Wisbare doebladen als toevoeging op onze doeboek


Onze tweede activiteit van onze eerste Bucketlist! We zijn nog maar net begonnen en ik heb al zoveel leuke reacties gekregen. Te gek! Als dat de hele vakantie zo door gaat, dan spreken we met recht op een geslaagde zomerspecial. Maar zover is het nog niet. Op de planning van onze Bucketlist staat vandaag weer een klusje voor een rustige reis: Wisbare doebladen.

In de afgelopen weken heb ik al in twee andere blogs laten zien wat ik ieder jaar doe voor mijn kinderen. Ik heb laten zien hoe ik mijn eigen gemaakte, gepersonaliseerde doeboeken maak voor mijn dochters. Voor wie dit gemist heeft klik hier of hier om ze nog eens terug te lezen.

Dit jaar heb ik nog een kleine extra uitdaging voor mijn jongste dochter. Zij is van december en zou na de zomervakantie eigenlijk naar groep 1 gaan. We hoorde echter net voor de vakantie dat ze nu al op het goede pad zit en dat ze zelfs over mag naar groep 2! You go girl! Ik ben trots op je! Op het laatste moment heb ik nu dus nog even wat aanpassingen gedaan in onze doeboek. Ik had allerlei werkbladen in de map gedaan, die goed waren voor groep 1. Dit werd dus snel even aangevuld met werkbladen voor groep 2. Niet omdat ik haar wil pushen, maar gewoon om haar een beetje te laten zien wat ze na de vakantie kan verwachten.

Maar goed, nu even weer terug naar de werkelijkheid. We zijn aan gekomen bij onze tweede activiteit. Lezen jullie mee?

Wisbare doebladen voorbereidingWisbare doebladen

Deze activiteit is een aanpassing op ons eerder geplaatste blogjes kleurplaten in een nieuw jasje en naam in stippen. Beide werden gelamineerd, zodat onze kinderen met whiteboardmarkers aan de slag konden.

Wisbare doebladen laminerenVoor deze wisbare doebladen zijn dezelfde stappen te gebruiken. Eerst zoek je een paar doebladen uit die geschikt zijn voor jouw kind. Met de papieren versie is het maar één keer mogelijk om dit werkblad te maken. Het is algemeen bekend dat een kind juist leert met herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Om nu te voorkomen dat je een complete boom moet gebruiken om het juiste goed te leren, lamineer je de leukste en meest leerzame werkbladen. Perforeer daar gaatjes in en je kunt ze zo toevoegen aan jouw eigen gepersonaliseerde doeboek.

Wisbare doebladen makenOver het algemeen kan je de whiteboardmarker weer van het gelamineerde doeblad verwijderen door het schoon te wrijven met een doekje. Dit kan ook leuker! Ik heb in een hoesje een handschoen aan het boek toegevoegd. Daarin heb ik de whiteboardmarkers opgeborgen. Zo blijft het geheel bij elkaar. Whiteboardmarkers trekken namelijk leeg wanneer je ze op normaal papier gebruikt, dus houdt daar wel toezicht op. Het zou zonde zijn wanneer je halverwege de reis al zonder stiften zit. Door ze apart op te bergen, is het mogelijk een kind uit te leggen waarom je deze markers apart geeft. Met de handschoen is het blad uitstekend schoon te vegen. Eenmaal weer thuis was je de handschoen een keer en de handschoenen kunnen van de winter weer aan.

Wisbare doebladen uitvegenEen ietwat gewaagde variant van deze doebladen is het volgende: Wist je dat je met whiteboardmarkers ook uitstekend op een autoruit kan tekenen? Zo heeft jouw kind nog wat te doen in de auto! Met de handschoen het raampje weer oppoetsen en het raam is weer klaar voor een volgend kunstwerk!

Wisbare doebladen eindresultaatVeel plezier!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.