Tic Tac Toe met de bijtjes en lieveheersbeestjes


Spelletjes voor kinderen, er is genoeg te vinden. Als je nu een beetje creatief bent, zijn er genoeg varianten te vinden die je voor een appel en een ei zelf kan maken. Ons spelletje van vandaag is er zo een.

Tic Tac Toe tuinTic Tac Toe

In het Nederlands heet dit spelletje gewoon boter, kaas en eieren. Ik weet het niet…Ik vind Tic Tac Toe gewoon veel leuker klinken. Daarbij is het ook nog eens minder lang om op te schrijven, dus blijft het voor mij Tic Tac Toe. Het spelletje is makkelijk. Je speelt het met zijn tweeën. De meest makkelijke variant is die op papier. Je tekent een # en pakt ieder een pen of potlood. Je spreekt af wie de O en wie de X tekent en je begint. Het is een tactisch spel waarbij je drie tekens op een rij moet hebben om te kunnen winnen.

Bijtjes en Lieveheersbeestjes

Het spelletjes is ideaal voor op vakantie, in de auto of op een klein verloren moment, wanneer je even niets weet om te doen. Alleen…ik vond het niet zo aantrekkelijk om naar te kijken. Ik heb daarom zelf mijn eigen spel gemaakt dat niet makkelijk is om mee te nemen, maar wel leuk is om te maken en om naar te kijken.

Tic Tac Toe verven EmmaVoor het spel heb je in eerste instantie een tak nodig. Wij hebben hier genoeg bomen en heel toevallig is er een gesneuveld tijdens de laatste zomerstorm in juli. Gelukkig niet in de buurt van het huis (en ook op gepaste afstand van de buren), dus deze boom konden we perfect gebruiken. Inmiddels is hij namelijk al flink in mootjes gehakt.

Tic Tac Toe verven isisIk heb een tak uitgezocht van ongeveer 5 cm doorsnee. Hiervan heb ik met een zaag 12 schijfjes gezaagd. De barst van de takken hebben we van de schijfjes gehaald. Ik snap ook wel dat niet iedereen zo’n boom in de tuin hebben, waar ze te pas en te onpas takken van af kunnen halen. Dergelijke schijfjes zijn ook makkelijk op internet of in de tuincentra te kopen (bijvoorbeeld bij www.adius.nl)

Tic Tac Toe verven isis 2De schijven heb ik opgedeeld in tweeën. De helft heb ik door Emma rood laten schilderen. De andere helft heeft Isis geel geschilderd. Het was lekker weer, dus voor de gelegenheid lekker in het gras. Nadat ze droog waren, heb ik met een dikke zwarte marker de tekening van de bijtjes en de lieveheersbeestjes erop gezet. De tekening bestaat uit een zwart vlak voor de kop en zwarte strepen voor het bijtje. De lieveheersbeestjes kregen naast een zwarte kop nog wat stippen en een streep om de vleugels te laten zien.

Tic Tac Toe spelbordHet spelbord heb ik gemaakt van een overgebleven boomstronk. Nu kunnen mijn dochters lekker op de knietjes in het gras zitten terwijl ze een spelletje Tic Tac Toe spelen. Zeg nu zelf…dit is toch veel leuker om mee te spelen, dan met een stukje papier?

Tic Tac Toe overzicht Tic Tac Toe spelen Tic Tac Toe spelen 2Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.