Is de Julianatoren nu wel of niet volwassen aan het worden?


Het is alweer een aantal jaren terug dat we een jaarkaart hadden voor de Julianatoren. Vanaf het moment dat Emma goed kon lopen hadden we een jaarkaart voor dit park. Het is natuurlijk ideaal. Het park is dichtbij en als we even een uurtje niets te doen hadden, waren we in de Julianatoren te vinden. We gingen regelmatig, maar vanaf het moment dat ze alleen de speeltuin en trampoline nog interessant vond, hebben we onze kaart ingeruild voor een abonnement op Burgers Zoo.

Nu, vele jaren later zijn we niet meer terug geweest in de Julianatoren. Emma is er te oud voor en we proberen toch altijd iets te kiezen waar onze beide dochters naar toe kunnen. In de vakantie mochten ze uit het rek met folders een aantal bestemmingen kiezen. Zelfs in Drouwenerzand stond er een folder van de Julianatoren in het rek. Mogen jullie raden wat Isis uit het rek pakte! Juist, de Julianatoren. Ik heb er verder geen aandacht aan geschonken, want mijn plan was anders.

Aan het einde van de vakantie zou Emma met vriendlief naar de Gamma Racingday in Assen gaan. Ik vond Isis daar nog iets te jong voor, dus koos ik een andere bestemming voor die dag. Julianatoren it is!

Julianatoren auto

Julianatoren bungeetrampolineTerug van weg geweest

Bij binnenkomst dacht ik in eerste instantie dat er niet veel veranderd was. Alle attracties zijn nog hetzelfde. Toch was het anders. Ik keek nog eens beter en de meeste attracties bleken stevig onder handen genomen te zijn. Diverse attracties hebben een compleet ander onderwerp gekregen en worden daarin bijgestaan door verrassend mooie decorstukken. Vooral de safaririt vind ik erg mooi geworden. Ze hebben ook goed geïnvesteerd in de entertainment. Dagelijks meerdere shows verdeeld over het park en ik zag zelfs dat ze inmiddels een eigen tv show hebben op Telekids!

Julianatoren flintstones

Julianatoren overzichtAl die veranderingen zijn natuurlijk mooi om te zien, maar dat heeft wel een keerzijde, heb ik gemerkt. Wat voorheen gratis was (en dus een pluspunt was), wordt nu duur betaald. Parkeren € 7,50, koffie thee moet weer gewoon betaald worden en wat betreft het eten, ik kan er niet zo heel warm van worden. Het standaard pretparkvoer wordt ook hier geserveerd. Gelukkig hebben ze nog wel de toko met heerlijke saté en andere oosterse gerechten en zijn de pannenkoeken en de poffertjes ook nog erg goed te eten.

Julianatoren sprookjesweken

Julianatoren sprookjesweken2Circustent

Een van de grootste toevoegingen van de afgelopen jaren, voor mij althans, was de grote circustent. In de afgelopen maand was daar de AFAS sprookjesweken. Bij binnenkomst had ik zo mijn twijfels. Begrijp me niet verkeerd, het ziet er goed uit, maar in het verleden heb ik ervaren dat Nederland en shows in pretparken niet echt heel goed bij elkaar passen, tenzij je in de Efteling bent. De show begon en ik was aangenaam verrast. Het was zowaar een hele leuke show! Om even in de trend te blijven van de sprookjesweken, een diepe buiging van respect! Zelfs de piratenshow van Juul en Julia vond ik erg leuk om te zien. Ik begreep dat ze vanaf september ieder weekend Thomas de Trein op bezoek hebben, dus voor de kleintjes onder ons zeker een aanrader!

Julianatoren piratenshow

Julianatoren sprookjesweken 3Eén kleine tip heb ik wel. Ga in de warme maanden altijd vroeg naar de shows! De tweede show die wij in deze tent hebben gezien was zo rond 2 uur in de middag en het was er bloedheet! Nu ben ik een redelijke koukleum, maar zelfs ik zat met pareltjes op mijn voorhoofd. Ik kan je vertellen, dat gebeurd niet zo snel.

Oordeel over Julianatoren

Isis heeft zich daar prima vermaakt en zal ook zeker nog een keer terug willen. Mijn eigen gevoel is echter nog net als een paar jaar geleden, maar dan duurder. Het is een leuk park, maar ik blijf een beetje nijgen naar: Mehh…Er moet wel iets zijn waarvoor ik moet komen, zoals het sprookjestheater, anders is het ook maar weer hetzelfde. Wellicht komt dat doordat ik er al iets te vaak heen geweest ben met Emma toen ze klein was. Juist hierdoor krijg ik de indruk dat ze wel willen, maar niet echt kunnen doorgroeien. Ik begreep ook dat de uitbreiding van het park niet echt vlot verloopt en dat ze meer tegen gewerkt worden, dan dat ze geholpen worden. Jammer, want dat hebben ze wel nodig.

Julianatoren selfieDe volgende keer zorg ik dat Isis overal in kan en dan neem ik mijn IPad mee. Lekker op een terrasje zitten en ze doet haar ding maar. Het enige jammere is dan wel weer dat het voor mij een bijzonder duur dagje wordt, aangezien de kaarten dan ook gewoon betaald moeten worden. Ik denk dus dat het park leuk is voor de eerste, de tweede en de derde keer, maar wanneer je vaker wilt gaan, moet je zeker een abonnement nemen. Dan is het niet meer zo erg om met een goed boek op een terrasje te gaan zitten. De kinderen vermaken zich wel.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.