebruik om duidelijk te maken wat ‘ver-Hallowenen’ is, antwoord Emma doodleuk: “Oké mama, we gaan dus foto’s ‘ver-Hallowenen’?” Ehhmmm…het stukje stond dus al klaar voor mijn blog, maar zij had dit niet gelezen….Telepathie misschien? Twee zielen, een gedachte?

Foto's verhallowenen-5

Foto’s ‘ver-Hallowenen’!

We gaan vandaag dus onze foto’s in Halloween-style transformeren! Hier een hoedje, daar een slang. Hoofden vervangen door doodskoppen of pompoenen. Alles mag, het is jouw eigen Halloweenwereldje waar je de foto’s in meeneemt. Papa wordt ineens een tovenaar en jouw zusje een heks! Het is te vergelijken met het tekenen van een snorretje op een foto, alleen dit keer pakken we het iets minder definitief aan.

Jouw foto’s in Halloween-style brengen is niet zo heel moeilijk. Als eerste zoek je een aantal leuke figuurtjes op het internet. Ik heb hiervoor een vrij verkrijgbare vectorbestand gebruikt. Deze komt van o.a. The top free.com, maar staat op meerdere sites vermeld. Uiteraard zijn de rechten geheel voorbehouden aan de eigenaar en is dit bestand alleen voor persoonlijk gebruik.

De rest wordt uitgelegd in onze speciale slider:

Wat zijn de foto’s grappig geworden! Je krijgt nu echt een Halloweensfeertje in huis. Het ‘ver-Hallowenen’ van jouw huis wordt nu heel makkelijk! Is dat malle werkwoord toch nog ergens mee te gebruiken….


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.