Geestige lichtjes voor Halloween decoratie


When Witches go riding & black cats are seen,

The moon laughs and whispers….’tis near Halloween

De laatste jaren is Halloween steeds belangrijker geworden om te vieren. Het decoreren van de kamer, de lekkere smurrie voor het avondmaal of het lekker te pakken nemen van jouw kinderen…I LOVE IT! Als of je Kerst en 1 April op één dag viert!

Wij vieren het hier al dan niet op de originele manier, maar toch is er nog genoeg plezier over om je op uit te leven. Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat het zo kort op de viering van Sinterklaas en Kerst is. Binnen vijf weken is het alweer Sinterklaas en nog geen drie weken erna alweer Kerst! Drie feestdagen in krap 8 weken tijd! En dan de rest van het jaar moet je het weer doen met Pasen..Hoe bedoel je: Oneerlijk verdeeld.

Geestige lampjes-5Dit weerhoud mij niet om Halloween te vieren. Een van de belangrijkste gebeuren hier in huis is het versieren van de woonkamer voor Halloween. Afgelopen donderdag maakte we hiervoor al een aankondiging: De komende week zullen we iedere dag een knutsel online zetten waarin we een van onze decoraties laten zien. Vandaag beginnen we met onze geestige lichtjes.

Geestige Lichtjes

Tips:

  • Zodra je de tissue vast plakt aan het lichtje is het mooi wanneer je de tekening goed aan de voorkant krijgt. Werk dus telkens aan een kant van de streng en controleer of de gezichten van de spookjes aan de juiste kant zit.
  • Het is leuk wanneer je allerlei verschillende gezichtsuitdrukkingen tekent op de tissue. Maak daarvoor telkens andere mondjes. Een streep of rondje tekenen en je krijgt gelijk een andere gezichtsuitdrukking.

Geestige lampjes-7Valt jullie trouwens iets op aan de indeling van de pagina? Vanaf vandaag krijgen jullie de instructies niet meer in ellenlange lappen tekst. De instructie voor de Geestige Lichtjes zit nu verwerkt in een slider. De rest van het verhaal is dan voor iedereen leuk om te lezen, ook voor degene die niet geïnteresseerd zijn in de knutsels, diy, recepten of andere uitgebreide fotorapportages. Of het uiteindelijk ook lekker gaat werken met de laadtijd van mijn pagina? De tijd zal het leren. De komende tijd zal het nog even zoeken zijn naar de perfecte opzet, maar ik denk dat het wel gaat werken.

Wat vinden jullie van deze nieuwe opzet? Is het wat of vinden jullie het helemaal niets?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.