Zo af en toe eens geen blog! (maar niet zonder reden…)


Zo, het weekend is weer voorbij en ik kan je vertellen dat het deze keer alweer veel te kort leek. Op een of andere manier heb ik de laatste weken veel meer uren nodig in een dag, dan dat de dag lang is. Hiermee leg ik gelijk de vinger op de zere plek met wat er de laatste tijd op deze blog ook aan de hand is. Afgelopen weken komen er steeds minder artikelen online en dit heeft alles te maken met de tijdsgeest van de laatste drie weken.

Over het algemeen heb ik zelf niets met dit soort artikelen. Waarom zou je uitleggen dat je op het moment weinig blogt? Ik heb dan ook lang zitten twijfelen of ik hier wel een apart post van zou moeten maken. Vanochtend begon ik dan ook met een normale post en dacht ik “eventjes” uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Wat bleek? Voor ik ook maar iets had uitgelegd, had ik al een tekst van ruim 500 woorden en bleef er van een vluchtige opmerking, om de situatie uit te leggen, niets meer over.

dierendokter zieke katZiekenboeg

Op een of andere manier loopt het thuis niet zo lekker op het moment. De gezondheid laat ons een beetje in de steek. Isis heeft al een week of twee de traditionele “Back to school”-virus opgelopen (snot in d’r hoofd en maar hoesten) en zelfs vriendlief en ik (zei de gek) hebben een weekend flink in de lappenmand gezeten. Emma is zo onhandig geweest met spelen op school, zodat ze een week met krukken heeft gelopen (met alle dokters en ziekenhuisbezoeken van dien). Gelukkig zijn we sinds dit weekend weer allemaal “up and running”, dus hopelijk blijft het hierbij.

computer macVan zieke laptop tot missende Mac-gen

Tot overmaat van ramp kreeg onze laptop steeds meer kuren. De wachttijden werden langer, het afsluiten duurde een eeuwigheid en tussendoor bleek onze trouwe laptop ook niet helemaal stabiel. Aangezien we gelukkig wel vrij snel weer een nieuwe (tweedehands) computer konden neerzetten, kwam daarmee gelijk mijn aanpassingsvermogen om de hoek kijken. Of in dit geval het ontbreken daaraan.

We zijn van een Windowslaptop naar een MAC gegaan en ik kan je vertellen, ik heb er moeite mee. Vriendlief is bekend met de Mac (hij werkt er al ruim 15 jaar mee) en heeft gezorgd dat alles informatie weer bereikbaar is en alle programma’s weer te gebruiken zijn, maar ik kan er niet mee overweg. Ik mis die Mac-gen, denk ik. Daarbij heeft onze mailprogramma ook zijn diverse kuren gehad, dus mis ik inmiddels hier en daar wel een mailtje. Sorry als ik de mail niet beantwoord heb, maar het kan dus zijn dat deze nog ergens tussen hemel en aarde zweeft en ik betwijfel of deze dan nog ooit in mijn postbus beland.

Ik doe mijn best. Ik zal het namelijk wel een keertje moeten leren. Op het moment hebben we geen ruimte voor een nieuwe laptop of computer, dus zal ik het met deze tweedehands MAC moeten doen (waar ik overigen op zich wel heel blij mee ben). In de komende weken zal ik ook nog wel hier en daar een post missen vanwege mijn missende Mac-gen. Het duurt nu gewoon langer voordat ik alles gevonden heb en het resultaat krijg die ik voor ogen had. Heb een beetje geduld met mij, het komt allemaal goed.

fotograaf studioElk nadeel heeft zijn voordeel

Aan alle medailles zit een keerzijde. Door deze computerperikelen heb ik gelukkig ondertussen wel mijn hobbyschuur lekker kunnen ordenen. Ik heb daar nu ook mijn opslag voor alle baby-/peuter- en kleuterkleren die ik wil uitzoeken en verkopen. Daar ga ik de komende tijd dus flink mee aan de slag. Daarnaast heb ik daar nu de ruimte om een leuke fotostudio in het klein in te richten, zodat mijn foto’s ook (hopelijk) beter worden.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd leven. Nou…dat geld dus niet voor ons huis, maar mijn opgeruimde hobbyschuur heeft er wel toe bijgedragen dat ik nu weer flink wat voer heb voor deze blog. De komende tijd kun je flink wat knutsels, diy of andere creaties voorbij zien komen. Daarbij heeft de ziekteperiode ook ertoe bijgedragen dat ik weer flink wat inspiratie heb kunnen opdoen. Veel via Pinterest (as usual) maar ook de vele Amerikaanse sites heb ik nu in alle rust kunnen uitpluizen. Ideeën genoeg!

Zoals het er nu naar uit ziet, zal dat knutselen vaak met Isis gebeuren. Emma heeft het nu iets te druk in haar leven om mama te assisteren met haar hobby. Voetbal, school, huiswerk en buitenschoolse activiteiten zoals feestjes, sportwedstrijden met school en verkoop van allerhande zaken, zorgen ervoor dat ze blij is om eventjes niets te doen. Daarnaast is ze ook nog flink aan het oefenen met haar typecursus, dus je ziet… geen tijd meer. Plannen is op het moment haar leermoment in het leven. Tja, het is ook niet niks om een tiener te zijn!

En nu?

Ondertussen merk ik dat we een enorme lap tekst hebben geschreven en jullie zijn er (hoogstwaarschijnlijk) nog geen klap verder mee gekomen. Wel hoop ik nu virtueel een streep te kunnen zetten onder een lastige drie laatste weken. Niets leuks voor een kind vandaag, helaas! Toch lucht het mij wel op. Ik ben het juk op mijn schouders kwijt van het schuldgevoel die ik met mij meedroeg de laatste weken, wanneer ik weer een dag verzaakte om een post te plaatsen op mijn blog. Ik moet zelf maar zo denken: De blogpauzes die nu in een week vallen, is niet een teken van een naderend einde…Het is een opbouw naar een nog leukere blog!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.