Oceaan in een fles 1


In onze bucketlist #5 zijn we nu al aanbeland bij onze laatste activiteit voor deze week. Wat gaat de tijd toch snel! Hier hebben we nog maar twee weekjes vakantie en dan moeten onze dochters alweer naar school. Overigens wordt hier weer veel plezier uitgekeken naar de eerste schooldag. Eindelijk weer wat vastigheid. Deze woorden komen trouwens niet eens uit mijn mond, maar uit die van Emma. Ze vertelde mij vandaag dat een week of drie vakantie ook wel voldoende is! Nou, ik lust er wel pap van en vind het ontzettend jammer dat mijn eigen vakantie er al weer op zit.

Maar goed, we dwalen af. De activiteit van vandaag is Oceaan in een fles!

Oceaan in een fles nodigWat heb je nodig?

  • Een fles. Een doorzichtige fles. Neem hiervoor een mooie sapfles of een klein flesje van de limonade.
  • water
  • blauwe kleurstof
  • olie. Van oorsprong wordt er witte/kleurloze olie voorgesteld. Echter hier in Nederland heb ik deze nog niet echt kunnen vinden. Wij hebben voor deze proef zonnebloemolie gebruikt.
  • Plakband/tape

Oceaan in een fles

Deze activiteit is heel makkelijk om te maken. Laten we maar beginnen.

Oceaan in een fles waterVul de fles voor 1/3 met water.

Oceaan in een fles blauw kleurstofVoeg er een druppel blauwe kleurstof aan toe.

Oceaan in een fles schuddenDoe de dop op de fles en schud nu het water, zodat de blauwe kleurstof goed mengt. Je krijgt nu een blauwe vloeistof in de fles.

Oceaan in een fles olie afvullen Vul de fles verder met olie tot deze zo goed als vol zit.

Oceaan in een fles oliePlak de bovenkant af met plakband en schroef de dop weer op de fles. Het afplakken van de fles is niet zonder reden. Zeker voor kleine kinderen! De vloeistoffen in de fles lijken drinkbaar, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Op zich zou dit niet schadelijk zijn, het zijn allemaal eetbare vloeistoffen, maar het lijkt mij niet zo lekker om een slok olie te drinken. Daarom: plak de bovenkant af met tape zodat er niet zomaar wat uit gedronken kan worden. Ook is dit dan beter beveiligd tegen lekken van de vloeistof uit de fles.

Oceaan in een fles beweging 4 Oceaan in een fles beweging 3Door de fles heen en weer te wiegen, beweegt het water en de olie. Wanneer je zachtjes beweegt, gaat de olie golven op het water en lijkt het alsof je naar de zee staat te kijken. Schud maar eens met de fles! Hoe harder je schudt, hoe meer bubbels er in de fles komen. Kijk maar eens wat er gebeurd wanneer je de fles weer laat staan!

Oceaan in een fles beweging 2 Oceaan in een fles beweging 1Raar toch? Uiteindelijk blijft de olie weer op het water drijven! Doordat de olie zich niet laat mengen met het water, zal je altijd weer een scheiding krijgen tussen het water en de olie. Zo heb je uren speelplezier met één flesje. Deze activiteit is trouwens ook erg leuk om te maken wanneer je een onderwaterparty als verjaardagsfeestje houdt!

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Oceaan in een fles

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.