Aan alles komt een eind…ook aan een leuke verjaardag


Aan het einde van deze mooie dag heb ik geen voeten meer over, maar het is het dubbel en dwars waard geweest. Ik weet het…Emma-SPAM gaat nog even door. Heel eventjes nog…Binnenkort krijgen jullie alle spelletjes nog te zien en ook zal er nog een recept komen van de traktatie.

De ochtend begon al vroeg. Dochterlief Emma was jarig en de dag moest natuurlijk goed begonnen worden. Ik werd ontzettend duf wakker. Al tijdens de nacht had ik al twee kinderfeestjes gevierd en drie keer de traktaties gebakken! Alles ging natuurlijk mis en ik zag alle doemscenario’s al voor me. Eerst maar eens Emma wakker maken.

Al zingend werd er een bezoek gebracht aan Emma, die nog heerlijk in haar bedje lag. Overladen met kusjes, knuffels en cadeautjes kon haar dag al niet meer stuk. We konden ons klaar maken voor de feestelijke dag. Net als ieder kind op zijn verjaardag stond ook Emma te stuiteren. Ze hield haar mond niet dicht, stond niet stil en was constant naar haar cadeautjes aan het kijken.

Razende reporterCadeautjes

Ze wilde graag geld hebben voor haar verjaardag, zodat ze kan sparen voor iets groots (ja, ja…deze meid is verstandiger dan haar moeder!). Toch vind ik het helemaal niets om haar alleen maar geld te geven. Ze wil al heel lang een typecursus, dus we hebben haar een typecursus gegeven. Bij het bespreken van haar cadeau had vriendlief al aangegeven dat Emma de wens had uitgesproken om ooit eens zo te kunnen typen als mama! Ze staat soms wel eens bij mij te kijken wanneer ik type, maar dat ze dit ook wilt, was nieuw voor mij. Zo bijzonder vind ik het namelijk niet. Ik type met tien vingers blind, maar het is niet moeilijk en een kwestie van bijhouden. Wanneer je dan als hobby blogger bent, dan is het bijhouden een eitje!

Voor de rest heeft ze van Isis LEGO Friends gekregen en ook van opa en oma kreeg ze mooie dozen LEGO en nieuwe oorbellen. Enorm verwend dus!

trakteren 26 aug 2015 2Traktatie

Tja, de traktatie dus. Emma had afgelopen maandag gelijk gevraagd of zij op haar eigen verjaardag mocht trakteren. Normaal gesproken is dit geen probleem, maar met Emma vraag ik het altijd eerst even op school. Zo net na de vakantie is het altijd spitsuur voor degene die tijdens de vakantie jarig zijn geweest. Gelukkig kreeg ze voorrang op alle “geweest’-jarigen en mocht Emma als eerste dit jaar trakteren in de klas.

Homemade appelsKinderfeestje

Ik ga hier niet te veel over vertellen, de spelletjes zullen binnenkort uitgebreid aan bod komen, zodat jullie zelf ook eens zo’n feestje kunnen organiseren. Toch kan ik je wel vertellen dat het erg geslaagd was. Emma hielp zelf enorm goed mee om haar gasten te verzorgen. Ik denk dat dat toch wel een van de voordelen is wanneer je een kinderfeestje houdt voor wat oudere kinderen. Ze kunnen lekker zelf meehelpen. Ze vond het zelfs leuk om voor haar gasten te zorgen!

Training

Het voetbalseizoen is weer begonnen en er moet weer twee keer in de week getraind worden. Toevallig dus ook vandaag! Ik had al stiekem aangegeven dat ze niet perse naar training hoefde. Ze mocht dit keer wel overslaan, het was immers een speciale dag. Nou…ik heb het geweten! Hoe ik dat kon bedenken. Natuurlijk ging ze wel trainen en daarna nog trakteren ook! Ik had het kunnen weten.

Wat dit jaar ook veranderd is, is de reis ernaar toe. We hebben aangegeven dat ze nu iedere dag op fiets naar school moet om alvast te oefenen voor straks, zeg maar. Deze afspraak neemt ze nu wel heel serieus, want ze gaat zelfs naar trainen op de fiets! Het heeft wel een voordeel: op training hoeft ze eigenlijk zich niet meer warm te lopen šŸ™‚

Emma Hoera 2

Eindelijk een momentje met Emma alleen om een mooie foto te kunnen maken. Je ziet echt dat ze helemaal er door heen zit!

Taart!

Een verjaardag is niet compleet, wanneer er geen taart is. Nu had Emma tijdens haar kinderfeestje al taart gehad met haar vriendjes. Toch wilde ik die avond niet voorbij laten gaan zonder een taartje te eten. Ik neem meestal geen standaard taarten, maar ontwerp de opdruk zelf. Dit keer wilde Emma haar racende varkentjes van haar uitnodiging ook op haar taart hebben en heb haar uitnodiging nagemaakt op de taart. Komt dat Photoshop toch nog ergens van pas.

Aan alles komt een eind

In dit geval zeg ik…gelukkig wel! Ik ben kapot! Mijn benen willen niet meer, mijn voeten doen pijn…Ik ben gewoon op. Voor Emma geld hetzelfde, maar ja…wat gebeurd er wanneer je vol bent van iets en misschien wel te moe bent? Juist, de kans is dan groot dat je juist niet kan slapen. Half elf trof ik haar in de badkamer aan. Ze moest nog even naar de wc. Ze had nog niet geslapen en dat kon je goed aan haar zien. Och arme…Ik heb haar maar weer snel naar bed gebracht en een dikke kus gegeven. Tien minuten later lag ze gelukkig heerlijk te slapen. Weltrusten!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.