Een herfstslinger van koffiefilters


Wanneer je denkt: “wat zijn er hier de laatste tijd weinig knutsels van de kinderen langs gekomen!” dan heb je helemaal gelijk! Er is de laatste tijd niet veel ruimte geweest om lekker creatief aan de slag te gaan. Frustrerend is dat! Ik wil nog heel veel doen, maar ik heb uiteindelijk maar 24 uur in een dag!

Nog steeds ben ik de Mac niet helemaal machtig. Het begint wel de goede kant op te gaan. Ik merk soms zelfs een verbetering in mijn foto’s op de website! De instellingen zijn nu zo dat ik ook de grotere foto’s steeds beter en scherper krijg. Ooit gaat het nog wel eens wat worden. Inmiddels ben ik steeds meer met mijn fotocamera bezig. Ik heb hier nog plannen om een kleine studio te bouwen, maar door de verbouwing van mijn ouders moet ik dit idee nog even op de lange baan schuiven. Nog even geduld dus! Wie weet kunnen we nog wel wat oude planken gebruiken van het parket om zo een hoekje te bouwen….Ik dwaal af.

Goed…die knutsels dus…Er staat al heel lang een knutsel in de planning, maar door de Mac en “mijn aanpassingen” is die nog steeds niet geplaatst op deze blog. Mijn volgens op Instagram hebben er ruim een week op moeten wachten:

De herfstslinger

Herfstslinger-1

Waarmee?

  • Koffiefilters
  • Waterverf
  • Kwasten
  • Water
  • Printer
  • Perforator/pons of andere soorten gaatjes makers
  • Touw

Hoe stap voor stap?

Herfstslinger-2

We hebben hier koffiefilters gebruikt die we nog van een vakantie hadden liggen. Om daar nu zo groot mogelijke bladeren uit te kunnen halen hebben we het filter eerst zo dicht mogelijk langs de geponste kant open geknipt.

Herfstslinger-3

Vouw het filter open. Een filter is poreus en zal dus verf doorlaten. Zodra je dan de filters zou schilderen aan kant 1 dan zie je dezelfde tekening ook aan kant 2. Zorg wel voor een goede bescherming van de tafel. Deze gaat geheid vies worden.

Herfstslinger-4

Nu mocht dochterlief haar werk doen; verven! In het begin wilde ze het nog heel netjes doen en figuurtjes tekenen. Dit is helemaal niet nodig! Het mooiste resultaat krijg je wanneer je in het wilde weg schildert.

Herfstslinger-5

Hang de filters op om deze mooi te laten drogen. Wanneer je ze laat liggen, dan moet je er wel iets onder leggen. Het verf komt er geheid doorheen (het is niet voor niets een “filter”!) Een hele makkelijke manier is het spannen van een touwtje tussen twee keukenkastjes en dan de filters ophangen met wasknijpers. Een kind kan de was doen!

Herfstslinger-7

Maak ondertussen een sjabloon van bladeren. Ik heb die van ons via Google gevonden. Met de woorden ‘leaves’ en ‘drawing’ kom je al een heel eind. Print ze uit op de printer en knip ze vervolgens uit.

Herfstslinger-8

Op de gedroogde koffiefilters teken je nu de bladeren. Probeer er zoveel mogelijk op een koffiefilter te passen om de volledige verf kunsten van je telg te bewaren. Knip ze vervolgens uit. Dit is even een werkje, maar dan heb je ook wel wat!

Herfstslinger-10

In het midden van het blad prik je nu twee mooie gaatjes. Ik heb hiervoor een gaatjes tang gebruikt. Deze maakt kleinere gaatjes dan een perforator en heeft ook een grotere bereik. Helaas werkt het niet makkelijk. Een perforator of een losse pons is beter.

Herfstslinger-11

Touw er door rijgen en klaar is de herfstslinger!

Herfstslinger-12

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.