Bucketlist #5; week van de wetenschap


Jeetje! Zo kijk je weken lang uit naar de vakantie en zo is het alweer voorbij. Althans voor mij dan. We zijn net terug van twee weken vakantie en hebben heerlijk genoten. Tot aan deze week had ik alles voorbereid, echter de Bucketlist van vandaag heeft wegens een klein foutje in onze planning vertraging opgelopen. Beter laat dan nooit, nietwaar?

Vanaf deze week zullen er ook extra blogs online komen. We hebben zoveel leuke dingen gezien tijdens onze vakantie, dat ik daarmee niet wil wachten tot na onze zomerspecial. Zo komt er vandaag al een extra blog online over The Sound of Music. Vanaf zaterdag gaan we ieder weekend vertellen wat wij beleefd hebben in onze vakantie. We gaan dus weer de hele week blogs plaatsen!

Nu eerst even afhandelen waar we vandaag voor zijn gekomen. Het is alweer tijd voor Bucketlist #5. Volgens onze planning zou het bomvol activiteiten zitten met het oog op wetenschap.

Bucketlist #5; Week van de Wetenschap

Night at the museum naturalisBezoek een museum

Wetenschap klinkt heel zwaar, maar wanneer je bedenkt dat je de hele dag eigenlijk met wetenschap bezig bent, blijk het onderwerp ineens een stuk luchtiger te worden. Een van de manieren om op relatief makkelijke manier met wetenschap op te gaan, is een museum te bezoeken. Bezoek maar eens Nemo in Amsterdam, het Watermuseum in Arnhem of Naturalis in Leiden. Stuk voor stuk prachtige musea waar je enorm veel leert over wetenschap, zonder dat je het zelf eigenlijk door hebt.

Lekvrije zakken

Een activiteit wat niet zo bijzonder klinkt, maar waar wij enorm veel plezier mee beleefd hebben. Wat gebeurd er namelijk wanneer je potloden door een zak met water prikt? Gaat deze lekken? Wij plaatsen morgen 4 augustus het antwoord.

BosGa de natuur in

Wetenschap is feitelijk niets anders dan je afvragen waarom iets is zoals het is. Waarom groeien er bladeren aan de bodem, waarom wordt het water hard als het bevriest, waarom…waarom…De natuur is dan ook een enorme inspiratiebron voor de wetenschappers. Breng eens een bezoekje aan een van de vele bezoekerscentra van Staatsbosbeheer. Vaak hebben zij enorm veel te vertellen over de bossen die zij beheren.

De wereld van kristallen

Een klein experimentje wat al weken bij ons op de vensterbank staat. Uiteindelijk bleek het bij ons een regelrechte Pinterest Fail te zijn. Toch laten we dit experiment wel aan jullie zien. Het bleek achteraf helemaal niet moeilijk te zijn en toch leuk om te zien. Woensdag 5 augustus vertellen we jullie alles over onze ervaringen en wat je nu juist wel moet doen om dit experiment te laten slagen.

fontein met coca colaMaak een colafontein

Een explosieve uitdaging voor jou. In een blog van begin dit jaar hebben wij een colafontein gemaakt die niet hoger kwam dan een meter. Kan jij het beter? Ik zou het ook leuk vinden om foto’s te ontvangen waarop je laat zien dat het gelukt is!

Oceaan in een fles

Jaren geleden zag je dit fenomeen veel in de winkel. Een oceaan in een fles. Je beweegt een fles heen en weer, waardoor het vloeistof gaat golven in de fles. Zeer vermakelijk voor kinderen om ernaar te kijken. Wist je dat dit enorm simpel is om zelf te maken? Vrijdag 7 augustus laten wij dat zien.

DSC_0283Zwevende eieren

Een van de experimenten die we ooit in het Watermuseum hebben gedaan, is die van de zwevende eieren. Heel makkelijk om te doen, maar o zo fascinerend om te zien wanneer het ook lukt!

IJs maken binnen vijf minuten

Het beloofd een week te worden met lekkere warme temperaturen. Eindelijk weer echt zomer! En wat hoort er nu eenmaal bij zomer? IJS! Het duurt alleen zo lang voor dat het gegeten kan worden. Je maakt het goedje, zet het in de vriezer en dan maar wachten totdat het klaar is om gegeten te worden. Wij zeggen: hoeft niet! Kidz Blozzy laat jou donderdag 6 augustus zien hoe je binnen vijf minuten het voor elkaar krijgt om een heerlijk ijsje te maken dat ook nog gelijk gegeten kan worden.

Zo, jullie kunnen deze week weer vooruit!

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.