Watergevecht zonder waterballonnen 1


Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, staan mijn kinderen al voor mijn neus…”Mogen we met de waterballonnen spelen?” Vreselijk vind ik dat. Dat betekend namelijk dat ik voor de rest van de middag die akelige ballonnen zit te vullen en te knopen. Over het algemeen halen mijn kinderen de ballonnen onder mijn handen vandaan en voordat ik de volgende heb kunnen vullen, is de eerste al weer gesneuveld. Om gek van te worden!

Watergevecht vangenMijn kinderen vinden het snel knappen van de ballonnen ook een groot nadeel. De waterballonnen zijn zo snel kapot, dat ze er niet eens heel leuk mee kunnen spelen. O ja, je kunt er behoorlijk nat van worden, maar ik geloof dat dat juist net de bedoeling is van deze ballonnen.

watergevecht positieInmiddels komen er wel veel oplossingen op de markt waarmee je een deel van deze ergernissen kan oplossen. Zo is het nu mogelijk om honderd waterballonnen te vullen binnen een minuut. Een nadeel daarvan is dat dit systeem maar één keer gebruikt kan worden en dan wordt het toch echt een duur geintje.

Wij hebben hier andere oplossingen voor bedacht. Oplossingen die duurzamer zijn en goedkoper!

Watergevecht samenWatergevecht zonder waterballonnen

Je gaan ontzettend hard lachen om deze oplossing, maar het antwoord ligt zo voor de hand! Neem eens gewone ballonnen! Over het algemeen zijn ze goedkoper (per saldo dan, in een bus waterballonnen zitten er meer, maar zijn ze duurder) en ze gaan ook nog eens een stuk langer mee!

Watergevecht knopenOp een middag hebben we de “gewone” ballonnen uitgeprobeerd. Gewapend met een zakje ballonnen zijn ze aan de slag gegaan bij onze waterpomp. De uitkomst was verbazingwekkend! Je kunt ze harder gooien en zijn onvoorspelbaar met het knappen. Ze knappen nauwelijks wanneer ze de grond raken en gaan vaak pas echt kapot wanneer ze meerdere malen over gegooid zijn. Wanneer ze dan eenmaal knappen, wordt je er ook natter van.

Watergevecht vullenWij hebben eerst een behoorlijke hoeveelheid water in de ballonnen laten lopen en vervolgens verder opgeblazen. Zo worden de ballonnen groter en bevatten ze meer water. Nog een leuke bijkomstigheid: doordat ze voor de helft gevuld zijn met water en voor de helft met lucht, worden ze “onstabiel”. Dit houdt in dat het water nog in de ballon “klotst” en ze dan bij het vangen meer bewegen dan waterballonnen. Hierdoor wordt het ook moeilijker om ze überhaupt te vangen!

Watergevecht zakken vullenNog een alternatief voor de ballonnen zijn hersluitbare zakken. De maat van deze zakken maakt niet uit, maar de grote zakken zijn het leukste om mee over te gooien. Hier gaat meer water in en op een warme dag is dat toch het doel: lekker nat worden! In vergelijking met de ballonnen zijn deze zakken vaak goedkoper (bij de Lidl in ieder geval wel).

Watergevecht zakken vangenBij het gooien “knapt” de zak vaak open aan de bovenkant, bij de sluiting. Dit gebeurt redelijk snel, maar doordat je deze zakken makkelijker vangt, wordt je daar gegarandeerd nat van. Juist doordat ze vaak bij de sluiting open springen, zijn de zakken meerdere keren te gebruiken. Van de tien zakken die de dames gekregen hebben deze dag, hoefde ik er maar 3 weg te gooien. Uiteindelijk hebben ze de zakken zo’n vier keer opnieuw gevuld om een nieuwe ronde te spelen.

Watergevecht met zakkenZo zie je maar…twee uitstekende mogelijkheden om nieuwe kansen te creëren tijdens een superieur watergevecht!

Watergevecht gooienVeel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Watergevecht zonder waterballonnen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.