Een spiegel-“Make-over” voor Halloween: transformeer een spiegel in een Spookschilderij


Ik hou wel van een feestje, vooral wanneer je volledig uit kan pakken met het in style brengen van het feestje. Eten, drinken, spelletjes, decoratie, verkleden….de hele mikmak! Ik heb hierbij echter wel één enorm slechte eigenschap. De “met mate”-regel is voor mij bij feestjes totaal onbekend. Het komt niet eens bij mij op!

Ik heb de laatste jaren wel geleerd om het zo goed mogelijk te organiseren, maar voor een redelijke prijs. De eerste kinderfeestjes van Emma wil ik niet eens bij elkaar optellen qua kosten. Ik denk namelijk dat ik me dan een ongeluk schrik. Hoe dan ook…aankomende zaterdag is het Halloween en hoe kan het ook anders, ook hierbij begin ik al aardig door te slaan. Niet qua kosten, alle decoratie die ik op het moment gerealiseerd heb zijn allemaal voor nop. Toch heb ik tot nu toe onze kamer al redelijk in halloweenstemming kunnen brengen. Inmiddels hebben de kinderen ook wat tekeningen op A3-formaat gekregen van vriendlief en ik moet zeggen…ze zijn deze zeer netjes aan het invullen. Als ik het niet vergeet, zal ik zaterdag wat foto’s maken om het totale plaatje met jullie te delen.

Dat brengt me wel gelijk op het onderwerp van vandaag. Ik heb eind vorige week beloofd dat ik iedere dag een knutsel zou laten zien, waarmee je jouw huis kan voorbereiden voor Halloween. Vandaag gaan we het hebben over spiegels!

Spookschilderij-2

Spookschilderij

Onze schouw is versierd met een brocante spiegel. Deze goudkleurig “monster” hangt er al jaren, maar ik vind hem nog steeds mooi. Misschien heeft het eens een likje verf nodig, maar het past nu nog bij ons interieur. Ik laat hem dus maar lekker zo.

Spiegels hebben een aantal voordelen. De kamer lijkt er groter door en alles wat je op jouw spiegel plakt, is relatief makkelijk weer te verwijderen. Doe dat maar eens bij een schilderij! Deze spiegel is dan ook bij uitstek geschikt voor mijn volgende knutsel-spinsel.

Ik heb een A3-vel papier gepakt en deze eerst zwart geschilder. Wanneer er vegen op het blad komt, is dat niet erg. In het donker is het ook niet overal even donker. Ben je niet zo’n schilder (of is de zwarte verf op zoals bij mij bijna het geval was) dan kan je ook kiezen voor zwart papier of karton.

Zoek via Google (of welke zoekmachine dan ook) naar een leuke afbeelding. Wij hebben gekozen voor een leuke, ietwat boze spook. Voor Emma mag het allemaal wel wat spannender, maar aangezien Isis nog niet zo’n gehard hartje heeft, houden we het hier nog op “vriendelijk” gespuis. Met een zwarte achtergrond is een witte afbeelding juist een extra contrast. Je zou dus ook voor een schedel kunnen gaan als afbeelding.

De afbeelding krijgt de mooiste effect mee, wanneer je alle zwarte lijnen even overtrekt met een viltstift. Hoe goed jouw printer is, de zwarte kleuren blijken altijd grijs te zijn, wanneer je de afbeelding uit print. Knip de afbeelding uit en plak het op het karton. Als laatste plak je deze schilderij op de spiegel.

Spookschilderij-3BOOOOHHHHH! Have fun!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.