Onze Floralia was weer een succes!


Twee dagen van hard ploeteren, pechpijntjes en constant door buffelen hebben we het toch maar weer gered. Mijn eerste drukke dagen uit het najaar zijn weer voorbij. Dat geld echter niet alleen voor mij, maar meerdere ouders met mij.

Met mijn voetjes omhoog, lekker op de bank, kan ik geen andere conclusie trekken dan dat de Floralia uitstekend is verlopen. De kinderen waren happy, de vele vrijwilligers goed geluimd en de gezelligheid voerde de boventoon. Het weer werkte dan ook fantastisch mee, zodat er nog meer spelletjes gespeeld werden dan normaal. Vooral het tomaten slaan bleek een groot succes!

Floralia

Ik zal eerste eens uitleggen wat een Floralia nu eigenlijk is. Op onze school wordt er ieder jaar een soort van “fancy fair”-achtige middag gehouden waarbij de kinderen zich kunnen uitleven op de zelf bedachte spelletjes. Onder genot van een kopje koffie, thee of wat fris kan er nog wat weg gesnackt worden en wordt de dag afgesloten met een loterij en prijsuitreikingen. De kinderen kunnen nog prijzen winnen met het mooiste bloemstuk, versieren van klassen of het verkopen van loten.

Las vegasZo’n dag wordt niet binnen een week georganiseerd. Een commissie van 8 ouders is ruim een half jaar van te voren al bezig om de activiteiten rond deze dag te bedenken en te organiseren. In de week voor de Floralia worden op school nog allerlei activiteiten gedaan met de leerkrachten, waarbij er gewerkt wordt aan het versieren van de klassen met als afsluiting op vrijdag het maken van mooie bloemstukken in de gekozen thema. Ons thema van dit jaar was Las Vegas en door de leerlingen werd alles uit de kast getrokken om een prachtig bloemstuk te maken. Voor de kleuters wordt het altijd wat makkelijker gehouden door hun fiets te versieren, maar ook hier was er werkelijk genoeg aan gedaan om het thema in ere te houden.

Floralia eerste prijs bloemstuk

Een huis vol met prijswinnaars

Helaas behoorde Isis dit jaar niet tot een van de gelukkige prijswinnaars van de bloemstukken, maar de loterij heeft dat weer ruimschoots goed gemaakt. Met een aantal leuke prijzen en een prachtige geschminkt gezicht vertrok ze na afloop gelukkig naar huis. Voor Emma was het een ander verhaal. Ze had niet alleen de eerste prijs gewonnen met haar bloemstuk, ze sleepte samen met haar vriendin Lieke ook nog de prijs van topverkopers in de wacht. Zij bleken de meeste loten verkocht te hebben en kunnen nu samen eens een keer lekker naar de bioscoop. Daarnaast hadden opa en oma ook nog een aantal prijzen uit de loterij gewonnen, die vervolgens weer verdeeld werden tussen Isis en Emma. Zo kreeg Isis een mooie klok voor op haar kamer en ging Emma met een MP4-speler sport aan de haal. De buit was weer binnen zullen we maar zeggen.

Tevreden terug mijmerend naar deze drukke dag bleek ik er zelf niet helemaal ongeschonden uit gekomen te zijn. Een flinke bult op mijn hoofd met de bijbehorende hoofdpijn herinnerde me weer aan die ochtend waarop ik ons dartbord van de muur schroefde en vervolgens, via de voeten van mijn jongste dochter, struikelde en tegen de muur klapte met mijn hoofd. Auww! Ach ja…ook dat gaat wel weer over. Pas na het opstaan voor een lekker glaasje drinken, bleek ik die avond ook geen achttien meer…ik voelde spieren die ik nog nooit had gevoeld. Wat wil je ook na twee dagen doorlopen in dagen van 8 tot 8. Ik heb er echter wel weer van genoten!

Nu genieten we even voor een paar maandjes van een verdiende pauze (die voor sommige ouders onder ons vaak weer wordt gevuld met het organiseren van Sinterklaas of kerst op school) en dan gaan we begin volgend jaar maar eens kijken of we deze Floralia gaan voortzetten in de huidige setting. Wie weet komen we wel op hele andere ideeën die wat meer aansluiten bij de huidige tijdsgeest. Wie heeft er nog suggesties? Wordt het volgend jaar meer een Foodtruckfestival? Gaan we meer de kant op van Burendag? Of blijf alles bij het oude? We zullen het gaan zien!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.