Na regen komt zonneschijn


Er zijn wel eens van die momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Van die dagen dat alles wat fout kan gaan, ook daadwerkelijk fout gaat. Gisteren had ik zo’n dag!

shopping-cart-1-1427069-640x480Weekboodschappen

Het begon al vroeg in de ochtend bij het doen van de boodschappen. Het leek wel of alle medeshoppers ook met het verkeerde been uit bed waren gestapt. Het toppunt was wel die zeer vriendelijke meneer die allereerst mijn dochter vriendelijk verzocht op te rotten, vervolgens onze kar een zwieper gaf, zodat deze twee meter verderop tot stilstand kwam en zijn werk afmaakte met het half slopen van de pallet met colaflessen. O ja, denk maar niet dat hij van plan was deze rotzooi op te ruimen. Na een vriendelijk “ook bedankt” van mijn kant, stapte hij resoluut naar de kassa met zijn boodschappen. Emma stond ernaast en keek ernaar. “Goh mam, wat zijn sommige mensen toch onbeschoft!” Met een mompelend “tja kind, die kunnen er ook niets aan doen dat alles tegen zit” ben ik maar weer verder gegaan met het inslaan van de boodschappen. Soms is het niet anders.

Dit bizarre voorval deed zelfs mijn tenen krullen, maar wanneer je bij de kassa ook nog eens door een hoogbejaarde, ogenschijnlijke nette meneer aan de kant wordt geduwd omdat hij de winkel in wilde, was voor mij de maat vol. Gelukkig had ik alle boodschappen, dus was het tijd om voor mij naar huis te gaan.

Eenmaal thuis, bij het uitladen van de boodschappen, ging het al niet veel beter. Doordat de krat nogal veel pakken sap, melk en andere lekkernijen voor de komende feest week bevatte, vond mijn krat tijd om zijn bodem te verliezen. Alle boodschappen bij ons op het pad! Wat een chaos was dat. Gelukkig bleek er maar 1 pak gesneuveld te zijn en kon de rest, ietwat ingedeukt en door elkaar geschut, opgeborgen worden.

Zwembad

Er komt dan een punt dat je instort. Ik wel althans. Ik nam me voor om de rest van de dag op een tuinstoel te gaan zitten en niets meer te ondernemen. Tot de kidz wilden gaan zwemmen. We hebben een redelijk grote zwembad staan, maar na het verwijderen van het dekzeil bleek het zwembad helemaal groen te zijn geworden van de algen. Hij is net nieuw en ook ik weet nog niet goed hoe ik dat ding moet onderhouden. Zolang het maar mooi weer is, gaan de benodigde chloortabletten wel het water in. Na een week met veel regen bleek het onderhoud, binnen een week, niet geheel volgens plan verlopen.

De rest van de dag ben ik bezig geweest om dat ding schoon te krijgen. Stofzuigen, algen scheppen, chloorshots geven, filter om het uur schoonmaken…Aan de einde van de dag spoot ik voor de laatste keer het filter schoon, bleek de tuinslang kuren te krijgen. Als een verzopen kat heb ik maar een eind aan de dag gebreid. De koek is op!

Afscheid babykamer uitzoeken zonneschijn

Ergens onder al die troep staat een babykamer te verpieteren

Zonneschijn

Gelukkig had deze dag nog wel een klein lichtpuntje. Alhoewel…Een hele lieve dame heeft deze dag de babymeubels van Isis opgehaald. Ze slaapt inmiddels al bijna twee jaar niet meer in het ledikantje. Deze sta-in-de-weg stond altijd nog stof te happen op het het kleine kamertje naast haar slaapkamer. Ik wilde er eigenlijk niet van af! Er zit nog zoveel herinneringen er aan vast en om het te verkopen voelde voor mij als het definitief afsluiten van een tijdperk. Wat had ik het daar moeilijk mee. Na een flinke huilbui van vorige week zondag heb ik dan toch de knoop doorgehakt en het complete inhoud van het kamertje op Marktplaats gezet.

Deze lieve dame, die haar zoontje bij zich had, was zelf in verwachting. Nog twee maanden zou het nog duren. Ik vind het dan ontzettend stoer dat je dan in je eentje met een aanhangwagen nog eventjes een babykamer gaat ophalen. En echt…ze draaide haar hand er niet voor om! Respect voor deze dame. Gelukkig heeft ze me beloofd goed op deze meubeltjes te passen. Haar zoontje zou in het bedje gaan slapen. Na een Hi-five van het kleine ventje kon ik de meubels met een gerust hart inladen bij deze dame. Veel geluk ermee!

Nu nog maar even bedenken wat ik met de ruimte ga doen die nu ontstaan is…


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.