…maar we hebben wel genoten op vakantie!


Gisteren vertelde ik al het hele verhaal wat we in grote lijnen hebben meegemaakt in onze vakantie. Dit lijkt alleen maar ellende, maar desondanks deze voorvalletjes, heb ik daar mijn vakantie niet door laten verknallen.

Vakantie DrouwenerzandVakantie op Drouwenerzand

Wij zaten in een huisje op bungalowpark Drouwenerzand, twee weken lang. Bij dit huisje hadden gelijk ook twee weken lang entree in het gelijknamige pretpark, die op loopafstand van ons huisje was gelegen. In eerste instantie dacht ik dat we dit wel zouden merken, maar dit viel reuze mee. De omgeving was bosrijk en de meeste huisjes hadden hun eigen tuin. Ons huisje lag zelfs redelijk verborgen. Eenmaal buiten op het terras was je afgeschermd van nieuwsgierige ogen. Heerlijk rustig. Enkel het ruizen van de bomen (en het zoemen van de wespen) was hoorbaar op ons terras.

De eerste dagen vulden we met een beetje boodschappen doen, even naar het pretpark en relaxen. Vriendlief zou zondag pas aankomen, dus ik en de meiden konden het lekker rustig aan doen. Althans, dat dachten we. Vriendlief vond het maar niets om alleen te zijn en belde mij zaterdagavond al op! “Ik kom er nu nog aan!” hoorde ik aan de andere kant van de lijn. Om elf uur kon ik hem verwelkomen in het huisje, wat voor hem al geen vreemde omgeving meer was. De avond ervoor had Emma vriendlief al via Face-time een uitgebreide tour gegeven door ons huisje, dus vriendlief vond snel zijn weg.

Vakantie boottochtDagjes uit

Eenmaal weer compleet als gezin, konden we de omgeving gaan verkennen. Als eerste konden we natuurlijk niet om Attractiepark Drouwenerzand heen. Het is niet dat we er elke dag zaten, maar laat ik het zo zeggen…ik heb het wel eventjes gezien šŸ™‚ Niet negatief bedoeld, maar ik heb mijn portie Drouwenerzand dit jaar wel gehad.

Wat volgde waren heel veel dagtripjes in de buurt. Op de fiets en met de auto. Ik zal de nabije toekomst ieder tripje behandelen, maar wat waren we verrast! Drenthe heeft echt enorm veel te bieden. Waar ik wel voor wilde waken, was dat we niet de trekpleisters hebben bezocht die we al eens gezien hadden. We hebben allemaal nieuwe indrukken gemaakt van het Boomkronenpad wat nog geen twee kilometer naast ons bungalowpark lag tot Orvelte met zijn authentieke huizen en evenzoveel bezienswaardigheden. Genoeg cultuur, natuur en bijzonderheden om een blog of 8 mee te vullen. Allemaal stuk voor stuk pareltjes waarbij we ons verbaasd hebben over het bestaan ervan.

Om maar even een tipje van de sluier op te lichten…Zo heeft Emma o.a een Tenrec vast gehouden, heeft Isis graan gedorst, zijn we op onderzoek geweest in een gevangenis en hebben we over de toppen van bomen in een bos gelopen. Veelzijdig en verrassend, dat zijn voor mij toch we de twee steekwoorden waarmee ik mijn vakantie kan uitdrukken.

vakantie klimmenVrijheid Blijheid

Wat me is opgevallen op vakantie, is dat Isis zo ontzettend veranderd is. Van een echte kleuter aan het begin van de vakantie is ze in twee weken tijd een stuk wijzer geworden. Ze ging gewoon lekker haar eigen gang, al dan niet met haar grote zus. Lekker fietsen naar het sportveldje of naar de speeltuin op de camping, ze draaide haar hand er niet voor om. Waar Emma toch wel weg wil, maar altijd nog steun zoekt bij ons, zoekt zij haar eigen weg. Op een dag waren we haar kwijt. Ze had laten weten dat ze naar het speeltuintje zou gaan, maar toen ik haar daar opzocht, was ze er niet te vinden. In een snel rondje over de camping zagen we al snel haar fietsje staan. Ze bleek twee Duitse vriendjes gemaakt te hebben en ze waren heerlijk aan het spelen! Uhm…we moesten toch in Nederland blijven, zodat ze iedereen kon verstaan? Kijk, dat bied mogelijkheden voor volgend jaar šŸ˜‰

Al met al hebben we een top vakantie gehad. Veel gezien, veel geleerd en veel beleeft! Ik vond het zelfs jammer om weer naar huis te gaan. Nu heb ik dat al snel, maar de dametjes verlangen vaak al na een week terug naar hun eigen huisje. Dit keer vonden ze het veel te snel gaan. Beide meiden opperden om volgend jaar maar weer naar Drenthe te gaan en in bijzonderder naar Drouwenerzand! Dat zullen we nog wel even bekijken, meiden! Volgend jaar is nog zover weg…

vakantie graan dorsen

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.