De scholen zijn weer begonnen!


Ik weet dat we jullie in totaal een zomerspecial van 8 weken hebben beloofd, maar…heb je al naar buiten gekeken? Zo zomers is het niet meer. Niet getreurd, voor de kinderen die nu nog een week of sommige zelfs twee weken vakantie hebben. Als alles goed gaat dan volgt er later deze week meer zon.

Soms moet je echter keuzes maken. Keuzes in wat je doet, wat je schrijft en wat je plaatst. Zo beloof je wel eens wat en moet je, door keuzes van buitenaf, ook wel eens je plannen bijstellen. En zo geschied het ook met onze Zomerspecial. De zomerspecial is zes weken geleden begonnen om activiteiten te laten zien, zodat kinderen zich niet meer vervelen. In de afgelopen zes weken zijn er zoveel verschillende activiteiten voorbij gekomen, dat de kinderen zich de komende twee weken ook niet hoeven te vervelen.

paardebloem blazenlaatste week vakantie

Het is voor ons nu tijd geworden om al het leuks van de afgelopen weken eens met jullie te gaan delen. We hebben veel gedaan, veel gezien en heel veel geleerd. De komende week staat bij ons thuis in het teken van de voorbereiding op de verjaardag  van onze eerste “tiener”. Ja, ja, je leest het goed. Emma wordt volgende week woensdag 10 jaar! Genoeg om naar uit te kijken.

Daarnaast hebben de meiden het deze week veel te druk om allerlei activiteiten voor Kidz Blozzy te doen. In de komende vier dagen zullen bezig zijn met het bouwen van hutten, doen van activiteiten en het maken van plezier! Ze zijn de hele week naar het vakantiespeelweek in het dorp, dus ik verwacht een paar uitgeputte mensjes aan de einde van iedere dag. Vrijdag mogen ze dan even uitrusten en dan weer door…naar het feestweekend van ons dorp. Tentenfeesten, kermis, jeugdspelen, voorstellingen, noem maar op! Heel vermoeiend, maar o zo leuk.

Tja en dan? Dan is het voor onze dochters weer tijd om vroeg uit de veren te komen en vol te gaan vlammen op school! Isis in groep 2 en Emma in groep 7. Isis heeft er enorm veel zin in om weer naar school te gaan. Iedere ochtend vraagt ze of ze vandaag alweer naar school mag. Helaas moet ik haar dan iedere dag teleurstellen. “Nee moppie, het duurt nog ruim een week…Nog 9 nachtjes slapen en dan mag je weer naar school”, het is lastig wanneer je dat weer aan een sip kijkend kindje moet gaan vertellen.

schoolkrijtjesEn nu?

Zoals ik al zei, het wordt tijd om te laten zien waar we allemaal naar toe zijn geweest. Verder hebben we tijdens de vakantie natuurlijk niet stil op onze kont gezeten, maar zijn we ook druk geweest met de voorbereidingen. Er is immers ook een leven na de Zomerspecial.

Er gaat wel wat veranderen bij Kidz Blozzy. Er zal geen vast patroon meer zijn in het plaatsten van dagelijkse blogs. Niet meer op vrijdag een recept, op zaterdag een foto, niet meer op zondag een quote. Ik zie wel wat er in mijn pad komt. Ook het dagelijks bloggen zal niet meer een “must” worden voor mij. Ik merk dat dit toch teveel van mij en mijn gezin vraagt en op dit punt van mijn leven heb ik daar even geen behoefte aan. Het komt zoals het komt. De ene dag kan het zijn dat er twee blogs online komen, de andere dag helemaal niets. So be it! Als me dat lezers kost, dan zijt het maar zo…


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.