Trip down memory lane…waar een verbouwing al niet goed voor is! 1


Het is heel leuk om buitenaf in een boerderij te wonen. Het is voor ons nog dagelijks alsof je thuis komt op een zomerhuisje. Het gevoel van vrijheid en ruimte…heerlijk! Nu is dit huis er eentje uit midden jaren 1900, dus het brengt ook enig onderhoud met zich mee.

De komende weken wordt het een onaangename beproeving voor mijn ouders. De vloer van het voormalige deel wordt in zijn geheel gesloopt. Deze bestonden nu nog uit een houten vloer, maar zodra je over deze vloer liep, begon je zonder te bewegen te dansen. De vloer was hard aan vervanging toe, zullen we maar zeggen. Gelukkig laten dit lekker doen door een aannemer, maar dat betekent wel dat ze een week niet eens in hun eigen huis kunnen leven. Niet in de woonkamer en niet in de slaapkamer.

Gelukkig hadden ze zelf al een oplossing bedacht. Ze nemen de kinderen gewoon lekker mee op vakantie in een bungalowhuisje in de buurt! De aannemer kan lekker zijn gang gaan…mijn vader kan de boel gewoon in de gaten houden door even heen en weer te rijden en vriendlief houdt het samen met mij voor de rest het huis in de gaten. De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven bij Bollo, het zwembad en de ballenbak en mijn moeder zit nagenoeg weinig in de rotzooi. Zo is iedereen tevreden!

Tja..wel leuk deze oplossing, maar daarmee is het huis nog niet leeg! Deze week wordt er dus hard gewerkt om het huis leeg te krijgen voor de verbouwing. Even buffelen, maar dan heb je straks ook wel wat!

Trip down memory lane!

Ja…je bent er wel druk mee, maar een van de leukste momenten bij een verbouwing is de spullen die je dan weer in de handen krijgt met een herinnering. Zo kwam bij het uitpakken een oude fotoalbum van mij weer eens in het daglicht. Sowieso is het in de handen hebben van een fotoalbum een unicum. De meeste foto’s staan bij ons gewoon op een harde schijf (uhm…drie harde schijven om precies te zijn…zekerheid voor alles). Emma bladerde door de foto’s tot ze bij een voor haar nogal “vreemde” foto kwam! Ze dacht zowaar dat ze zelf ook in het fotoalbum terecht was gekomen…alleen kon ze zich de setting niet helemaal meer herinneren.

Linda met pet

Geen wonder natuurlijk! Deze foto is namelijk al dertig jaar oud! We bladeren verder door in het album en komen daar nog een aantal foto’s tegen waar ik en mijn dochter toch wel enige gelijkenissen op vertonen. Achteraf blijkt dat Emma haar liefde voor kort haar niet van een vreemde heeft! Ik bleek zelf ook een kort koppie te hebben op 10-jarige leeftijd. Ik kan wat meer sproeten hebben en een ietwat vollere toet hebben, maar de gelijkenissen waren voor mijn gevoel wel dergelijk aanwezig. Toch eens proberen of er geen directe vergelijking mee te maken. Ik heb foto’s gemaakt van de foto’s. Het kan dus zijn dat de kwaliteit iets te wensen over laat šŸ˜‰

Collage memory lane

Op deze foto’s zijn we beide ongeveer even oud. En? Lijkt ze op me of hoop ik dat alleen maar en blijkt ze totaal niet op mij te lijken? Zeggen jullie het maar!

 

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Trip down memory lane…waar een verbouwing al niet goed voor is!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.