Twee weken Drouwenerzand! Is dat uit te houden?


Nu de vakanties allemaal voorbij zijn, trekt er bij mij een zekere zweem van heimwee aan mij voorbij. Zijn we echt alweer een maand terug van vakantie? Jeetje, het lijkt wel gisteren dat we nog met zijn vieren vakantie vierden op het park van Drouwenerzand. Hoe we de vakantie zelf vonden, lees je hier.

Goed, hoe het vakantiepark was, weten we nu, maar hoe vonden we het attractiepark van Drouwenerzand? Ik zal het je vertellen. In een woord top!

Drouwenerzand Isis en mamaVerwachting

Het is maar net wat je verwacht, ofwel verwacht niet te veel van het park en dan heb je er een top tijd! Je moet niet verwachten dat ze een tweede Walibi of Efteling zijn, want dan kom je van een koude kermis thuis. Voor een klein prijsje heb je heel wat te spelen in een 30-tal attracties. In de rij bij een van de attracties attendeerde ik mijn oudste dochter op het feit dat er zo goed als alleen maar kermisattracties staan, of afgeleiden ervan. Op de vraag aan haar of ze liever naar Drouwenerzand zou gaan of naar een kermis, hoefde ze niet lang na te denken. Drouwenerzand! Daar kun je de hele dag in de attracties, terwijl je bij een kermis voor ieder ritje moet betalen!

Drouwenerzand knuffelDrouwenerzand

Ik zal eerst even uitleggen hoe Drouwenerzand in elkaar steekt. Voor een klein prijsje (€ 12,50 in het voor en naseizoen/€ 13,50 in het hoogseizoen) heb je een hele dag vermaak. Alsof dat nog niet genoeg is, zit bij de prijs ook nog eens eten en drinken inbegrepen. De snacks en soep zijn binnen af te halen. Het drinken (koffie, thee, water en limonade) zijn op meerdere punten te tappen en er is zelfs nog softijs bij de prijs inbegrepen. Eat your heart out! zullen we maar zeggen. Voor een klein prijsje ben je de hele dag onder de pannen en hoef je zelf zo goed als niets mee te nemen. Ideaal, zeker als je kijkt naar de discussie over het pretparketen van de laatste tijd.

Drouwenerzand piratenbootWe hadden twee weken toegang tot dit park, vanwege het abonnement dat bij het huisje was inbegrepen. Twee weken draaien, spelen en snaaien. Je begrijpt wel dat we dat dus niet gedaan hebben. Het was zeker wel makkelijk om even het park in te lopen om wat te eten of een ijsje te halen, maar als we dit twee weken lang iedere dag hadden gedaan, dan had je me naar huis kunnen rollen. We hebben dus regelmatig lekker thuis in het huisje gekookt voor de broodnodige vitamientjes.

Drouwenerzand zomerse winter Drouwenerzand zomerse winter Isis

In de laatste week van onze vakantie was er in Drouwenerzand de Zuper Zomerdagen in Frozen style. Een hele aparte gewaarwording kan ik je vertellen. Het is gewoon raar om jouw kinderen te zien schaatsen, terwijl de mussen dood van het dak vallen. Nou ja, schaatsen. Ze gleden wel, maar niet vooruit. Ze lagen daardoor ook vaker op hun gat dan op de glij-ijzers, maar toch…het blijft grappig om te zien en de kinderen hebben een lol gehad.

Drouwenerzand schaatsenEen winter-wonderland werd er op de parkeerplaats naast het park gebouwd en dat was voor mij nu juist iets waar ik van achter mijn oor ging krabben. Met de vele springkussen en luchtkussen vond ik de ondergrond wel heel erg hard. Daarbij was het die laatste Zuper Zomerdag zo warm dat het asfalt nogal heet was en dan wordt het echt afzien. We hebben juist daardoor de kinderen even gelaten voor waar ze waren en hebben vanaf een afstandje op een bankje zitten genieten van het plezier. Het was meer iets voor de wat grotere kinderen.

Drouwenerzand Eland Emma Drouwenerzand Eland IsisPrijs als struikelblok

De prijs is ideaal, want zeg nu zelf…een dag vermaak en eten voor iets meer dan een tientje dat is toch geen geld! Hier komt nu gelijk het volgende minpuntje om de hoek kijken. Juist vanwege de prijs is dit park geliefd bij organisaties. Organisaties die leuke uitjes organiseren voor kinderen. Soms uit humaan oogpunt, soms uit oogpunt van vakantievertier. Je zag daardoor voor 70% groepen kinderen zich daar vermaken. Op zich niets mis mee, maar wanneer deze kinderen door gebrek aan begeleiding het park gaan lopen verzieken, dan hebben ze met mij toch een probleem.

Drouwenerzand Emma Drouwenerzand springkussenGelukkig was het personeel vaak adequaat en traden dan ook resoluut op tegen deze “ettertjes van de maatschappij”. Het is niet echt “sjiek” om in de rij van een draaimolen een ijsgevecht te houden. Let wel, deze jongens varieerden in leeftijd van 10 tot 15 jaar. Mijn mening is dat deze jonge pubers toch echt wel een stel hersenen hebben gekregen van hun ouders, waarmee ze kunnen nadenken of ze in een rij met kleine kleuters kunnen gaan vechten of niet. Zijn ze daar niet toe in staat, dan is er wat mis en hebben ze gewoonweg meer begeleiding nodig. Noem het baldadigheid van de kinderen, ik noem het een tekort aan begeleiding van de organisatie.

Anyway…met dit in het achterhoofd begon ik mijn verhaal al eerder. Verwacht niet te veel van het park en dan heb je een toptijd! Een speeltuin/kermis DeLuxe zogezegd. Wanneer jouw kinderen zo tussen de 6 en 12 jaar zijn, dan kunnen ze zich hier prima vermaken. Daarbij hoop ik dan wel dat je weet hoe jouw kinderen zich in het los gedragen, anders zijn zij degene die een ijsgevecht houden 😉

Drouwenerzand trampolines Drouwenerzand trampolines 2Ik zou hier best nog wel eens op vakantie willen, al is het maar vanwege de rust die je verder als ouder kan krijgen. Ik zie het best zitten om nog eens een week of twee in een huisje te zitten en dan op een terrasje lekker een boek te lezen, terwijl de kidz zich vermaken in het park. Niets mis mee toch? De omgeving is ideaal vanwege de vele fietsroutes en er is nog genoeg te doen en te bekijken. Ik had gewoon tijd te kort! En dan heb je twee weken vakantie!

Drouwenerzand vlinders Drouwenerzand jungle achtbaanVoor meer informatie bezoek je de site van Drouwenerzand. Het park is geopend vanaf april tot en met oktober. Voor openingstijden, check de site.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.