En weer doorrr…met zwemles


Zo, daar sta je dan weer na zes weken rust om acht uur te kijken naar de zwemles van dochterlief. Pfff, ik vind het nog steeds niets dat het zo vroeg is. Mijn lichaam schreeuwt om mijn bed en voor mijn ogen heb ik de welbekende lucifers maar weer eens gepakt. Aan de andere kant heeft het ook wel weer wat om op zo’n vroege tijd te beginnen. Straks, wanneer de les is afgelopen, hebben we nog een hele dag voor ons! De rest van de dag wordt dan weliswaar opgeslokt door voetbal en andere hobby’s, maar toch…wanneer je nog een dagje weg zou willen, dan kan dat.

Zwemles diploma A

Zo’n eerste les na de vakantie is altijd weer even wennen. Er is door ons toch zes weken bijna niet gezwommen. Mijn verbazing is dan ook groot nu ze ineens er tussen uit gehaald wordt om naar het diepe gedeelte te gaan. Ik bekijk het met argusogen en trek de conclusie dat ze er nog niet aan toe is.

Een van de dingen die ik totaal niet vervelend vind aan zwemles, is de contacten tussen de ouders. Ik kan het nu eenmaal niet laten om een uur lang mijn mond te houden. Meestal kwebbel ik dat uur weer vol. Zo ook deze keer.

De les is afgelopen en ik begin al te lopen om mijn moppie op te halen onder de douche, tot ik in mijn ooghoek ineens wat anders zie. Huh..? Ze heeft haar kurkje nog steeds niet af en de rest is al onder de douche? Dan wordt het ineens duidelijk, ze moet nogmaals naar het diepe met een aantal andere meisjes. Ze zwemt nog een rondje en mag dan al op de kant gaan staan, terwijl de anderen nog een rondje moeten.

Zwemles nivo3Ongelooflijk!

Ze is door! Vol ongeloof pak ik het stickertje van haar aan en ze gaat onder de douche staan. Ik denk dat dit eerder een gevolg is dat de groep te groot wordt en dat er nu wel kindjes door moeten, maar stiekem ben ik heel erg trots op mijn meisje! Ze heeft het toch maar geflikt om een groepje verder te komen. Vanaf volgende week door naar lesgroepje drie en dan zijn weer een stapje dichterbij die felbegeerde diploma A!

Zwemles Frozen ijsjeNa afloop van de zwemles krijgt ze haar felbegeerde ijsje als beloning. Iedere sticker die ze bij elkaar zwemt, wordt beloond met een lekker ijsje of een kopje thee met een donut. Dat is de afspraak die we gemaakt hebben vanaf dag 1. Zo heeft ze mooi iets om naar uit te kijken en gelukkig heeft ons zwembad slechts vier niveautjes. Nog één keer een beloning in het vooruitzicht en dan zal ze mogen afzwemmen voor diploma A.

Reeds een voetbalwedstrijd en een lunch later heb ik eindelijk mijn telefoon uit de loop gekregen. Deze blog had voor mooi vanochtend al geplaatst moeten worden, maar door de toevoegingen van de foto’s had mijn telefoon er niet zoveel zin in. Bij deze, ruim een halve dag later, alsnog mijn blog voor vandaag kunnen publiceren.
 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.