You’re getting warmer! Is het iets of is het niets? 1


Op kickstarter of andere fundraisingsites kom je vaak ideeën tegen. Van de een zeg je geweldig! Bij de ander begin je te lachen en denk je “are you serious?” Nooit gedacht dat er hier vraag naar was. Te zot voor woorden!

Vorig jaar had ik al eens geschreven over een glijbaan voor een trap. Ik vond dat een geweldig idee, aangezien wij zelf ook een lange rechte trap in huis hebben. Ik zag me dus iedere ochtend al naar beneden roetsjen. Ik heb het laatst nog eens terug gelezen en helaas…dit idee is nog steeds niet op de markt gebracht. Ik zal nog geduld moeten hebben (of ik moet toch dat matras maar eens pakken)

Terwijl ik zo op Quirky aan het rond neuzen was, kwam ik nog veel meer leuks tegen. Sommigen zitten in de beginfase, anderen staan op het punt om door te breken. Al dat moois bracht mij op een idee. Ik ga aan het aan jullie voorleggen! Jullie mogen dan beslissen: Is het iets of is het niets?

You’re Getting warmer!

Dit idee is op Quirky in een gevorderd stadium. Van het idee zijn er al proefexemplaren gemaakt en wordt er nu gekeken naar de markt van het idee. Is er wel vraag naar, zou het verkocht worden en zo ja, aan wie zouden we het kunnen verkopen.

Kijk eerst zelf maar naar het filmpje, waarin ze laten zien hoe het product werkt.

Zoals ik het begrijp, is het een spelletje waarbij een basisstation verstopt wordt en door middel van bandjes om de pols weer gevonden kan worden. De “horloges” lichten op volgens het principe warmer/kouder. Naar mate dat de “horloge” dichter in de buurt van het basisstation komt, trilt het harder en begint het feller op te lichten.

Het viel me op dat het meisje in het filmpje niet eens op de “horloge” let. Ik dacht dat het alleen zou oplichten, maar achteraf begreep ik dat het ook trilt. Hierdoor hoef je dus niet telkens op jouw “horloge” te letten.

Ik vind het idee wel grappig. Het idee is niet nieuw, het bestaat al in verschillende varianten. Denk maar eens aan “Nijntje verstoppertje spelen” en andere spelletjes met zoekfunctie. Het enige verschil is dat het te zoeken voorwerp geluid produceert en geen straling. Hierdoor is een groter bereik mogelijk en wordt het ook nog interessant voor oudere kinderen.

Er kunnen ook meerdere “horloges” aangesloten worden. Dit maakt het natuurlijk een veelzijdig product. Niet alleen is het dan mogelijk om met meerdere kinderen een wedstrijd te houden wie het eerste het basisstation gevonden heeft. Wat dacht je namelijk dan van een spelletje stratego in het bos? Leuk voor de Scouting of voor op school! Juist doordat dit spel geen geluid af geeft, wordt het zo nog spannend ook!

Nu is het de beurt aan jullie: Is het iets? Of is het niets?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “You’re getting warmer! Is het iets of is het niets?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.