Smurfensnot, drakenslijm en trollenbloed 4


Vroeger (ja, ik klink nu heel oud) was het in mijn tijd op de basisschool een rage om een zakje met smurfensnot te hebben. Ik vond het heerlijk! Het rook lekker en het gefriemel aan een zakje wat zacht aanvoelde werkte voor mij bijna therapeutisch. Alsof je aan het oor friemelde van een teddybeer šŸ˜‰ (al was dit natuurlijk veel cooler!). Helaas kon ik bijna dagelijks een nieuw zakje smurfensnot gaan maken. Ik friemelde zoveel, dat de zakjes daar helaas niet tegen bestand waren.

Smurfensnot drakenslijm closeDat het fenomeen smurfensnot voor mij veel betekend heeft, blijkt wel weer uit het feit dat ik er jaren later nog warm voor kan lopen. Ideaal om deze aloude ideeƫn weer eens onder het stof vandaan te trekken voor onze zomerspecial. Onze versie van Smurfensnot 2.0!

Smurfensnot nodigSmurfensnot

Het perfecte smurfensnot maakte ik in mijn tijd met eenĀ scheutje Dreft en een paar druppeltjes water. Meer niet! Doe dit in een boterhamzakje, het mengsel goed blijven kneden en je kreeg een prachtig zakje blauwe drek. Nu, jaren later, blijkt het recept voorĀ het perfecte smurfensnot niet veel veranderd. De basis is een zeepproduct. Voor onze smurfensnot heb ik eenĀ scheutje douchegel gebruikt. Naar mijn idee ruikt dat lekkerder dan afwasmiddel. EenĀ paar druppeltjesĀ water erbij en je bent klaar om te kneden.

Smurfensnot zeep Smurfensnot waterDrakenslijm en trollenbloed

Nu had ik voor mijn blog van vandaag nog twee andere namen eraan toe gevoegd: Drakenslijm en Trollenbloed. Ieeewww! Jakkes! Maar voor de beeldvorming van kinderen natuurlijk maar al te interessant. Emma houd veel van blauw, dus de smurfensnot viel bij haar al goede aarde, maar wat doe je dan met Isis? Twee dezelfde zakjes werkt bij ons niet. De verwarring is dan te groot en ze vechten elkaar de tent uit, want ze moeten juist hun eigen zakje hebben. Ik besloot voor Isis een zakje smurfensnot te maken in haar favoriete kleur: groen.

Smurfensnot kleurstofMet een klein druppeltje kleurstof heb ik de drek in het zakje omgetoverd tot een heus zakje groene smurfensnot. Ehmm…dat klinkt toch niet? Smurfen zijn blauw en dit zakje is groen. Nou, precies! Daarom doopte ik dit zakje om tot Drakenslijm.

Smurfensnot mengenHet zal je dan ook niet verbazen dat met een klein druppeltje rode kleurstof het zakje drek omgetoverd kan worden tot Trollenbloed. Hoe visueel wil je het hebben!

Smurfensnot drakenslijmVeel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

4 gedachten over “Smurfensnot, drakenslijm en trollenbloed

 • Dirk

  Haha wat grappig, dit deed ik vroeger ook. Als die van mij wat ouder (nu 1,5) is ga ik dit zeker doorgeven!

  • Linda

   Kleine tip van mij: als de kinderen nog wat jonger zijn, doe dan twee zakjes over elkaar. De kans op snel lekker wordt dan kleiner

 • Priscilla

  Wij deden dit ook iedere zomer weer! We gebruikten toen een stukje handzeep. Moest je eerst hard werken om je zeepje op te lossen! Heerlijk!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.