Mijn voorliefde voor Amerika, 50’s en Grease


You’re the one that I want!

Een tijdje terug ben ik samen met Emma te gast geweest bij de Sound of music, helemaal geweldig! Toen vertelde ik al over het jeugdsentiment dat aan deze film kleefde. Nou, ik heb nu hier de overtreffende trap (voor mij betreft dan) wat betreft films, musicals en jeugdsentiment. De musical Grease!

De Sound of music stond symbool voor mijn kinderjaren. De haartjes nat van het douchen, lekker in pyama en dan maar kijken naar het geweldige verhaal van de Von Trapp familie. Wat de sound of music was voor mijn kinderjaren, zo stond de film Grease symbool voor mijn tienerjaren.

Wat Grease betreft ben ik al van de tweede lichting. Grease is ooit begin jaren 70 begonnen als musical, maar is pas in 1978 verfilmd. Aangezien ik uit 1974 kom, heb ik niet de eerste hype van Grease mee gemaakt. Vandaar dus de opmerking dat ik al van de tweede lichting ben. Toch ken ik Grease niet van de musical, maar louter van de film. Vanaf de dag dat ik de film had gezien werd ik helemaal fifties-fan! Ik had zelfs een rode petticoat, kocht cd’s van Elvis en heb zelfs in een grijs verleden een aantal fifties-beurzen bezocht. Het liefste had ik mijn hele huis ingericht in de fifties-style, compleet met jukebox. Uiteindelijk ben ik niet verder gekomen dan een fors aantal accessoires.

Grease Lightning 1Waarom nu zo’n fan van Grease? Voor mij staat Grease gelijk aan USA. In de jaren 70/80 was dit voor mij de eerste kennismaking met Amerika. Gooi daar Disney bij op en je bent dan ook niet meer verbaasd hoe mijn voorliefde voor Amerika tot stand is gekomen. Dit blijkt ook wel weer uit de verschillende plekken die ik al bezocht heb in Amerika. Uiteraard heb ik Disney World in Orlando en Disneyland in Anaheim gezien, maar ik heb ook Graceland en het Heartbreakhotel van de iconische Elvis bezocht. Allemaal bestemmingen waar het iconische fifties-gevoel tot op de dag van vandaag nog helemaal tot leven komt.

De meeste meisjes wilden vroeger Sandy zijn. Ik niet! Ik relateerde me meer aan Rizzo. Lekker gek, af en toe brutaal, maar uiteindelijk met een heel klein hartje van goud. Voor mij geen blond haar met blauwe ogen, nee…geef mij maar donker haar met bruine ogen.

Grease logo 1Grease de musical

Nu, jaren later, is het weer lekker “fout” in de Nederlandse theaters. 13 september is de musical Grease in première gegaan in Tilburg. In de hoofdrol zijn dit keer Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch in de rollen van Danny en Sandy. Vajèn hebben we mogen bewonderen in de musical “The Sound of Music” dat tot eind augustus nog in koninklijk theater Carré te bewonderen was. Het was ook op die bloggersbijeenkomst, eind juli, dat we Tim Douwsma in levende lijve hebben gezien (Emma helemaal blij!). De blog die we daarover schreven is hier terug te lezen.

We wisten wel dat er nog het een en ander gaande was omtrent deze bloggersbijeenkomst, maar ik had er verder niet meer over nagedacht. We waren immers nog op vakantie en we zagen de berichten wel wanneer we thuis zouden komen. Ik was mijn eigen blog al weer vergeten tot ik ineens een mail kreeg…Gefeliciteerd! Huh? Waarom feliciteren jullie mij? Ja, ja, het zal wel weer een van de vele spammails zijn, die we zo vaak in onze mailbox vinden. Ik wilde deze mail al bijna weggooien tot ik deze nog eens goed bekeek.

We vonden jouw blog de allerleukste en willen jou daarom belonen met twee kaarten voor Grease de Musical!

Ik, zei de gek! Ik, die normaal nooit wat wint, heeft nu twee kaarten gewonnen met een blog die ik geschreven heb? Tja, ik ben van nature heel sceptisch (misschien wel een beetje te), maar vanaf het begin heb ik gedacht dat het een grap was. Toch heb ik tot op heden nog niets van andere bloggers vernomen. Nou goed, we gaan het zien!

Grease cast 1De mail hebben we overigens wel beantwoord. Na wat over en weer mailen hebben we een datum vastgesteld: 13 oktober zijn Emma en ik in Theater de Flint in Amersfoort erbij. Ik heb Emma al een klein beetje geïntroduceerd in de wereld van Grease Lightning en Whambabaloeba, maar het mooiste is toch om de musical met eigen ogen te gaan zien. Nu maar hopen dat de originele cast te zien zal zijn en dat Emma haar favoriet Tim Douwsma in het echt kan zien spelen. Ik ben benieuwd! Uiteraard zullen we op onze blog jullie op de hoogte houden.

De musical toert vanaf 13 september door het land en zal in verschillende theaters te zien zijn. Meer informatie en kaarten is te vinden op de site van Stage Entertainment.

Jammer genoeg heb ik mijn rode petticoat niet meer, anders had ik deze vandaag alsnog aan gedaan! (als ik hem nog had gepast 🙂 )


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.