5 spelletjes die binnen verboden zijn! (of toch niet?)


Stel je voor! Jouw paps en mams hebben het huis helemaal leeg gehaald en zijn van plan om het hele huis opnieuw te gaan opbouwen. Stel je eens voor wat je in een leeg huis kan doen! De ouders zullen er niet zo heel blij mee zijn, maar waarom niet eventjes als kind de boel een beetje uitbuiten en van een nood een deugd maken?

Mijn kinderen deden dit in ieder geval wel. Opa en oma (onze directe buren) gaan verbouwen. De gehele vloer wordt vernieuwd en dan heb ik het niet over een nieuw laminaatje of een kekke steen, maar de volledige vloer gaat tot op het zand uit het huis! Je raadt het natuurlijk al, hiervoor moet het hele huis van top tot bodem leeg zijn. Er mag geen plantje meer in de vensterbank blijven staan! Bij het zien van een totaal leeg huis besloten mijn kinderen er eens flink ervan te nemen. Wat normaal niet mag…

5 spelletjes die je binnen noooooit mag doen!

Spelen is leuk, maar bij ons zijn er wel regels. Buiten speelgoed hoort buiten en niet binnen is daar een van. Ik heb er namelijk een hekel aan wanneer die vieze modderbal lekker binnen tegen jouw pas gewassen gordijnen stuitert of lekker over jouw net gezogen tapijt rolt. Nee…naar buiten met die zooi! Het heet ook niet voor niets “BUITEN SPEELGOED”!

Nu opa en oma toch gaan verbouwen heb ik mijn kinderen stiekem wat in hun oor gefluisterd. Welk kind vind het nu niet fantastisch om iets te mogen doen, wat ze normaal niet mogen? Vertel het me…ik kan me namelijk niet voorstellen dat er ook ergens één kind is die zal zeggen…”dat mag ik niet van mama!” Dit bracht met gelijk op het idee om een top 5 samen te stellen. Een top van 5 dingen die je binnen normaal niet mag doen, maar tijdens een verbouwing voor één keer wel.

verbouwen spelen tip 5 Op 5; racen

Over het algemeen is dit niet iets wat Emma alleen maar buiten mag doen. Ze mag hiermee namelijk ook nog binnen mee spelen. Ze heeft er echter wel wat moeite mee om alle meubels te ontwijken (ons huis staat redelijk vol). Nu heeft ze zich heerlijk uit kunnen leven op een lege vloer. Racen met die hap! Na een klein half uurtje werd het wel weer wat saai om nooit eens ergens tegen op te botsen en heeft ze besloten om haar race kunsten gewoon weer bij ons in de woonkamer te laten zien.

Verbouwen tip 4Op 4: Rennen en schreeuwen (het liefst tegelijk!)

Een leeg huis, niemand om je te waarschuwen, niemand om je te stoppen! Jij en je zusje (of broertje) hebben een slaapkamer en woonkamer geheel leeg tot jouw beschikking. Een ideaal moment eens een cursus: “Hoe wordt ik een volleerde hooligan” te gaan oppakken. Van slaapkamer naar woonkamer, van woonkamer weer terug naar de slaapkamer. Al rennend en schreeuwend leefden ze zich uit. Het huis galmt enorm en er is zelfs een echo door het ontbreken van gordijnen en tapijten. Ook blijft de vloer uit zichzelf bewegen. Bij elke stap kraakt de vloer en je veert gelijk mee! De vloer moet ook niet voor niets vervangen worden.

Op 3: voetballen

Ze wilden ook wel eventjes voetballen binnen! Zachtjes begonnen ze over te schieten naar elkaar. Hun kinderlijke enthousiasme bracht de bal steeds hoger en het voetballen was gedaan. Van opa mocht ze nog wel verder voetballen, maar oma stak hier toch stiekem een stokje voor! Ze wilde de ramen namelijk wel heel houden.

spelletjes verbouwing tip #2Op 2: Skateboarden

In speciale skateparken zie je niet anders, maar thuis behoren ze de schone kunst van het skaten toch liever buiten te beoefenen. Het is dan ook fantastisch om te zien dat nu de skateboard gelijk werd gepakt door onze jongste dochter om daar even een paar rondjes mee binnen te kunnen rollen. Begeleid door opa kon ze zelfs even hard gaan…tot ze een muur tegen kwam. Blij toe dat we die nog moeten sauzen!

Spelletjes verbouwing tip #1Met stip op 1: Skeeleren!

Wanneer onze dochters gaan skeeleren worden deze dingen steevast in de woonkamer onder de voeten gebonden. Verre van ideaal, maar wel de meest makkelijke manier om zelf de jongste ook te kunnen helpen. Het is namelijk niet handig op je kop te staan om een paar wieltjes onder de voeten te binden van jouw jongste dochter. Toch dirigeer ik ze vervolgens resoluut naar de achterdeur zodat ze buiten lekker kunnen skeeleren. Ik fluisterde haar in de oor dat ze dit voor één keer ook eens binnen mocht doen en ze wist niet hoe snel ze haar skeelers aan had. Pret voor tien!

Zo zie je maar dat een regenachtige zondagmiddag ineens te leuk wordt om er somber over te wezen. We wilden nog veel meer uitproberen, maar we waren door onze tijd heen! Er moest namelijk ook nog gewerkt worden! We zijn wel moe…een verbouwing gaat je niet in de koude kleren zitten, maar wel tevreden over de voortgang. Het huis is leeg en as we speak zijn er al twee bouwvakkers bezig de vloer eruit te slopen. Ik ben benieuwd hoe lang het uiteindelijk gaat duren!

De kidz zijn nu lekker in de buurt op vakantie en zullen zich de komende dagen nog genoeg kunnen uitleven. Ondertussen zullen vriendlief, ik en de bouwvakkers alles goed in de gaten houden…Helaas kunnen ze dan daarna niet meer binnen spelen met de skeelers en zijn ze gewoon weer buiten te vinden met hun terror on wheels!

Waar mogen jouw kids absoluut niet binnen mee spelen?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.