Squla Junior voor een nieuw schooljaar!


Dat Emma inmiddels al een jaar aan de “Squla” zit is geen publiek geheim. Vorig jaar hebben we het abonnement op proef genomen om vervolgens, na een korte stopperiode, toch maar weer een abonnement te nemen. Nu zit ze alweer een jaar op Squla en was het tijd om haar abonnement te verlengen.

Voor Isis was het een ander verhaal. Ik had in eerste instantie het gevoel dat het voor haar nog niets zou zijn. Ze is immers nog een kleuter en daar moet je in mijn optiek nog niet al te veel nadruk op leren bij leggen. Het moet wel leuk blijven. Tot eind vorig schooljaar… De kleuterjuf sprak mij aan voor een goed gesprek. Meestal ben ik gewend dat dit soort gesprekken niet geheel positief zijn, dus ik begon gelijk te twijfelen. Oh O!

Niets was minder waar! De juf gaf aan dat Isis middels haar toetsen al had laten zien dat ze op eind niveau groep 1 zat. Qua leren beheerste ze nu alle stof die ze zou moeten weten aan het einde van groep 1. Aangezien zij toch op grens zit (ze is van december en zit dus pas een half jaar op school), was het nu even verstandig om te polsen hoe zij op school nu verder moesten. De juf gaf aan dat ze geen enkel probleem zag om Isis naar groep 2 te laten gaan. Amazing! Ons poppie gaat, na een half jaar, al naar groep 2? Stoer…

Pas in de vakantie merkten we dat de juf van de kleuterschool gelijk heeft. Wat is ze veranderd in de vakantie. Met de week werd ze wijzer en wijzer. De opmerkingen werden bijdehand en zelfs in haar gezicht veranderde ze van een kleuter naar een kind. Ook al is groep 2 ook nog gewoon een kleuterklas, ze was er klaar voor! Nadat we in de vakantie ook nog eens een aanbod kregen voor Isis om Squla Junior te gaan proberen, wisten we het zeker…We gaan ervoor!

cropped-squla_logo_USASqula Junior

Waar Squla voor de oudere kinderen uitblinkt in de hoeveelheid verschillende onderwerpen, blijkt Squla Junior geniaal in zijn eenvoud. Op het beginscherm vind je vier plaatjes. Quiz, spelletjes, uitleg en missies. Vervolgens zijn deze weer onderverdeeld in Rekenen, Taal en Wereld. Rekenen en taal spreken voor zich, maar wereld staat voor algemene kennis die de kleuters moeten leren. Wat trek je aan een voet? Een sok! Wat doe je op je hoofd? Een muts!

squla beginIsis heeft heel snel haar weg gevonden op Squla Junior. Ik wilde haar eerste even laten ontdekken en ben zelf gisteren naast haar gaan zitten. Ik merk dat het programma op de IPad heel overzichtelijk is, al mis ik wel sommige functies die op de webversie wel te zien zijn. Dan heb ik het over bijvoorbeeld de tip van de dag. Die ben ik nog niet tegen gekomen op de IPad-versie. Ook het overzicht van experiencepunten zie je wel op de webversie maar niet op de IPad.

Isis mist die punten totaal niet en oefent er vrolijk op los. Nu heb ik in de instellingen haar niveau op groep 2 gezet en ik merk dat ze dan toch de uitdaging krijgt die ze nodig heeft. Rekenen en Taal, daar zit ze inderdaad op het beginniveau. Met de filmpjes krijgt ze uitleg die ze nodig heeft en dan begrijpt ze vaker de vragen uit de quiz beter. Er zit wel een verschil tussen het aanbod van film en de uiterlijk van de quiz. Ik denk dat het voor deze jonge kinderen beter is om het filmpje met uitleg met hetzelfde beeld te laten beginnen als de quiz. Dan kunnen ze zelf visueel zien wat bij elkaar hoort. Ook zou het mooi zijn, wanneer er een klikmogelijkheid komt van de quiz naar de filmpjes. Zo zouden ze eerst de uitleg kunnen zien en dan de quiz kunnen doen.

Squla Junior vakkeuzeOordeel van Isis over Squla Junior

Isis vind het helemaal geweldig. Iedere dag komt ze naar me toe met de mededeling: “mama, ik heb vandaag nog niet aan squla gedaan? Mag ik op de IPad”. Bij haar zit die dagelijkse ritme er al helemaal in. Ik denk dat ze dat ook weer geleerd heeft van Emma. We moeten haar namelijk elke keer herinneren aan dit programma.

Ik verbaas me wel over hoe makkelijk ze met het programma van Squla Junior om gaat. Haar opmerkingen gaan over: Ik weet wel hoe het moet, dit heb ik van Emma geleerd en Jeetje, dit is makkeli…(hun afkorting van makkelijk) komen regelmatig voorbij.

Squla Junior somDe tijd zal het leren of haar ontwikkeling ook goed gaat verlopen. Het plezier is er, het voordeel is nog niet te meten na een maand gebruik. Zolang ze het maar leuk blijft vinden, draagt het al mijn goedkeuring en mag ze er van mij mee doorgaan.

Squla heeft nu wel een hele leuke actie speciaal voor het begin van het schooljaar. Met deze “back 2 School”-actie betaal je nu maar € 5,95 per maand i.p.v. € 7,95. Dit betekend een korting van maar liefs € 24,00 per jaar! Voor meer info kijk je op Squla.nl

Dit artikel is gesponsord. Meer informatie lees je op mijn pagina Disclamer.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.