Dino-invasie in Burgers’ Zoo


Dino’s zijn hot, al jaren. Voorlopig zal dat ook nog wel even blijven ook! Kijk maar eens om je heen en het zal je vast niet ontgaan zijn. Dinotrux voor de kleintjes op Netflix, Jurassic World voor de volwassenen als vervolg op de aloude Jurassic Park films, de vondst van een eeuwenoud skelet van een T-rex dat nu gereconstrueerd wordt in Naturalis in Leiden, de bekende DIno-bos in Dierenpark Amersfoort…Allemaal stuk voor stuk pareltjes van deze tijd en wat is het onderwerp? Juist…de allang uitgestorven dinosauriërs.
Dino's Burgers' Zoo Isis met dinomasker

Dino’s in the Zoo

Ook Burgers’ Zoo speelt dit keer handig in op deze hype die ons nu al decennia lang in de greep houd.  “Dino’s in the Zoo” is te zien vanaf 10 oktober tot en met 1 november 2015. In het park zijn er verschillende dino’s neergestreken.

Dino's Burgers' Zoo-hagedisDe activiteiten deze herfst zijn enorm uitgebreid. Bij binnenkomst ontvangen alle kinderen een masker. Daarmee worden ze zelf ook getransformeerd naar de gevaarlijke T-rex. Daarnaast is het mogelijk om tot vijf uur een speurtocht te doen. Draai deze wel thuis uit! Wij hadden de indruk gekregen dat de speurtocht in het park te verkrijgen was, maar kwamen bij de kassa erachter dat je dit dus zelf moest regelen. Ze waren trouwens bij de kassa niet te beroerd om de speurtochten toch nog uit te printen voor ons! Top service dus! Vervolgens is het mogelijk een speciale Dinoburger te eten en is het tot slot mogelijk alle dino’s nog eens te zien onder speciale omstandigheden. Wat wil je nog meer? O ja…bij iedere dino staat er ook nog eens een groot bord met heel veel informatie en zijn er nu ook speciale dino-spulletjes te  vinden in de souvenirswinkel. Ik zou zeggen: Keuze genoeg!
Dino's Burgers' Zoo-informatieborden Dino's Burgers' Zoo-3

Dino-invasie

Na zessen wordt dit evenement pas echt speciaal. Zodra het schermer intreedt komen de dieren nog meer tot leven. De Dino’s zijn de hele dag te bewonderen, maar het gaat pas echt gebeuren na zessen! Een gedeelte van de dierentuin wordt dan afgebakend en je wordt dan langs de meest prachtige dino’s geleid waarbij ze echt tot leven komen door de bewegingen, belichting en geluid. Het is imposant om te zien hoe deze dieren miljoenen jaren geleden hier op deze aarde leefden.

Dino's Burgers' Zoo-13 Dino's Burgers' Zoo-12Het leukste stukje van deze Dino-invasie vond ik de openstelling van een stuk bos net achter de safari. Ik wist wel dat hier nog een stuk bos lag, wat speciaal voor evenementen gebruikt kan worden, maar wat ik niet wist was het volgende. In dat stukje bos ligt de boomhut wat gebruikt is voor de opnames van Leeuwenkuil! Dit stukje bos bleek griezeliger dan ooit. We deden dit stukje tour als laatste en inmiddels was het avond aan het worden. Zodra je dit stukje bos betreed, krijg je de indruk (met een beetje fantasie dat wel) Jurassic Park in te lopen! De dino’s worden in mist gehuld, de boomhut van de leeuwenkuil op de achtergrond…Het enige wat ik nu nog mis, zijn de auto’s van de rondleiding uit de gelijknamige film.
Dino's Burgers' Zoo-7 Dino's Burgers' Zoo-8

Wel of niet gaan?

Ook al hou je niet van Dino’s, het is erg vermakelijk om te zien hoe ze het park weer hebben omgetoverd tot een mystieke omgeving. De hoeveelheid van de activiteiten houdt het leuk en daarnaast krijg je nog meer informatie middels de borden en de vrijwilligers die in het park aanwezig zijn. Ik zou je wel de volgende tip willen meegeven. Zodra je voor het donker al in het park bent, zorg er dan voor dat je dan eerst de speurtocht gaat doen. Plan dan het diner in tussen vijf en zes uur en doe het stukje bos achter de safari wanneer het echt donker is. De dieren komen dan veel beter uit!

Dino's Burgers' Zoo-9 Dino's Burgers' Zoo-10Nog een tip! Zodra je het park dus in de avonduren bezoekt, loopt de route via de olifanten en zo verder door het park. Rechts blijven lopen en je komt er wel. We waren zelf al eerder het park in gegaan en met de speurtocht wordt je direct richting de Desert gedirigeerd. Laten wij nu via de Busch naar de Desert zijn gelopen! Ik zei al…rechts aanhouden! Doe je dit niet? Bereid je dan maar voor op een viervoudige rondleiding door het park (of zijn wij nu zelf niet echt handig geweest met de route?) Ook al hebben wij al jaren een abonnement…je ziet dat ook wij niet de kortste weg naar het eindpunt weten 🙂

Dino's Burgers' Zoo-poseren Isis met masker Dino's Burgers' Zoo-boze IsisMeer informatie, openingstijden en prijzen vind je op de site van Burgers` Zoo.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.