Mijn top 10 van IKEA, najaar 2015


De een haat het, de ander loopt er mee weg: het interieur van IKEA. Mijn liefde voor IKEA meubelen gaat al heel ver terug. Mijn eerste tafeltje van IKEA kreeg ik op tienjarige leeftijd. We gingen verhuizen van een flat naar een eengezinswoning en ik kreeg toen een prachtige kamer. Ik kon in deze kamer niet allen mijn bed, klerenkasten en een bureau kwijt. Ik had zelfs nog ruimte voor een heus zithoek met twee prachtige draadstaalstoelen, een tafeltje Lax en een boekenkast Billy. Tot mijn verbazing zijn deze nu nog te koop bij deze meubelgigant (30 jaar later!).

In de jaren die volgden, werden de meubelen vaker vervangen dan vriendjes. Het was lekker goedkoop en lekker makkelijk te combineren. Ook lenen de meeste meubelen zich zeer goed om een eigen touch eraan te geven. Weet je nog het panterscherm? Kastdelen uit de serie van Ivar van Ikea! Ideaal! Voor anderen is een dagje IKEA een equivalent aan die van de hel, maar voor mij staat het garant voor een lekkere dag ontspanning. Hoe zo’n dag dan ongeveer verloopt? Ik neem je even mee op een typische dag IKEA!

Isis in winkelwagenTypisch IKEA momentje!

Vanaf het moment dat we wakker worden, weten we vaak nog niet dat we die dag naar IKEA gaan. Wanneer we ons enigszins vervelen op de bank en het weer is buiten om te huilen, dan wordt er vaak het idee geopperd om er even op uit te gaan naar IKEA. Yay! Het hele gezin is dan binnen een half uur klaar om te vertrekken (dan is het ineens wƩl mogelijk om zonder te treuzelen aan te kleden) en is het mogelijk om binnen drie kwartier weg te rijden. Op weg naar IKEA!

Aldaar bezoeken we als eerste het restaurant. Een paar Zweedse balletjes, knakworst of saucijzenbroodje gaat er altijd wel in. Uiteraard over het algemeen begeleid door een gratis kopje koffie (ja, ja, een IKEA-familiepas!). Het moet wel leuk blijven šŸ˜‰ Vervolgens droppen we onze kinderen in SmĆ„land en begint voor mij het snuffelen tussen de mogelijke te kopen spulletjes. Bij het verlaten van de vestiging constateer ik dat ik (alweer) hopeloos boven mijn budget zit en laadt mijn stuiterende kinderen weer in op de achterbank van onze auto. IJsje of hotdog in de hand en het is weer rustig op de achterbank.

Moodboard Najaar 2015

De site van IKEA ziet er voor mij wat somber uit. Veel sombere kleuren zoals wit, zwart en grijs zie ik aan mij voorbij komen, wat het interieur wel lekker basic maakt. Daarnaast zie je ook veel felle natuurkleuren als grasgroen en citroengeel. Voor de kinderen is het, zoals gewoonlijk, allemaal wat vrolijker met felle kleuren.

Er is ook veel aandacht voor de keuken, dit najaar. Dat is altijd gezellig. Lekker koken en genieten aan tafel is de trend voor dit najaar. Volgens mij is die al enige tijd geleden begonnen, maar nu speelt IKEA daar ook steeds meer op in. Veel aparte spullen voor op tafel en een kookwedstrijd met de producten van IKEA. Stel je eens voor: Jouw gerecht op het buffet van IKEA!

Maar zou er nu op mijn volgende verlanglijstje staan, wanneer ik weer eens op bovengenoemde wijze afreis naar IKEA? Kijk maar eens mee:

 

Vooral bij de serie Nipprig beginnen mijn handen te jeuken. Dit zwarte exemplaar zou ik zo graag willen zien met langharig, wit nepbond tussen de spijlen geweven. Volgens mij staat dat ontzettend leuk!

Ook de basiskistjes van Skogsta hebben veel potentie om lekker mee aan de slag te gaan. Ik zeg: Een hele kast hiermee in elkaar schroeven, tegen de muur aan en aankleden als een soort vitrinekast. Is het wat? Ze zijn trouwens bedoeld op tafel om lekker spullen in op te bergen, maar een kniesoor die daar op let. Het hout is trouwens ook prima te schilderen.

Wat vinden jullie nu eigenlijk van IKEA? Vriend of Vijand?

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.