Bucketlist #6 voor de laatste loodjes


Bucketlist #6 alweer! Voor Noord Nederland zal dit alweer de laatste week zijn en dan zijn de luie dagen van de vakantie weer voorbij. Voor het ene kind een genot, voor de ander een groot gemis. Hier zijn ze blij dat ze weer de week zijn door gekomen.

Voor de komende drie weken had ik nog een thema-planning op het oog, maar ik ga de plannen een klein beetje wijzigen. Juist doordat ik zelf weer aan het werk ben en sommige activiteiten nog niet helemaal compleet zijn, heb ik besloten om de thematisering in onze bucketlist los te laten en gewoon onze activiteiten met jullie te delen. De komende weken krijg je dus de thema’s Messy, Tuin en Back to School door elkaar heen. We blijven wel op maandag een bucketlist met jullie delen voor de komende activiteiten.

Bucketlist #6

Ga eens wildplukken

Wat is dat nu weer? Wildplukken? Het plukken van vruchten in de natuur! Klinkt misschien wat zweverig, maar ik zal je morgen 11 augustus vertellen hoe ik op dit idee kwam in een aparte blog. Wie weet steek jij daar ook wel wat van op!

Hackey Sacks maken

Vorig jaar lieten we al zien hoe je deze super simpele hackey sacks kon maken. En? Al wat trucjes onder de knie gekregen? Ideaal om ook weer even wat conditie te gaan opbouwen na een luie zomervakantie.

Pak een filmpje

Ik merk aan het weer dat het al weer wat minder gaat worden. De vooruitzichten zijn nu niet je van het. Geef niet, binnen kun je ook heel veel leuke dingen doen om je maar niet te vervelen. Kijk eens een filmpje die je anders nooit zou kijken. Maak er een leuke thuisbioscoop van, of beter, ga er op uit en pak eens een filmpje in de bioscoop! Juist nu zijn er heel veel kinderfilms te zien in de bioscoop. “Apenstreken” schijnt ontzetten leuk te zijn en de Minions zijn ook nog te zien in de bioscoop. Wat dacht je van “Binnenstebuiten” of “De vijf en de piratenschat”, allemaal leuke films om eens te gaan zien.

Smurfensnot, drakenslijm en trollenbloed

Ieew! Wat zeg je? Ik denk dat de ouders van mijn leeftijd in ieder geval “Smurfensnot” wel kennen. Op de basisschool hadden veel kinderen dit in hun tas zitten en wat een ellende als het zakje knapte. Dan zat je hele tas onder de smurrie! Om toch deze “gouwe ouwe” maar weer eens wat bekender te maken onder de kinderen van deze tijd, heb ik nog twee varianten bedacht. Woensdag 12 augustus lees je meer op mijn blog.

Rietschieter schietschijf klaarVouw papieren vliegtuigjes

Op zich is het vouwen van papieren vliegtuigjes niet zo heel spannend, maar wel leuk om te doen. Kijk maar eens op internet…daar vind je veel meer varianten dan dat je ooit voor mogelijk zou houden. Kijk eens op Pinterest voor een overzicht van de meest gebruikte vormen voor een vliegtuigje. Om het allemaal nog spannender te maken, doe je het volgende: maak eens een doel van wat vellen papier en probeer het papieren vliegtuigje er doorheen te laten vliegen. Kijk hier hoe je zo’n doel maakt.

Ladybugs and Bubblebees

Sinds de laatste storm zijn er hier een paar bomen gesneuveld. Afgelopen weekend maakte ik daarvan een heel leuk “boter, kaas en eieren”spel van. Wil je zien hoe ik dat gemaakt heb? Kijk dan donderdag 13 augustus op onze site.

Tips vor autotrips IQ fitGet up to speed!

Een lange tijd rust van school heeft één nadeel. Soms zakt het niveau op gebied van lezen en rekenen wat weg. Er wordt altijd geadviseerd om de kinderen in de vakantie hun rust wel te gunnen, maar daarnaast soms ook wel te blijven oefenen. Dit geld zeker voor kinderen die toch al wat achter lopen. Neem daarom wel de tijd in de vakantie om eens wat te oefenen. Doe wat spelletjes waarbij de kinderen moeten gaan rekenen of lezen of oefen wat op de computer. Mijn dochters gebruiken hiervoor bijvoorbeeld Squla of Snappet.

Tuinrups

We hebben deze zomer nieuwe bewoners in de tuin mogen ontvangen. Van wat stenen hebben mijn dochters ontzettend leuke tuinrupsen gemaakt. Wil je weten hoe zij dit hebben gemaakt? Ik vertel het allemaal op vrijdag 14 augustus.

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.