Zeeën van tijd….tekort! De voorbereidingen van een kinderfeestje


Hè nee hè, net vakantie gehad en terug gekomen in de heerlijke “zen” modus…nog geen twee weken later…Weg “zen”

Adem in…Adem uit. Ik weet niet waar ik moet beginnen. We schrijven woensdagochtend 10 uur. De kinderen zijn net weggebracht naar hun Vakantiespeelweek en die kan ik pas om vier uur weer ophalen. Was in de droger, computertje aan en een bakkie koffie in de hand. Mijn planning voor vandaag? Het verder voorbereiden van een kinderfeestje.

Volgende week woensdag is Emma jarig. Ze wordt dan een heuse tiener. Mevrouw heeft nu bedacht dat ze ook alles op de dag zelf wil vieren! Dus…zowel trakteren als haar kinderfeestje…Goed, gaan we regelen. We hebben het hier over 1 week de tijd om alles te voor elkaar te krijgen. Van uitnodiging tot uitvoering, van bedenken tot maken. Ik hoor nu mijn achterban al roepen: “zeg dat kinderfeestje hè? Succes!”

festival-flags-garden-party 600x400Het tot stand komen van een kinderfeestje

Samen hebben we afgelopen weekend haar feestje bedacht. Een themafeest wordt het niet meer, daar wordt ze te oud voor. Wel hopen we op mooi weer, zodat we alles in de tuin kunnen houden. Het wordt een soort “Minute to win it”-feestje. Korte, hilarische spelletjes, muziekje erbij, barbecuetje er achteraan en feesten maar. O ja, haar hele klas moet uitgenodigd worden (nu is dat geen enkel probleem, in haar klas zitten maar 7 kinderen inclusief dochterlief). Het wordt een dolle boel, ik weet het nu al. Maar ja, die spelletjes van ons koop je niet zomaar in de winkel. Daar moeten we wel wat voor doen!

Uitnodigingen de deur uit? Check!

Taart besteld? Check!

Versiering in huis? Check!

Benodigdheden voor de spelletjes in huis? Check!

Boodschappen doen we vrijdag wel, dus het enige waar ik nu nog mee verder kan, zijn de spelletjes. De meeste spelletjes zijn al klaar om gespeeld te worden en hebben niet veel voorbereiding nodig. Het enige wat we gedurende de week al wel doen, is de spelletjes alvast spelen om te kijken of het überhaupt wel werkt. Het allerlaatste wat ik nu nog moet voorbereiden, is het maken van zakjes met rijst. Daar kan je dan mee gooien en…nou goed, het idee is duidelijk.

Helaas ben ik afgeleid door de computer. Ik had dat ding ook niet aan moeten zetten. Eventjes checken, eventjes wat aanpassen. O ja, die instellingen moeten ook nog aangepast worden. Drie uur later zit ik nog steeds achter de computer te back-uppen, te updaten en instellingen aan te passen. Ik moet toch echt eens in de schuur aan de gang.

Het leed dat naaimachine heet

In de schuur stel ik eerst mijn telefoon in voor een alarm om half vier. Je zult zien dat ik straks zo in mijn werk op ga, dat ik helemaal de tijd vergeet. Mijn naaimachine komt op het bureau en enkele uren later ben ik nog geen steek verder gekomen. Ik krijg dat ding niet aan de praat. Ik weet wel dat ik hoog nodig eens een spoedcursus moet volgen, maar ik laat me toch niet kennen door een stuk oud ijzer? Kennelijk wel, want na het eten zijn nog de nodige krachttermen de schuur uit gekomen en heb ik mijn handdoek in de ring gegooid. Mijn naaimachine heeft gewonnen!

Dit betekend wel dat ik van het weekend nog het een en ander zal moeten doen. Die zakjes maken zichzelf niet. Zaterdagochtend zal ik met een flinke dosis zelfvertrouwen en een flinke kop koffie nog maar eens een poging wagen. Tegen de tijd dat ik dan echt gefrustreerd begint te geraken, dan kan ik in de middag ten minste nog even naar de stad om die krengen te kopen 😉

Hoe dan ook zal ik het voor elkaar krijgen om Emma het kinderfeestje van haar wensen voor te schotelen. Nu kan ik wel heel veel tips gaan geven voor het in elkaar draaien van een kinderfeestje, maar dat zullen dat tips worden in de trant van: begin op het laatste moment, kijk naar wat het makkelijkste te doen is en don’t worry be happy! Nee, dit type feestje is waarschijnlijk niet het feestje waar menig ouder van droomt voor hun kind. Maar één ding weet ik zeker: Het is wel het droomfeestje van Emma!

Als ik dan toch weiger om tips te geven…Oh, Captain Smek en Tip Tucci van Home hebben zo hun eigen tips voor een kinderfeestje met natuurlijk hun eigen feestmuziek


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.